به گزارش سینماپرس، لیلا خسروی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تابلوی «پرتره دختر نشسته» به صورت موروثی به یک خانواده رسیده بود، آنها عکس اثر را برای اخذ مجوز فروش برای ما فرستادند اما قبل از تشکیل کارگروه تجارت وزارت میراث فرهنگی اقدام به فروش اثر کردند.
وی افزود: ما اثر را از نزدیک ندیدیم و نمیدانیم این تابلو اصل یا تقلبی است اما برای جلوگیری از فروش آن با دستگاه های ذی ربط مکاتباتی انجام دادیم و نهادهای نظارتی در جریان هستند.
خسروی با بیان اینکه دولت در سال ۱۳۸۴ برای ساماندهی آثار تاریخی مانند تابلو و کتابت یک آیین نامه برای شناسنامه دار شدن آثار تاریخی ابلاغ کرد، ادامه داد: دارندگان آثار تاریخی که قدمت آنها بالای صد سال است فقط می توانند اثر را بعد از شناسنامه دار شدن از سوی وزارت میراث فرهنگی و گرفتن مجوز فقط در داخل کشور بفروشند.
مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برای جلوگیری از خروج آثار تاریخی به خارج از کشور ضوابط سختی در نظر گرفته شده است و اگر اثری در حال خروج از کشور باشد به همه مبادی اعلام می شود تا از خارج شدن آن جلوگیری شود.
خسروی خاطرنشان کرد: مجوز فروش برای آثار تاریخی بالای صد سال بعد از کارشناسی و شناسنامهدار شدن از سوی کارگروه تجارت وزارت میراث فرهنگی و برای آثار زیر صد سال از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می شود.
وی تاکید کرد: براساس قانون حفاظت آثار ملی و فرهنگی مصوب سال ۱۳۰۹ و آییننامههای اجرایی آن، فروش و خروج هرگونه اشیاء و آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال بدون اخذ مجوز از معاونت میراث فرهنگی ممنوع و غیرقانونی است.
ارسال نظر