مسعود نفری/ فیلم سینمایی «فریاد» عنوان یکی از چرکتربن و کثیفترین تولیدات سینمایی است که با وجود ریتم کسل کننده و روایتی غیرجذاب برای مخاطبان عمومی سینما، به خوبی توانسته معیارهای جشنوارهای را رعایت نماید و مقبول محافلی واقع شود که به دنبال ترسیم موجودیتی مفلوک از «جامعه ایران» میباشند. یکی از فیلمهای تولید شده به صورت خانوادگی که نه تنها نخستین تجربه کارگردانی یک اثر بلند سینمایی را برای کارگردان خود رقم زده، بلکه نخستین تجربه تهیهکنندگی یکی از صدابرداران و صداگذاران شناخته شده صنعت سینمای ایران نیز محسوب میشود. اثری در گونه «سینمای اجتماعی» که فرایند تولید آن بدون کسب «پروانه ساخت سینمایی» و با «پروانه ویدیویی» و در سکوت کامل خبری صورت پذیرفته است. اثری آنچنان ضعیف که از لحاظ فرم سینمایی و محتوای داستانی خود نه به «فریاد» تولید شده توسط «برادران میناسیان» در سال ۱۳۵۰ هجریشمسی شباهت دارد و نه از «فریاد» تولید شده توسط «مسعود کیمیایی» در سال ۱۳۷۷ هجریشمسی وام گرفته و یک «فریاد» چرک و «پدرکش» را با چاشنی هم دستی «نسل نوجوان کُرد عراق» بر روی پرده سینما به تصویر میکشد.
شایان ذکر است که «فریاد» عنوان یکی از فیلمهای سینمایی حاضر در «بخش مسابقه سینمای ایران» بود که در روز شنبه ۲۰ بهمن به عنوان نهمین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر»، در سئانس سوم «کاخ جشنواره» و در محل «برج میلاد» به نمایش درآمد. اثری به کارگردانی «محمدرضا اردلان» و تهیهکنندگی مشترک خود «محمدرضا اردلان» با «بهمن اردلان» که خود «محمدرضا اردلان» نویسندگی آن را عهدهدار بوده و بهزاد دورانی، مهرداد ضیایی، علیرضا مهران، یاسین طلوعی، امیر کبوتریان و حمید ابراهیمی ترکیب اصلی بازیگران این اثر سینمایی را تشکیل میدادند.
همچنین سایر عوامل فیلم سینمایی «فریاد» عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: احسان کفاش؛ تدوین: بهرام دهقان و امیرحسین بهروزی؛ طراحی و ترکیب صدا: بهمن اردلان؛ صدابرداری: احمد اردلان؛ طراحی صحنه و لباس: رسول علیزاده؛ طراحی گریم: جلال امیری مرند؛ آهنگساز: نوید حجازی؛ سوپروایزر موسیقی: رامین کوشا.
ارسال نظر