به گزارش سینماپرس، دبیرخانه جایزه مهرگان با انتشار فراخوان دورههای بیستوپنجم و بیستوششم جایزه مهرگان ادب برای انتخاب بهترین رمان و مجموعه داستان کوتاه زبان فارسی و بهترین رمان و مجموعه داستان کوتاه زبان مادری، از ناشران و نویسندگان دعوت میکند حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۴ (۲۲ سپتامبر ۲۰۲۵) آثار خود را به دبیرخانه جایزه مهرگان ارسال کنند.
ناشران و نویسندگان میتوانند با ارسال سه نسخه از هر عنوان رمان یا مجموعه داستان کوتاه چاپ اول خود که در فاصله سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در ایران منتشر شده، در جایزه شرکت کنند.
همچنین ناشران و نویسندگان خارج از ایران که چاپ اول اثرشان در بازه زمانی اول ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۵ منتشر شده یا خواهد شد، میتوانند تا تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۶ با ارسال فایل الکترونیکی (PDF) کتاب و یا با ارسال سه نسخه چاپ شده اثر در این دوره جایزه مهرگان ادب حضور داشته باشند.
در دورههای ششم و هفتم جایزه مهرگان ادب زبان مادری، رمانها و مجموعه داستانهایی که در گستره فرهنگ و جغرافیای ایران ابتدا به زبان مادری نویسنده نوشته شده و سپس ترجمه فارسی اثر در داخل یا خارج از ایران منتشر شده باشد، امکان حضور دارند. بنابراین ناشران و نویسندگان حوزه ادبیات زبان مادری میتوانند آثار منتشر شده در فاصله سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ را تا تاریخ اعلام شده (۳۱ شهریورماه ۱۴۰۴) به دبیرخانه جایزه مهرگان ارسال کنند. شایان ذکر است که به دلیل طولانی بودن فرآیند انتشار این آثار، برای این دوره جایزه مهرگان ادب زبان مادری، بازه زمانی چهارساله در نظر گرفته شده است.
ارسال کتابها برای دبیرخانه جایزه مهرگان از طریق صندوق پستی تهران ۵۵۵-۱۹۶۱۵ و ارسال فایلهای الکترونیک (PDF) از طریق ایمیل یا تلگرام دبیرخانه میسر است.
برای اطلاعات بیشتر به وبگاه جایزه مهرگان مراجعه کنید.
به گزارش ایرنا، جایزه مهرگان، قدیمیترین جایزه مستقل و خصوصی ایران است که از سال ۱۳۷۸ با هدف اعتلای ادبیات، علم و محیط زیست و ترویج فرهنگ کتابخوانی برگزار میشود. این جایزه در دو حوزه مهرگان ادب (ادبیات داستانی معاصر، زبان مادری، خارج از ایران، نوجوان و ادبیات طلایی) و مهرگان علم (علم برای همه، محیط زیست، کنشگران و تشکلهای مردمنهاد) اهدا میشود و تاکنون شامل ۱۵ بخش بوده است.
بنیانگذار و مدیر این جایزه علیرضا زرگر است که تأمین مالی آن را نیز برعهده دارد. داوری آثار توسط جمعی از منتقدان، نویسندگان، پژوهشگران و کنشگران باسابقه و اغلب بهصورت داوطلبانه انجام میشود. دبیرخانه جایزه نیز با همکاری گروهی از علاقهمندان اداره میشود.
اهداف اصلی مهرگان عبارتاند از: اعتلای ادبیات و علم، حفظ محیط زیست، معرفی و تشویق نویسندگان و پژوهشگران، کمک به فروش و ترجمه آثار، و معرفی آنها به جوایز جهانی.
جوایز در چهار سطح شامل تندیس، لوح سپاس، لوح تقدیر و نشان مهرگان به برگزیدگان اهدا میشود. همچنین جایزه مهرگان با نگاهی حرفهای، مستقل و بیطرفانه و بر اساس شاخصهایی چون دانش، تجربه، و شجاعت در نقد آثار، داوری میکند.
ارسال نظر