به گزارش سینماپرس، مراسم رونمایی از کتاب «سفیر نور» و بزرگداشت شهید سید عارف الحسینی رهبر شیعیان پاکستان با عنوان «روایت آنسوی مرزها» عصر امروز (یکشنبه) با حضور حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، راشد عباس نقوی، حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن رحیمیان مسئول دفتر وجوهات مقام معظم رهبری، حجتالاسلام والمسلمین یوشع ظفر حیاتی در حوزه هنری برگزار شد.
وظیفه تولید روایت بینالملل متاثر از انقلاب اسلامی داریم
در ابتدا، قاضی مسئول دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری در توضیحاتی به علت برگزاری این برنامه پرداخت و گفت: کتاب «سفیر نور» که زندگینامه شهید عارف الحسینی است، توسط مرکز مطالعات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری و توسط حجتالاسلام یوشعظفر حیاتی تهیه و در انتشارات سوره مهر حوزه هنری منتشر شده است.
مسئول دفتر هنر و ادبیات بیداری تصریح کرد: ماموریت دفتر ادبیات بیداری حوزه هنری تولید روایت حوزه بینالملل متاثر از انقلاب اسلامی در دیگر کشورها است لذا پس از مشورت تصمیم گرفتیم علاوه بر رونمایی کتاب، بزرگداشتی را برای علامه عارف الحسینی برگزار کنیم.
وی درباره علت انتخاب دهه فجر انقلاب برای برگزاری بزرگداشت علامه عارف حسینی گفت: شهید سیدعارف در چنین ایامی در بهمنماه در سال ۱۳۶۳ به عنوان مسئول نهضت جعفریه پاکستان انتخاب شدند و ما این ایام را بهانه کردیم تا به این شخصیت مهم پاکستان بپردازیم.
نقاط مشترک سلمان فارسی ایرانی و عارف حسینی پاکستانی
سپس، حجتالاسلام یوشعظفر حیاتی مترجم کتاب با بیان اینکه ما تنها یک کار کوچک انجام دادهایم، گفت: کتابی که امروز به دست شما رسیده است، زندگینامه رهبر شیعیان پاکستان عارف الحسینی است. شهیدی که اسم با مسمایی دارند و معنی اسمش یعنی از راه امام حسین (ع) آگاه است. ایشان ما را به یاد سلمان فارسی میاندازد و سنخیت زیادی بین این دو بوده است چون سلمان برای حق و حقیقت از ایران سفر کرد و یک راه طولانی طی کرد تا به حق یعنی پیامبر(ص) برسد و عارف الحسینی از پاراچنار پاکستان سفر کرد و به کشورهای مختلف رفت تا به حق برسد. سلمان سفر کرد و به مکه رسید و عارف سفر کرد و به نجف رسید. سلمان به دنبال پیامبر(ص) بود و عارف به دنبال سلمان زمان بود. سلمان وقتی حق را دریافت، دست از حق برنداشت و تا آخر عمر دفاع از حق و حقیقت کرد، همینطور وقتی شهید عارف به حق رسید، زندگیاش را وقف امام (ره) و انقلاب کرد. سلمان اینقدر علاقهمند پیامبر(ص) شد که از اهل بیت شد؛ عارف نیز چنین بود که وقتی ترور شد، امام (ره) گفت، امروز فرزندم را از دست دادهام. ما بچه بودیم که عارف ترور شد و امروز ما پیر شدهایم و شخصیت عارف با ماست.
وی گفت: عارف در زمانی ترور شد که ما مشغول بازی بودیم اما شهادت ایشان به قدری بر قلب بچهها و نوجوانان پاکستان اثر گذاشت که ما هر لحظه احساس میکنیم با شهید عارف زندگی میکنیم. ما میخواهیم کاری بکنیم که به راه این شهید برسیم.
پیام مهم امام خمینی(ره) برای شهادت سید عارف الحسینی
در بخش دیگر این نشست، حجتالاسلام محمدحسن رحیمیان گفت: متن کتاب تا حد زیادی گویای زندگی این شهید، سید عارف حسینی است. دوستان یقینا بهره خواهد گرفت اما من در این فرصت از زاویه دیگری که شاید در این کتاب کمتر روی آن تکیه و تمرکز شده است، سخن میگویم. انتظار میرفت در این کتاب متن پیام حضرت امام (ره) درباره شهید ذکر میشد هرچند جای جای کتاب یاد و خاطرات امام (ره) است اما متن پیام ایشان نیست.
وی به شهید عارف حسینی پرداخت و گفت:
ویژگی سیدِ عارفِ حسینی ما در پیوندشان با ولایت و امام(ره) راحل است. این پیام دارای ویژگیهای برجستهای است. پیامهای حضرت امام (ره) درباره شخصیتهای شهید معمولا ۱۰ تا ۲۰ سطر بوده است اما طولانیترین پیامی که حضرت امام(ره) درباره یک شهید مرقوم فرمودهاند درباره شهید عارف حسینی است که این خودش دارای پیام است. امام (ره) در این پیام دوگانه اسلام ناب و اسلام امریکاییها و تقابل و ویژگیهای این دو را اشاره و تکرار کردهاند.
حجتالاسلام حسینیان ادامه داد: امام(ره) در سه سال عمرشان مهمترین کارهای کلیدی رهبری همیشگی خودشان را ادا کردند. کارهایی که سرنوشتساز و نقطه عطف بود و پیامهای مهمی نوشتند که یکی از آنها پیام به شهادت سید عارف الحسینی بود.
عارف حسینی فخر پاکستان
در ادامه این مراسم راشد عباس نقوی به عنوان کتاب «سفیرنور» اشاره کرد و گفت: در حین تنظیم این کتاب ما چندین کرامت از شهید حسینی دیدیم؛ اسم کتاب اتفاق خیلی ویژهای بود که برای ما رقم خورد چون یک روز که مشغول نگارش بودیم دوستی به ما گفت، شهید را در خواب دیدهام که گفتند، اسم کتاب را «سفیر نور» بگذارید.
وی پیام حضرت امام (ره) برای شهید عارف الحسینی را مهم و ویژه دانست و تصریح کرد: هدف ما در نگارش این کتاب پرداختن به رهبران شیعیان پاکستان بود درحالی که هیچ پیشینهای در این زمینه نداشتیم و این یک کمبود بود و فکر کردیم با اینکه از شهید عارف مینویسیم، به تاریخچه شیعیان پاکستان بپردازیم.
نویسنده «سفیر نور» هدف این کتاب را زندهنگه داشتن یاد شهدا خواند و گفت: امروز که «سفیر نور» ترجمه میشود یک نسل طول کشیده است تا این کتاب به فارسی ترجمه شود و این یک گله است که یک نسل نتوانسته از این شهید بهره ببرد و با مطالعه این کتاب میفهمیم نهضت جهانی از کجاها عبور کرده است. شهید عارف یک شخصیت ساده نبوده است و ایشان معتقد بود که انقلابِ مسلمانان، جهانی است و اگر کسی میخواهد با امام زمان (عج) باشد، باید نگاه جهانی داشته باشد.
وی گفت: ما در گذشته فقط در ایام محرم عزاداری داشتیم و میتوان گفت تشیع ۱۰ روزه محرم بودیم چون با مسائل اسلام و دین آشنا نبودیم اما امام خمینی(ره) این صدا را بلند کرد و شهید عارف آن را زنده نگه داشت.
شهید عارف الحسینی نماینده اسلام ناب است
در بخش دیگر این مراسم حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: در حجره طلبهگیام و در مقطعی یکی از عکسها و تصاویری که بر دیوار زده بودم، عکس این شهید بزرگوار، شهید عارف الحسینی و شهید عباس موسوی بود.
وی گفت: من در اتاق خانهام چند روزی است عکس سید حسن نصرالله را به دیوار زدهام. پرداختن به این شخصیت از چند منظر و زوایه دید ضروری است چون ایشان یکی اثرگذارترین افراد بر جامعه و شیعیان پاکستان و از یک منظر بُعد بینالمللیشان مهم و تاثیرگذار است. ما سید عارف را با پیام امام خمینی(ره) میشناسیم؛ ما از یک نسلی از طلبهها و هویت طلبگی حرف میزنیم که در پیام امام (ره) اشارهای به آن اشاره شده است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه علمای مبارزه اسلام همیشه هدف تیرهای زهرآگین دشمن بودهاند، گفت: این مسئله درحالی است که روحانیون نماها، در رفاه زندگی میکنند و ما تا به حال یک آخوند درباری یا روحانی وهابی را ندیدهایم که در برابر شرک ایستاده باشد؛ همانطوری که ندیدهایم یک روحانی مبارز لحظهای از مبارزه بنشیند و مبارزه نکرده باشد و عارف حسینی از هویت و قشر و صنف انسانهایی است که از میان مردم برخواستهاند.
حجتالاسلام قمی، شهید عارف حسینی را از روحانیون اسلام ناب دانست که هدف ترور واقع شد، ادامه داد: ملت پاکستان باید تفکر و شخصیت این شهید را زنده نگه دارد. به عنوان یک طلبه و مرید این شخصیت بزرگ و در آستانه تشییع سید حسن نصرالله میگویم، کوتاهیهایمان را برای افرادی مانند سید عارف الحسینی جبران میکنیم و لازم و ضروری است که این کتاب به زبانهای مختلف برای جهان اسلام ترجمه و منتشر شود.
در ادامه از کتاب «سفیر نور» رونمایی شد.
ارسال نظر