به گزارش سینماپرس، اسماعیل باستانی مجری برنامه «پنجره باز» که از شبکه سلامت پخش می شود درباره این برنامه به مهر گفت: در این دو سالی که «پنجره باز» را در ایام جشنواره از برج میلاد پخش می کنیم به رابطه جدی سلامت و سینما می پردازیم و از کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت دعوت می کنیم.
وی با اشاره به تنوع حوزه سلامت عنوان کرد: سلامت جسمی، کادر درمان، تعامل مردم با کادر درمان، سلامت روان، سلامت اجتماعی و … حوزه های متنوع بحث سلامت هستند و این موضوع آنقدر گسترده است که نادیده گرفتن آن ناعادلانه است. متأسفانه در سالهای اخیر، این رابطه بسیار کمرنگ شده است و عموماً اگر اشارهای هم به آن شود، نقطه تاریک بحث است مثل خطاهای پزشکی که صورت میگیرد تلویزیون هم گاهی همین کار را با مردم میکند.
وی با اشاره به فیلم های این دوره از جشنواره فیلم فجر و رابطه آنها با بحث سلامت گفت: اگر به عنوان یک سایکودرام به فیلم «ترک عمیق» نگاه کنید، همه جوانب حوزه سلامت را میبینید؛ خود بیمار، نوع مواجهه مردم با آن بیماری و … امسال چند فیلم دیگر هم داشتیم که با شاخه های مختلف حوزه سلامت مرتبط بود. در سینمای جهان فیلم های بسیاری هستند که به صورت متمرکز روی سوژه های مرتبط با سلامت روان یا سلامت جسمی کار می کنند از فیلم «ذهن زیبا» گرفته تا آثار دیگر اما سینماگر ما کمتر به سراغ این سوژه ها می رود.
باستانی اضافه کرد: حوزه سلامت حوزه مغفول سالهای اخیر سینمای ایران است. اگر به دهه ۶۰ و ۷۰ برگردیم آن رابطه با حوزه سلامت قوی تر بود. یکی از بهترین فیلمها در این حوزه «گلهای داوودی» بود که یکی از بهترین ها و تلخترینها بود، یا فیلم های «رابطه» و «پرنده کوچک خوشبختی» از جمله فیلم های مهم بودند.
باستانی با اشاره به فیلم های امسال عنوان کرد: امسال هم فیلم «داد» از ابوالفضل جلیلی را داشتیم که به بچههایی که در کانون اصلاح و تربیت هستند، می پرداخت یا فیلم «سونسوز» را داشتیم که درباره زنان و نازایی بود. راستش را بخواهید، به نظرم اگر فیلمسازهای ما عمیقتر به ماجراها نگاه کنند، خیلی اتفاقات تاثیرگذاری رخ می دهد حتی یک فیلم مثل «شوکران» در تاریخ سینمای ایران، با وجود اینکه پرستارها به آن اعتراض کردند، اما مهم و تاثیرگذار بود.
وی اضافه کرد: ما بارها و بارها از پزشک خانواده حرف میزنیم که مثلاً مدلی از آن را در روستاها میبینیم. در سینما در همین مورد فقط یک مثال میتوان زد که «خیلی دور، خیلی نزدیک» رضا میرکریمی است. سینما خیلی بیش از اینها می تواند به سلامت و پزشکی در فیلم ها بپردازد. آن هم در شرایطی که این روزها بچههای اورژانس در حین عملیات شهید میشوند، پزشکان ما جلوی در مطبشان به قتل میرسند. اینهایی که دارم از آنها حرف میزنم، همانهایی هستند که در دوره کرونا مردم برایشان دست میزدند و تشویقشان میکردند.
باستانی در ادامه درباره اینکه چقدر در برنامه به ترویج سیگار در فیلم ها پرداخته می شود، اظهار کرد: به دلایلی چندان به این موضوع نمیپردازم اما امیر صدری پزشک برنامه در قسمت اول این موضوع را مطرح کرد که بازیگرها بیشتر از آن اندازهای که آب میخورند، سیگار میکشند. من اما یک نکته دیگر بگویم آنقدر که ما نسبت به سیگار حساسیت داریم چرا نسبت به قلیان این حساسیت وجود ندارد.
این مجری تلویزیون در پایان گفت: حتی به نظرم میزان مرگ و میر به علت آلودگی هوا به مراتب بیشتر است. یک فیلمساز می تواند جلوی آلودگی هوا را بگیرد اگر به شکلی درست به همه مسائل و معضلات و ماشینها و خودروهایی که در شهر آلودگی ایجاد میکنند اشاره کند اما یا نمی خواهند یا جراتش را ندارند.
ارسال نظر