کارگردان سریال های تلویزیونی «راه و بیراه» و «در قصه ها زندگی می کنند» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: برای صادرات محصولات فرهنگی به خصوص در حوزه مدیا سازوکارهای مختلفی را باید بررسی کرد. اولاً فکر می کنم ما نگاه کلی تولید محصولات نمایشی مان جهانی نیست؛ این خودش یک مبحث مهم است که بخشی از آن به تولیدکنندگان باز و بخشی به دولت باز می گردد که چه راهکاری در این خصوص داشته اند.
وی سپس با بیان اینکه ما باید از خودمان سوأل کنیم که آیا دغدغه دولت ها صادرات بوده یا نگاه داخلی به تولیدات سینمایی داشته اند متذکر شد: ما اگر از صادرات فرهنگی صحبت می کنیم قطعاً با یکی دو کار شکل نمی گیرد و نیازمند جریان سازی هستیم.
بیدل خاطرنشان کرد: ما برای اینکه تولیدات مان بتواند مورد توجه کشورهای دیگر قرار بگیرد باید فیلم های مان با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشد. پس از آن باید به سمت تعامل با کشورهای دیگر برویم.
این سینماگر تأکید کرد: امروزه خیلی از کشورها هستند که شاید به اندازه چاه های نفت ما از صادرات سریال و فیلم های شان درآمد دارند. کشورهایی مثل ترکیه و کره با هم در این زمینه رقابت می کنند و ما اگر دغدغه صادرات محصولات فرهنگی داریم باید بنشینیم و از ابتدا سازوکار را تغییر دهیم.
وی ادامه داد: همه ما باید بدانیم و آگاه باشیم که اگر این اتفاق رخ دهد منافعش به کل اهالی سینما باز می گردد. ما اگر ارزآوری داشته باشیم صد در صد همه افرادی که در این عرصه کار می کنند منتفع شده و نفع مالی و معنوی نصیب شان می شود و سینما نیز به شکوفایی می رسد.
بیدل در همین خصوص تصریح کرد: ما کشوری ۸۵ میلیون نفری هستیم که متأسفانه حتی به اندازه یک کشور ۲ میلیون نفری هم محصول فرهنگی صادر نمی کنیم؛ این اتفاق بسیار تلخ است و در دنیای امروز نیاز است که به صورت اساسی در مورد این مقوله اندیشه کرد. البته همه می دانیم که مشکلاتی نظیر تحریم های ناجوانمردانه و... جلوی روی مان است اما داشتن دغدغه هم مهم است و مسئولان باید با دغدغه مندی به این سمت و سو بروند.
این کارگردان سینما در پایان این گفتگو افزود: در ترکیه و کره حتی برای سال های آینده شان برنامه ریزی کرده اند اما اصلاً چنین دغدغه ای در کشور ما نیست و این اتفاق بسیار تلخ و آزاردهنده است.
ارسال نظر