به گزارش سینماپرس، صبح روز دوشنبه، یکم بهمنماه همایشی با نام «سینمای ایران، نگاهی به آینده» با حضور مدیران سینما، علی ربیعی، تعدادی از هنرمندان و دانشجویان سینما در موزه سینما برپا شد.
رائد فریدزاده - رئیس سازمان سینمایی- درباره برپایی این همایش توضیح داد که سرفصلهای اشاره شده در صحبتهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (سیدعباس صالحی) در هنگام حضور خودش به عنوان رئیس سازمان مبنای برگزاری همایش و پنلهای آن است.
به گفته او پنلها به اضلاع پنجگانهای اشاره دارد که شامل سینما و اقتصاد، سینما به مثابه هنر، سینما و فناوری، نسبت سینما، انسان و حکمرانی و نیز سینما و حوزه بینالمللی میشود.
وی همچنین گفت: قصد داشتیم این پنل را در ایام جشنواره فیلم فجر برگزار کنیم اما برگزاری همایش زیر سایه جشنواره قرار میگرفت.
فریدزاده در پنل اول این همایش یک روزه بیان کرد: ما نمیخواهیم مساله را پاک کنیم بلکه به فکر درک و حل کردن مساله هستیم و برای حل کردن مساله باید موضوع را درک کنیم. شما وقتی میخواهید یک شئ را بررسی کنید باید نسبت خودتان را در جهان تبیین کنید و از جایگاه خودتان موضوع را درک کنید. وقتی می گوییم نسبت ما با سینما چیست باید ببینیم که در جهان در چه جایگاهی قرار گرفته ایم و از منظر خودمان موضوع را بررسی کنیم.
او پس از اشاره به بحث سینما و اقتصاد و سینما و فناوری افزود: اگر ما فناوری را نشناسیم نمیتوانیم به جایگاه خودمان در جهان پی ببریم و یکی از مهمترین مسائل حوزه فناوری نیز هوش مصنوعی است. بحث دیگر نسبت سینما، انسان و حکمرانی است که نسبت هنرمند با جامعه و نسبت جامعه با حاکمیت را مورد بررسی قرار میدهد. یکی از مهمترین مسائل این پنل این است که ببینیم مخاطب من به عنوان یک فیلمساز کیست و براین اساس باید چه زبانی را اتخاد کنم.
رئیس سازمان سینمایی در ادامه گفت: ما نیاز به جامعهشناسی، فلسفه و روانشناسی داریم و این رشتهها میتوانند سینما را از منظر بیرون بررسی و معرفی کنند. من هم اینجا هستم تا حرف دوستان را بشنوم تا با کمک هم از این هزارتو رهایی پیدا کنیم.
ارسال نظر