شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷

«مدیرعامل اسبق انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» در گفتگو با «سینماپرس» مطرح کرد:

«هنرمند» باید از ابزار هنری‌اش در راستای «اهداف کلان اجتماعی» بهره گیری نماید/ یک «اثر هنری» ارزشمند و شاخص می‌تواند خیزش و «انقلاب» ایجاد کند

محمدرضا شرف الدین در نشست تحلیلی «فرصت‌ها و تهدیدها»

سینماپرس: «محمدرضا شرف الدین» تهیه کننده پیشکسوت صنعت سینمای ایران در خصوص نقش هنرمندان و بالاخص سینماگران در مواجهه با رژیم جنایتکار صهیونیستی گفت: یک اثر هنری ارزشمند و شاخص می تواند خیزش و انقلاب ایجاد کند و باید این انقلاب در جهت معارف و اهداف الهی باشد. امروز زمان آن رسیده که هر هنرمندی در هر حوزه ای اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات، نقاشی، انیمیشن و... فعالیت می کند باید در جهت منافع مقاومت اسلامی و این خیزش بزرگ گام بردارد.

تهیه کننده فیلم های سینمایی «فرزند صبح» و «بی همتا» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: هنرمند یک جامعه هویت و حیات و وجودش به حضور در کنار مردمش باز می گردد. پیوستگی با جامعه، پویایی در جامعه و نشر افکارش در جهت هدایت و راهبردهای آن جامعه باید در یکایک اعمال و رفتارش وجود داشته باشد. اگر چنین نباشد او هنرمند نیست.

وی در همین راستا ادامه داد: یک هنرمند باید خود را اثبات کند و برای این اثبات باید از ابزار هنری اش در راستای اهداف کلان اجتماعی بهره گیری نماید و طبیعتاً خروجی آن برآیند تفکر و نگاهش به جامعه اش محسوب می شود. امروز ایران به همراه بسیاری از مسلمانان جهان در عرصه مقاومت حضور دارد و مقاومت اسلامی به رهبری ایران و تفکر و ایده ها و تدبیر نشانه گذاری و راهبردهای مقام معظم رهبری فوق العاده موفق عمل کرده است و بدیهی است که این رخدادها باید در تولیدات هنرمندان نمود عینی پیدا کند.

این سینماگر خاطرنشان کرد: یک نکته ای هم باید در اینجا عنوان کنم که ما نباید شهادت هایی که در جبهه مقاومت اسلامی رخ می دهد را خدای ناکرده برای خودمان نشانه افول و ضعف بدانیم؛ مرگ برای همه است و همانطور که خداوند متعال در قرآن کریم گفته «کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ»، مرگ برای همه است و ما باید این باور را داشته باشیم که مثلاً اگر فردی مانند شهید سیدحسن نصرالله در آن لحظه شهید نمی شد خداوند به شکل دیگری جان او را می ستاند. همه این ها نشأت گرفته از تفکرات دینی و پیام های آسمانی است که برای مومنین آمده و ما باید به آن ها باور داشته باشیم.

شرف الدین سپس با بیان اینکه مقاومت یک ایدئولوژی پاک است و در حال حاضر در رأس نظریه های جهان قرار دارد تأکید کرد: حضرت امام (ره) یک اصل دینی را پیاده کرد و آن شهادت بود. رهبری معظم انقلاب نیز اصل مهم دیگری را احیاء کرد و آن مقاومت بود که در راستای تفکر امام (ره) است. در واقع دو عنصر مقاومت و شهادت موجب عزت الهی می شود و این مسأله ای است که همه ما آن را باور داریم. خداوند بارها وعده داده اگر مقاومت کنید شما را پیروز می کنیم در غیر این صورت شما شکست خواهید خورد؛ پس یک مسلمان واقعی می داند وقتی خداوند در رأس امور است هیچ باکی نیست و باید در میدان ترکتازی کند.

این کارشناس فرهنگی افزود: یک هنرمند باید مطالب را درک و به درستی آن را پخش کند و جامعه اش را آگاه کند. اگر غفلتی در کسانی هست باید آن ها را بیدار کند و اگر بیدارهایی در جامعه هستند آن ها را به حرکت درآورد. یک اثر هنری ارزشمند و شاخص می تواند خیزش و انقلاب ایجاد کند و باید این انقلاب در جهت معارف و اهداف الهی باشد. امروز زمان آن رسیده که هر هنرمندی در هر حوزه ای اعم از سینما، تئاتر، موسیقی، ادبیات، نقاشی، انیمیشن و... فعالیت می کند باید در جهت منافع مقاومت اسلامی و این خیزش بزرگ گام بردارد.

وی در پاسخ به این پرسش که به عقیده شما چرا برخی هنرمندان نه تنها با این اتفاق همدلی و همراهی ندارند بلکه در برخی مواقع آب به آسیاب دشمن نیز می ریزند تصریح کرد: هنرمندی که در مواجهه با جنایات صهیونیست ها سکوت می کند «ابتذال مند» است! این ها بدبخت و بیچاره و صغیر هستند. این ها هنرمند نیست. من شخصاً دلم برای این ها می سوزد که هیچ درکی از انسانیت ندارند.

شرف الدین در خاتمه این گفتگو متذکر شد: همین اواخر من مصاحبه ای از یک کارگردان قدیمی دیدم که می گفت چرا کار ما به اینجا رسیده که در فیلم های مان مردان به جای زنان می رقصند! یعنی دغدغه اش این بود که زنان باید در فیلم ها برقصند. آیا به چنین فردی که در این زمانه که صهیونیست ها چنین مردم بی دفاع و مسلمان را قتل عام می کنند دنبال رقص زن ها در سینما است می توان واژه هنرمند را اطلاق کرد؟ این ها عقل شان زائل شده و اصلاً نباید آن ها را جزو دایره هنرمندان به حساب آورد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.