دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۱

رئیس سازمان حج و زیارت:

در اصلاح فرایندها گاه شاهد دفاع از وضع موجود هستیم که به معنای عقب گرد است/ باید جسورانه عمل کرد!

علیرضا بیات

سینماپرس: رئیس سازمان حج و زیارت ضمن استقبال از ایده‌های نو برای افزایش بهره‌وری سازمانی گفت: در اصلاح فرایندها گاهی شاهد دفاع از وضع موجود هستیم که به معنای عقب‌گرد است؛ بنابراین باید جسورانه عمل کرد. در مورد اصلاح سامانه‌های عتبات فرصت محدودی داده‌ایم که این موضوع باید بنیادین اصلاح شود.

به گزارش سینماپرس، هم اندیشی فصلی مدیران و کارکنان بعثه سازمان حج و زیارت و بعثه رهبر معظم انقلاب امروز (یکشنبه) با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج وزیارت، رئیس ازمان حج و زیارت، معاونان و مدیران کل سازمان و کارکنان برگزار شد.

رئیس سازمان حج و زیارت در این جلسه گفت: برگزاری این جلسه را به صورت فصلی در جهت تعالی سازمانی، افزایش کارایی و بهره‌وری و اصلاح فرایندهای ناکارآمد ادامه خواهیم داد. در رویکرد پیش رو برای رفع چالش‌ها و مشکلات زمان‌بندی تعیین کرده ایم. امیدوارم نتیجه مجموعه اقدامات منتج به افزایش رضایتمندی زائران عزیز شود.

علیرضا بیات ضمن استقبال از دریافت ایده‌های نو برای افزایش بهره‌وری سازمانی تاکید کرد: در اصلاح فرایندها گاه شاهد دفاع از وضع موجود هستیم که به معنای عقب گرد است؛ بنابراین باید جسورانه عمل کرد. در حوزه فناوری و سامانه های عتبات فرصت محدودی داده ایم که این مهم نیز باید بنیادین اصلاح شود.

معاون امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نیز در این جلسه ضمن اشاره به موفقیت‌های سازمان حج و زیارت گفت: حج برخی احکام عمومی‌ همانند مستطیع بودن یا ترتیب مناسک و اعمال را دارد که بدان باید توجه شود اما برخی آداب را نیز در خود دارد که یکی از آنها موضوع عبادت است یعنی فردی که می خواهد حاجی شود، همه اعمال و رفتارش عبادت است. حج برخی اسرار را نیز در خود جای داده که به فرمایش حضرت امام صادق (ع)، حج به معنای فرار به سمت خدا تعبیر می‌شود یعنی اینکه «فرار کنید از هر چه غیر خداست».

حجاج به یاد مظلومان فلسطین نیز باشند

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز بر اهمیت بهره گیری از فرصت ها تاکید کرد و گفت که موفقیت، وابسته به بهره گیری از فرصت ها و شکست ها محصول عدم استفاده از فرصت ها هست.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب افزود: شان اصلی ما، خادمی است ولی اگر نگاه دیگری به آن پیدا کردیم و آن را به عنوان صرفِ یک شغل یا جایی برای تامین مادیات، پایین آوردیم، دیگر این عزت را نخواهیم داشت.

وی از مدیران و کارکنان سازمان حج و بعثه مقام معظم رهبری خواست با تلاش های جدی و بهره گیری از فرصت ها، آنچه از پیشینیان را در این دو نهاد به یادگار گذاشته شده است ارتقا دهند.

سرپرست حجاج ایرانی همچنین با اشاره به شعار حج ۱۴۰۴، «حج، سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» و با اشاره به تجربه موفق پویش مردمی «ایران همدل»، خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که مسئولان سازمان حج و زیارت تدبیری اتخاذ کنند که حجاج بتوانند همانند پویش ایران همدل، کمک های خود را به مردم مظلوم فلسطین برسانند و به شکرانه این نعمت بزرگ، به یاد مظلومان فلسطین نیز باشند.

حجت الاسلام والمسلمین نواب، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه خداوند به استقامت و بندگی و عمل به اصول، برکت می دهد، به ماجرای مذاکراتی که از روز گذشته در مسقط، پایتخت عمان، آغاز شده است اشاره کرد و گفت که ایران تا به اینجا در چندین موضوع، از جمله تعیین واسطه مذاکرات، یعنی عمان و همچنین تعیین دستور کار مذاکرات، یعنی منحصر کردن آن به موضوع هسته ای و همچنین تعیین نوع مذاکرات، یعنی تاکید بر غیرمستقیم بودن آن، نظر خود را پیش برده.

وی در پایان تاکید کرد: همگان اذعان دارند که ایران تاکنون در مذاکرات باعنایات خداوند کار را دنبال کرده و دعا می کنیم با یاری خداوند و هدایت حکیمانه رهبر معظم انقلاب، این برهه نیز به خوبی برای کشور سپری شده و برای ملت و کشور، مفید باشد.

باید توجه به حج را بیشتر ترویج کنیم

آیت‌الله محسن قمی افزود: در دنیای کنونی باید توجه به معنویت و حج را بیش از گذشته ترویج کنیم، در فضایی که شاهد مادی‌گرایی و موضوعات شهوانی هستیم، توجه به معنویت می تواند راهگشا باشد. انسان در دنیای کنونی نیازمند حیات و تولدی دوباره است و این مهم فقط با حج و عبادات و معنویت ایجاد می شود.

به گفته وی حج به معنای تولدی دوباره در انسان ها است.


معاون امور بین الملل مقام معظم رهبری داشتن ارتباط خوب با افراد و حتی کشورهای اسلامی مختلف در موسم حج و غیرحج را از دیگر عوامل موفقیت مجموعه حج و زیارت دانست و گفت: امروز در شرایط خاصی به لحاظ راهبردی قرار داریم و رویکردی که از ابتدای انقلاب وجود داشته، را دنبال می‌کنیم اینکه ما اهل تسلیم نیستیم (هیهات من الذلة) و از جنگ هم استقبال نمی کنیم اما اگر کسی بخواهد تعدی کند جواب ما تاریخی و دندان شکن است. باید توان نظامی، اقتصادی و سیاسی خود را بالا ببریم و ارتباطات با کشورهای همسایه را افزایش دهیم، وحدت کلمه را حفظ کنیم و زیر سایه رهبری کار خود را ادامه دهیم.

همچنین در این نشست اکبر رضایی معاون حج و عمره، حمید رضا محمدی معاون توسعه و مدیریت، مرتضی آقایی معاون عتبات عالیات و هادی جلالی مدیر کل ارزشیابی و حقوقی سازمان به ایراد سخن در خصوص موضوعاتی همانند به جلو انداختن برنامه های حج، برنامه ریزی برای عمره آتی، برنامه ریزی برای حج تمتع ۱۴۰۵، توجه بیشتر به ارزشیابی نیروهای مامور، نظارت بیشتر بر عملکرد استان ها، واگذاری برخی مسئولیت‌ها به استان‌ها، تمرکز زدایی، توجه به افزایش کیفیت خدمات در حوزه عتبات، اهتمام به عملکرد شرکت‌های مجری عتبات، برنامه ریزی در حوزه سامانه های نرم افزاری و غیره پرداختند.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.