به گزارش سینماپرس، نمایشگاه طراحی و نقاشی «آوای بیپایان» با نمایش آثاری از زندهیاد حبیب الله صادقی شنبه (۲۳ فروردین) همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی با حضور خانواده این هنرمند فقید، جمعی از مدیران حوزه هنری و هنرمندان در نگارخانه عالی حوزه هنری افتتاح شد.
در این نمایشگاه، ۱۳ اثر از زندهیاد صادقی روی دیوار نگارخانه عالی رفت که از این تعداد، ۱۲ اثر برای اولینبار به نمایش گذاشته شده بودند.
حبیب الله یک هنرمند واقعی بود
حسین عصمتی نقاش و نگارگر در حاشیه این مراسم اظهارداشت: نکتهای که میتوان در مورد حبیب الله صادقی گفت این است که او یک هنرمند واقعی بود، نه کسی که صرفا تخصص خاصی در یک رشته هنری داشته باشد.
وی گفت: مرحوم صادقی کسی بود که میتوانست ویژگیهای یک نقاش، مجسمهساز و حتی معمار را در آثار خود داشته باشد و ما میتوانیم نوعی تسلط در رشتههای هنری مختلف را در آثار وی مشاهده کنیم.
عصمتی افزود: صادقی، هنرمندی بود که به اتفاقات روز جامعه عکسالعمل سریع نشان میداد و در خلق اثر، سریع و توانمند بود و گویی جزئیات اثر از قبل در ذهنش شکل میگرفت.
او که همه وجودش را به انقلاب سپرده بود
بر اساس این گزارش، محمدعلی رجبی دوانی در حاشیه بازدید از این نمایشگاه بیان کرد: مرحوم حبیب الله صادقی هیچ وقت در یک صورت و سبک متوقف نبود، زیرا نمیخواست خودنمایی کند. او انسانی بود که همه وجودش را به انقلاب اسلامی میسپرد و با هر آنچه در نسبت با انقلاب بود، مأنوس میشد، کنارش میایستاد و از آن دفاع میکرد، از جمله موضوعی چون غزه.
این پیشکسوت هنرهای تجسمی در بخش دیگری از توضیحات خود بیان کرد: از نگاه دیگر، این هنرمند درسهای معنوی و عرفانی که از انقلاب گرفته بود را در برخی از آثارش منعکس میکرد تا نشان دهد که یک هنرمند انقلاب، در چه عالمی است.
رجبی دوانی تاکید کرد: هیچ هنرمندی را به اندازه صادقی دارای وسعت نظر و شرح صدر ندیدهام. آخرین اثر او «در رثای سیمرغ تجلی» (در ابعاد یکصد متر مربع و بر روی بیست بوم که تصویری از تاریخ معاصر ایران تا جنایات داعش و رشادتهای سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی را به تصویر میکش) شاهکاری است که باید بسیار در مورد آن بحث و درباره جزء به جزء آن کنکاش کرد.
ماجرای یک پرتره
کامیار صادقی هنرمند حوزه هنرهای تجسمی نیز درباره اثر پرترهاش که در ابتدای نمایشگاه در معرض نمایش گذاشته شده است، گفت: زمانی که حبیب الله صادقی درگذشت (۵ مرداد ۱۴۰۱) ، قرار شد هنرمندان واحد تجسمی حوزه هنری، آثاری را با توجه به تاثیری که از کارهای هنری مرحوم صادقی گرفته بودند خلق کنند و از آنها نمایشگاهی برای بزرگداشت مرحوم صادقی برپا شود. در این راستا من نیز پرتره عمویم را به تصویر کشیدم. البته قصدم فقط کشیدن یک پرتره نبود بلکه سعی کردم حال و هوای مجموع آثار هنری وی را جای داده و در پس زمینه کار نشان دهم.
نمایشگاه طراحی و نقاشی «آوای بیپایان» تا سوم اردیبهشت روزهای شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۸ در نگارخانه عالی حوزه هنری به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ میزبان علاقهمندان است.
در بیانیه نمایشگاه که به قلم کیانوش معتقدی پژوهشگر هنر ایران، نویسنده و مترجم نگاشته شده، آمده است: «مجموعه آثار نقاشی حبیبالله صادقی، نماینده «زبان بصری انقلاب» به حساب میآید؛ چراکه ماحصل زیست مجاهدانه در هنر انقلاب بوده، نه مسیری از سر تفنن. صادقی در این راه با ورود مسئولانه به عرصه جنبش هنر انقلاب، بیآنکه تعلقی به چارچوب و تعاریف متعارف هنری داشته باشد، برای بازکردن گرههای کور جامعهاش دست به کار هنر زد. از این رهگذر، یعنی روزآمد ساختن موضوعات انقلابی در نقاشی، او توانست هنر انقلاب اسلامی را از انحصار در «هنر تاریخی» درآورد و به نوعی «هنر اجتماعی» نزدیک سازد.»
حبیب الله صادقی متولد ۱۳۳۶ در تهران، ۵ مرداد ۱۴۰۱ بر اثر عارضه قلبی درگذشت. صادقی فارغالتحصیل لیسانس نقاشی از دانشگاه تهران و فوقلیسانس نقاشی و دکترای پژوهش هنر از دانشگاه تربیت مدرس و عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شاهد بود.
پس از شهادت سیدمرتضی آوینی شخصیت برجسته هنری و انقلابی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به رهبر معظم انقلاب، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد.
همزمان با ایام سالگرد شهادت آوینی سید شهیدان اهل قلم از سال ۱۳۹۴ به ابتکار حوزه هنری انقلاب اسلامی، مجموعه برنامههای بزرگداشت هفته هنر انقلاب اسلامی ۲۰ تا ۲۷ فروردین ماه در سراسر کشور برگزار و در پایان این هفته نیز «چهره سال هنر انقلاب» معرفی میشود.
ارسال نظر