چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۰

در راستای قانون شفاف‌سازی؛

«وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» اقدامات مختلف خود در بخش‌های مختلف فرهنگی، هنری، رسانه‌ای را منتشر کرد

شفافیت مالی / قانون دسترسی به اطلاعات

سینماپرس: مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای برنامه‌های شفاف‌سازی دولت چهاردهم در گزارشی اقدامات صورت گرفته این وزارتخانه در این حوزه و در بخش‌های مختلف فرهنگی، هنری، رسانه‌ای و دینی را تشریح کرد.

به گزارش سینماپرس، این وزارتخانه در حوزه دستورالعمل نظارت بر ورود، توزیع و مصرف کاغذ مطبوعات ضوابط سه گروه واردکنندگان کاغذ، چاپخانه‌ها و مطبوعات را اعلام کرده است که این ضوابط در این لینک قابل دسترسی است.

این ضوابط به استناد صدر ۵ ماده ۲ قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب ۱۳۶۵ و به‌منظور ساماندهی امور کاغذ مطبوعات تعیین شده است. طبق این شیوه‌نامه، رسانه‌های چاپی بر اساس ترتیب انتشار، نظم در انتشار، ضریب کیفی و تعداد صفحات یارانه دریافت خواهند کرد. همچنین روزنامه‌های سراسری نیز که در استان‌ها توزیع می‌شود بر اساس تعداد استان‌های محل توزیع یارانه دریافت می‌کنند.

در حوزه یارانه رسانه‌های برخط نیز ارائه یارانه به آن‌ها دارای شرایطی است که از آن جمله می‌توان به شرکت در طرح رتبه‌بندی سالانه و فعال بودن در دوره زمانی مورد بررسی اشاره کرد. حمایت از رسانه‌های برخط تابع شاخص‌هایی است که به صورت شکلی و محتوایی مشخص و محاسبه می‌شود و تمامی اطلاعات حوزه رسانه‌های مکتوب و برخط از این لینک قابل دسترسی است.

شفاف‌سازی مجوزها و قراردادها

مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه شفاف‌سازی قراردادها نیز به قرارداد خدمات پشتیبانی سامانه نرم افزاری بستر الکترونیک صدور مجوزهای بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اشاره کرده است که از این لینک قابل مشاهده و دسترسی است.

شوراها، توافقنامه‌ها و پژوهش‌ها در سامانه شفاف‌سازی

دستور جلسات و مصوبات برخی از شوراهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از جمله موضوعات بخش شفاف‌سازی سایت این وزارتخانه هستند. از جمله این شوراها می‌توان به شوراها، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها و کارگروه‌های دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، شوراها، کمیسیون‌ها، کمیته‌ها و کارگروه‌های امور استان‌ها و... اشاره کرد. دستور جلسات و مصوبات این شوراها در این لینک قابل دسترسی است.

همچنین توافق‌نامه اعتبارات آسیب‌های اجتماعی، توافق‌نامه انجمن آثار و مفاخر ایران با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توافق‌نامه با خانه کتاب، بنیاد بوعلی‌سینا، بنیاد رودکی از جمله توافق‌نامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که اطلاعات آن از این لینک قابل مشاهده است.

علاوه بر این، پژوهش‌های متعدد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی نیز در سامانه شفاف‌سازی این وزارتخانه قابل دسترسی است.

پژوهش عمان و امنیت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، پژوهش ارزیابی کتاب‌های قصص قرآن ویژه کودکان از منظرهای مخاطب‌شناسی، ادبی و استنادهای قرآنی، پژوهش تبیین کارکردهای هنرهای نمایشی در حفظ و تقویت فرهنگ ایران در فضای جهانی شدن فرهنگ، پژوهش اقتضائات توسعه کمی و کیفی انیمیشن در ایران، پژوهش بررسی تحولات صنعت سینمای خانگی در ایران و... از جمله پژوهش‌های صورت گرفته از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق این لینک به این موارد دسترسی داشته باشند.

برنامه‌های وزارت فرهنگ در دسترس عموم

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همواره در دوره‌های مختلف نسبت به تکریم و بزرگداشت بزرگان ادبی، هنری و عالمان کشورمان اهتمام داشته و در این دوره نیز در این عرصه اقداماتی انجام داده است.

گزارشی از این بزرگداشت‌ها نیز از جمله بزرگداشت کمال پورتراب، بزرگداشت محمدرضا اسحاقی گرجی، مراسم تجلیل از پیشکسوتان تعلیم و تربیت، بزرگداشت غلامعلی حداد عادل و... در سامانه شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر و در این لینک قابل مشاهده است.

مرکز روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با تاکید بر لزوم شفاف‌سازی اقدامات مسئولان و سازمان‌ها با هدف تنویر افکار عمومی و اطلاع از چگونگی این اقدامات در حوزه‌های مالی و محتوایی اعلام کرد که این وزارتخانه در دولت چهاردهم تلاش می‌کند در راستای صداقت و درستی در گفتار و کردار ارایه این گزارش‌ها را ادامه دهد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.