به گزارش سینماپرس، حسن هدایت نویسنده، کارگردان و تهیه کننده است و اگرچه هم در تلویزیون و هم در سینما کارگردانی کرده و فیلمنامه های بسیاری را هم به نگارش درآورده است اما بسیاری او را هنوز با مجموعه های «کارآگاه» و «کاراگاه علوی» به خاطر می آورند. او کارگردان سریال «کارگاه» در سال ۷۴ است که توفیق این مجموعه باعث شد یک دهه بعد «کاراگاه علوی» را بسازد.
سیمافیلم در یک سال اخیر از احیای سریال های برند و شاخص چند باری سخن گفته است که از جمله این آثار سریال «کارگاه علوی» بوده است. حسن هدایت که کارگردانی این مجموعه را در دهه های گذشته بر عهده داشته است در گفتگویی با مهر از مذاکره دوباره برخی مدیران با خودش گفت و روند این گفتگوها را با یک گلایه تشریح کرد.
حسن هدایت در ابتدا درباره این سال ها که فعالیت هایش در حوزه تولید کمرنگ شده است به خبرنگار مهر گفت: در طی این سالها، قصد انجام کار خاصی را نداشتم. با این حال سریالی به نام «زیستن» را برای مرکز گلستان تولید کردم که هدف اصلیام از این کار، معرفی بازیگران مستعد منطقه بود.
دعوت پیمان جبلی از پیشکسوت ها برای جذاب تر شدن تلویزیون
وی درباره ساخت مجدد «کاراگاه علوی» توضیح داد: آقای پیمان جبلی رئیس صداوسیما صحبتهای خوبی داشت و از افرادی که پیشتر تجربه کاری در زمینه سریال سازی داشتند، دعوت کرد و ایده اش این بود که تلویزیون جذابتر شود. او همان ابتدای ورودش این موضوع را مطرح کرد و چندین بار بر آن تأکید داشت.
این کارگردان اضافه کرد: در ابتدا، طرح پروژهای را ارائه دادم و در نهایت، در فروردین سال گذشته، جلسهای با آقای وحید جلیلی داشتیم. او با اشتیاق فراوان سخن گفت که اگر کار خوبی ساخته شود، تمایل به حمایت از آن دارد. قرار بود پروژه کاملاً در اختیار من باشد و فاز اول در ۲۶ قسمت ساخته شود. من مطرح کردم که شاید بخواهم بازیگران جدیدی را به کار اضافه کنم و آقای جلیلی تأیید کرد که دست من در این زمینه کاملاً باز است.
تهیه کننده را تغییر دادند
وی با اشاره به روند پروژه توضیح داد: در آبان سال گذشته، فیلمنامه ۲۶ قسمتی ارائه شد و از سوی مسئولان مورد تشویق قرار گرفت؛ آنها گفتند که اثر بسیار خوبی است. با گذشت زمان، متوجه تغییرات در پروژه شدم. ابتدا پیمان جعفری تهیهکننده اثر را تغییر دادند که چون تصمیم سازمان بود، پذیرفتم. تهیهکننده دیگری معرفی شد و من فکر کردم که اگر فرد معرفیشده دارای تجربه باشد، مسئلهای نیست، چراکه هدف ما، پیشبرد پروژه بود. درباره تهیه کننده جدید گفتند که این فرد یعنی پرویز امیری سابقه تولید برنامههای ترکیبی در شبکه پویا و تهیهکنندگی سریالی مانند «مرهم» را دارد. از نظر آنها این تصمیم جنبهای قطعی و غیرقابل تغییر داشت.
کارگردان فصل اول و دوم «کاراگاه علوی» تصریح کرد: موضوع بعدی که مطرح شد، بحث بازیگر نقش کارآگاه بود. من از نظر فنی تأکید کرده بودم که بازی در نقش شمایل یک کاراگاه برای خود احمد نجفی سخت و دشوار شده است. این سریال در فصل دوم قصه ای را روایت می کرد که در دهه ۲۰ می گذشت و فیلمنامه فصل سوم نیز تقریباً در همان برهه تاریخی است درحالی که بازیگرش به لحاظ ظاهری و توانمندی تغییر کرده است. در نتیجه، نمیتوان در یک برهه زمانی، تصویری تا این حد متفاوت از این شخصیت ارائه داد اما توجهی به این توضیحات من نشد.
در فصل اول دوبله منوچهر اسماعیلی بازی احمد نجفی را نجات داد
وی ادامه داد: برای نقش کاراگاه بازیگری باید انتخاب شود که از شادابی و مهارت کافی برخوردار باشد، نه فردی که دیگر با کمبود انرژی مواجه است. چنین فردی چگونه میتواند نقش اصلی یک سریال را ایفا کند؟ در فصل دوم سریال، اجرای او (احمد نجفی) با مشکلاتی مواجه شد و عملکردش نسبت به فصل اول بهوضوح افت کرد. حتی در فصل اول هم دوبله منوچهر اسماعیلی برای این بازیگر بود که نقش را نجات داد.
هدایت درباره اینکه چقدر توانسته درباره مطالباتش با مسئولان تلویزیون گفتگو کند، بیان کرد: صحبت هایی انجام شد و استدلالهایم را مطرح کردم. اگر در ابتدای کار به من اعلام میشد که این بازیگر باید در پروژه حضور داشته باشد، قطعاً پاسخ میدادم که او مناسب ایفای نقش کارآگاه نیست اما متاسفانه پاسخی دریافت نکردم و با خودم فکر می کنم انگار شخصی به نام حسن هدایت وجود ندارد و نقش کارآگاه را خلق نکرده است.
وی در پایان گفت: من چون طفره رفتن مدیران مربوطه برای ملاقات و گفتگو را مشاهده کردم از دفتر مدیریت سازمان درخواست ملاقات حضوری یا حداقل صحبت تلفنی کردم. بعد از پیگیری ها، رئیس سازمان حل و فصل موضوع را به معاون سازمان ارجاع داد. مدتی هم است که منتظر تماس از دفتر معاونت هستم. فقط نگران این نکته هستم که سریال ساخته شود و هنوز فرصت چند دقیقه گفتگو با مدیران و مسئولان صدا و سیما میسر نشود.
ارسال نظر