به گزارش سینماپرس، محمدحسین اسماعیلی به تشریح فعالیتهای این دفتر در یکصد روز نخست سال ۱۴۰۴ پرداخت و اظهارداشت: با توجه به مأموریت اصلی این نهاد به عنوان مرجع تخصصی در نظام آموزشی فرهنگ و هنر کشور، توسعه آموزشهای هنری براساس رویکرد دولت چهاردهم و طرح تحولی وزارت فرهنگ و کلان برنامههای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتقای سطح آموزش هنر در بخشهای مختلف، در دستور کار دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی قرار دارد.
وی با اشاره به برگزاری دومین دوره رویداد اعطای «جایزه ملی آموزش هنر» با عنوان «سرو ایرانی» در اردیبهشت ماه گفت: این رویداد همزمان با هفته معلم و با هدف حمایت از ترویج هنرهای ملی و بومی، آموزش اصولی هنر و تجلیل از جایگاه معلمان و مربیان هنر برگزار شد.
اسماعیلی افزود: ارتقای سطح کیفی آموزش و بهویژه بهرهگیری از مربیان و مدرسان شایسته و برگزیده در مراکز آموزش هنر یکی از روشهای مهم در ارتقای کیفیت آموزشی در این مراکز است. توجه به این امر مهم، هدفی ارزنده در این راستاست که مقرر است در رویداد جایزه ملی آموزش هنر با عنوان «سرو ایرانی» به آن پرداخته شود. از دیگر اهداف این رویداد شناسایی مربیان و مدیران برتر مراکز آموزشی، فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابتی انگیزه بخش در میان معلمان و مدیران مراکز آموزش هنر، توجه به نقش معلمان هنر در حوزه آموزشهای هنری، تلاش برای یافتن و کارآمد کردن شاخصها و استانداردهای آموزشی است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: علاوه بر معرفی مدیران و مربیان برتر آموزشگاهها، از مجید کیانی و رشید وطندوست در حوزه آموزش موسیقی، مهدی حسینی و محمدرضا دادگر در حوزه آموزش هنرهای تجسمی، مهیندخت میهن، خسرو خورشیدی و احمد کامیابی مسک در حوزه آموزش هنرهای نمایشی و منصور تامسن در حوزه آموزش طراحی هنرهای سنتی به عنوان مفاخر آموزش هنر تجلیل شد.
وی با اشاره به برگزاری دومین آزمون جامع و چهل و ششمین آزمون ادواری بخش فرهنگ و هنر در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ اظهارداشت: این آزمونها از ۱۸ تا ۳۰ خردادماه، در بخشهای عملی و نظری در ۳۱ استان کشور برگزار شد و با توجه به شرایط خاص کشور و تجاوز رژیم صهیونی به کشور عزیزمان و برای رفاه حال شرکتکنندگان، آزمون نظری این دوره استثنائا به صورت مجازی و غیرحضوری برگزار شد، البته آزمونهای عملی با تدابیر ویژه به صورت حضوری برگزار شد و برای قبولشدگان در آزمون حدود ۱۱۲ هزار گواهینامه استاندارد مهارتی با کد اعتباری بین المللی(کد ایسکو) به صورت دو زبانه(فارسی، انگلیسی) صادر شد.
طراحی تابلوی سر در واحد برای تمامی مراکز آموزش هنر
اسماعیلی با اشاره به طراحی تابلوی سر در واحد برای تمامی مراکز آموزش هنر وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شامل هنرستانهای هنرهای زیبا و آموزشگاههای آزاد هنری گفت: در راستای ثبت برند هنرستان هنرهای زیبا و آموزشگاه آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و در راستای ساماندهی مراکز آموزش هنر، تصمیم بر آن شد که تابلو و سردر واحد برای این مراکز طراحی شود که در نخستین گام تابلوی واحد برای هنرستانهای هنرهای زیبا طراحی شد.
وی افزود: امسال تابلوی آموزشگاههای آزاد هنری نیز طراحی شده است که در بیش از ۶ هزار آموزشگاه نصب خواهد شد، از ویژگی های این تابلوها استفاده از نقشها، طرحها و رنگهای ایرانی است که نمایانگر هنر اصیل و با هویت ایران است و به راحتی توسط شهروندان و مردم از سایر آموزشگاهها قابل شناسایی و تشخیص است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و اجرای برنامهای با عنوان «طنین موسیقی ایران» در پهنه رودکی گفت: با هدف تجلیل از ایستادگی ملی و به پاس رشادتها و یاد شهدای وطن، نشاندادن انسجام ملی و افتخار به سربازان وطن، تعدادی از هنرمندان هنرستانهای موسیقی و گروه سازهای بادی تهران به سرپرستی سینا ذکایی و آنسامبل بادی پرواز به سرپرستی افشار حشمتیان به اجرای موسیقی ملی و حماسی پرداختند.
وی درباره فعالیتهای بخش صدور کارت صلاحیت تدریس بیان کرد: تمامی مدرسان، برای تدریس در آموزشگاههای آزاد هنری موظف به دریافت کارت تدریس هستند. متقاضیان دریافت کارت با ثبتنام در سامانه کارت صلاحیت تدریس، در صورت احراز شرایط حرفهای مربیگری در یکی از رشتههای هنری مصوب، میتوانند در آموزشگاههای آزاد هنری به تدریس بپردازند که با توجه به ساماندهی سامانه مربوطه، از ابتدای سال تاکنون تعداد ۲۴۷ کارت صلاحیت تدریس در رشتههای موسیقی، تجسمی، نمایش، خوشنویسی و هنرهای سنتی صادر شده است.
اسماعیلی با اشاره به برگزاری فعالیتهای بخش آموزشگاه های آزاد هنری افزود: هم اکنون در سراسر کشور بیش از ۶ هزار آموزشگاه آزاد هنری فعال وجود دارد که با توجه وظایف دفتر آموزش و مصوبه ۴۷۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاسیس و نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری، فرایند ثبت تقاضا و صدور مجوز، ثبت اطلاعات دقیق و به روز آموزشگاههای آزاد هنری و تهیه بانک اطلاعات آموزشگاهها، در سامانه آموزشگاههای آزاد هنری انجام میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برای تأسیس آموزشگاههای آزاد هنری، شورای مرکزی نظارت بر آموزشگاههای آزاد هنری با حضور اساتید فن برگزار میشود که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون تعداد ۱۰ جلسه شورای نظارت بر آموزشگاههای آزاد موسیقی برگزار و ۴۶ پرونده بررسی شده و تعداد ۱۵۹ مجوز آموزشگاه در رشتههای نمایشی، موسیقی، خوشنویسی، تجسمی و هنرهای سنتی صادر شده است.
ارسال نظر