یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸

رئیس آکادمی «اسکار» :

«سینما» قدرتی منحصر به‌فرد برای گرد هم آوردن «مردم» دارد/ اصالت و جزئیات خاص هر «داستان» باعث ارتباط می‌شود

ژانت یانگ

سینماپرس: رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار، در سخنرانی خود در جشنواره فیلم پکن، بر اهمیت تبادل فرهنگی میان دو بازار بزرگ سینمایی جهان یعنی چین و آمریکا تأکید کرد

به گزارش سینماپرس، ژانت یانگ، رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار، در سخنرانی خود در جشنواره بین‌المللی فیلم پکن و با بهره‌گیری از دیدگاه منحصربه‌فرد خود به عنوان یک تهیه‌کننده فیلم آمریکایی‌تبار چینی که سال‌ها در هر دو صنعت سینمایی فعالیت داشته و آن‌ها را به هم پیوند داده، گفت: «تجربیات شخصی و حرفه‌ای‌ام به من نشان داده‌اند که سینما قدرتی منحصر به‌فرد برای گرد هم آوردن مردم دارد و به همین دلیل است که من همواره به تبادل فرهنگی میان نه‌تنها دو کشور ما، بلکه در میان تمامی مردم جهان، خوش‌بین هستم.»

یانگ این سخنان را در پنل تخصصی جشنواره پکن مطرح کرد. او که تنها چند ماه دیگر از دوره ریاستش بر آکادمی باقی مانده، در سخنرانی‌اش به کارنامه پیشگامانه‌اش در معرفی سینمای چین به مخاطبان غربی و تسهیل تولیدات مهم هالیوود در چین پرداخت؛ از جمله فیلم‌های «امپراتوری خورشید» ساخته استیون اسپیلبرگ و «آخرین امپراتور» اثر برناردو برتولوچی.

رئیس آکادمی اسکار به کمبود چشمگیر نمایندگان سینمای چین در میان حدود ۱۱ هزار عضو این نهاد اشاره کرد، با وجود آنکه توجه جهانی به سینمای بین‌المللی در حال افزایش است. نمونه برجسته آن فیلم کره‌ای «انگل» بود که در سال ۲۰۲۰ اولین فیلم غیرانگلیسی‌زبان برنده اسکار بهترین فیلم شد.

او همچنین به نقاط عطف مهمی در رشد صنعت فیلم چین پرداخت و فیلم «گم‌شده در تایلند» (۲۰۱۲) به کارگردانی شو ژنگ را نمونه‌ای دانست که با بودجه‌ای محدود بیش از ۲۰۰ میلیون دلار فروش کرد و برای اولین‌بار باعث عبور فروش داخلی چین از مرز یک میلیارد دلار شد.

یانگ به موفقیت داستان‌هایی از آسیایی‌های مهاجر نیز اشاره کرد که در سال‌های اخیر مورد توجه آکادمی قرار گرفته‌اند. او به فیلم «همه‌چیز، همه‌جا، به‌یکباره» که برنده هفت جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم شد، اشاره کرد. همچنین دو فیلم «زندگی‌های گذشته» و «میناری» نیز نامزد بهترین فیلم بودند. او همچنین به موفقیت اخیر فیلم چینی «سگ سیاه» به کارگردانی گوان هو اشاره کرد که سال گذشته برنده جایزه بخش «نوعی نگاه» در جشنواره کن شد.

به گزارش ورایتی، یانگ در ادامه گفت: «این فیلم‌ها ثابت می‌کنند که برای تحت‌تأثیر قرار گرفتن از یک فرهنگ، لازم نیست آن را کاملاً درک کنیم. اصالت و جزئیات خاص هر داستان، باعث ارتباط می‌شود.»

او افزود: «برای فیلم‌سازان چینی، این فرصتی شگفت‌انگیز است تا جهانی شوند، در سطح بین‌المللی همکاری کنند، آثارشان را به بازار جهانی برسانند و شاید با هنرمندان مهاجر چینی کار کنند تا داستان‌هایی چندلایه خلق کنند که هم نمایندگی واقعی‌تری از چین ارائه دهند و هم تأثیر جهانی عمیق‌تری بگذارند.»

یانگ در صحبت‌های خود اشاره‌ای به تصمیم اداره فیلم چین مبنی بر کاهش نسبی واردات فیلم‌های آمریکایی به‌دنبال جنگ تجاری آغازشده توسط دونالد ترامپ نکرد.

او گفت: «با تحول صنعت فیلمسازی جهانی از طریق فناوری‌های نوین و پلتفرم‌هایی که مرزهای سنتی را درهم می‌شکنند، نوآوری و همکاری فرامرزی به راهبردهایی اجتناب‌ناپذیر در بازار رقابتی امروز تبدیل شده‌اند. فیلم‌سازان چینی که پیشینه‌ای غنی از همکاری با هنرمندان بین‌المللی دارند، به‌ویژه آن‌هایی که به فرهنگ چین علاقه دارند، می‌توانند صدای داستان‌گویی چینی را تقویت کنند و فرصت‌های اقتصادی قابل‌توجهی را آزاد کنند.»

رئیس آکادمی همچنین گفت که انیمیشن «نژا ۲» که یکی از آثار برجسته امسال است، خود به یک پدیده فرهنگی نیرومند و نقطه عطفی هیجان‌انگیز تبدیل شده است و عنوان کرد: «همه این‌ها نشانه‌هایی از چیزی بزرگ‌تر هستند. صدای فرهنگی چین در حال اوج‌گیری است و جایگاه شایسته خود را در صحنه جهانی مطالبه می‌کند.»

یانگ در پایان اظهار امیدواری کرد که فیلمی به زبان چینی به‌زودی برنده اسکار بهترین فیلم شود و با شور و شوق گفت: «من شخصاً برایش کف خواهم زد.»

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.