چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۹

نیم نگاهی به فیلم سینمایی «اسکورت»؛

همسویی با شبکه معارض جمهوری اسلامی در یارگیری از «سربازان وطن»؛ همراه با نمایش چهره‌ای ناصواب از «پلیس»!

فیلم سینمایی «اسکورت»

سینماپرس: فیلم سینمایی «اسکورت» عنوان اثری در گونه «سینمای استراتژیک» و منتهی در راستای هدف‌گذاری‌های مدنظر «شبکه نفوذ فرهنگی»  برای استفاده از ظرفیت تولیدات سینمایی کشور است.

محمدرضا مهدوی‌پور/ فیلم سینمایی «اسکورت» عنوان اثری در گونه «سینمای استراتژیک» و منتهی در راستای هدف‌گذاری‌های مدنظر «شبکه نفوذ فرهنگی» برای استفاده از ظرفیت تولیدات سینمایی کشور است. اثری که در مختصات «سینمای سیاه اجتماعی» خود در «ژانر فلاکت» باقی نمی‌ماند و به صورتی نمادین به سراغ ایجاد یاس و تصویرسازی از ناکارآمدی «حاکمیت» در اداره امور ابتدایی جامعه می‌رود و در ادامه ضمن آموزش شگردهای شورش بر علیه حاکمیت و در یک خط داستانی کاملا نخ‌نما به تولید روایتی می کند که اثرش ترغیب و هم‌داستان نمودن و هم‌نوا ساختن طیف «سربازان» با «فتنه گران» خواهد شد. روایتی که حالا چند سالی است که به اصلی‌ترین کار ویژه شبکه رسانه‌ای معاندان و معارضان با «نظام جمهوری اسلامی» مبدل شده و معطوف بر یارگیری از بدنه نظام به هر روش ممکن است. و در همین چارچوب است که متاسفانه روایت «اسکوت» راه برون‌رفت را نه در اصلاح سازوکارهای مدنی، بلکه در شکاف درونی همان ساختار امنیتی جست‌وجو می‌کند. «اسکورت» نیروهای درون سیستم را به عنوان تنها عامل توقف چرخه خشونت معرفی می‌کند و از آن‌ها چهره‌ای می‌سازد که میان وفاداری سازمانی و مسئولیت اخلاقی گرفتارند. این دوگانه‌سازی، هسته ایدئولوژیک فیلم را از یک سو بر تقابل یک سیستم با خود و از سوی دیگر تلاش برای مشروعیت‌بخشی به شورش از مسیر قهرمان‌سازی از نیروهایی که در مرز میان نظم رسمی و اعتراض ایستاده‌اند شکل می‌دهد.


یک «رپرتاژ سینمایی» قابل قبول برای «ارتش جمهوری اسلامی ایران»




فیلم سینمایی «اسکورت» در بازنمایی بحران‌های اجتماعی، تفاوت میان «حکومت» و «حاکمیت» را کاملاً نادیده گرفته و بدون اشاره به این واقعیت که مشکلات معیشتی امروز جامعه نتیجه مستقیم تصمیمات دولت‌ها و انتخاب‌های مردم است، تلاش می‌کند کلیت «حاکمیت» را نشانه رفته و جامعه ایرانی را به گونه‌ای در حال عزاداری و داغداری فرزندان کشته شده به سبب همین ناکارآمدی نشان دهد. 

همسویی با شبکه معارض جمهوری اسلامی در یارگیری از «سربازان وطن»؛ همراه با نمایش چهره‌ای ناصواب از «پلیس»!

چرایی اصرار «اسکورت» برای اینکه به جای ارائه یک نقد اجتماعی چندلایه، با ساده‌سازی تعارض‌ها، تصویری قطبی و تنش‌محور می‌سازد که بیش از آنکه به فهم پیچیدگی واقعیت کمک کند، بر احساس فروپاشی و بی‌اعتمادی نسبت به ساختار «پلیس» دامن می‌زند، اگر چه موضوع مبهمی است؛ اما موضوع قابل تامل در این مسیر همراهی و همکاری «معاونت‌های رسمی نیروی انتظامی» برای تولید چنین اثر مخدوشی است! پس اگر چه دغدغه‌های معیشتی امروز جامعه امری جدی است؛ اما باید توجه داشت که «اسکورت» مرز میان اغتشاش و اعتراض را پاک می‌کند و به صورتی نمادین استفاده از سلاح و تجهیزات دودزا و ... را برای فرار از چنگال حاکمیت موجه می‌سازد!


همسویی با شبکه معارض جمهوری اسلامی در یارگیری از «سربازان وطن»؛ همراه با نمایش چهره‌ای ناصواب از «پلیس»!


شایان ذکر است که فیلم سینمایی «اسکورت» به کارگردانی «یوسف حاتمی‌کیا» و تهیه‌کنندگی «محمدرضا منصوری» سومین و آخرین اثری بود که در روز دوشنبه ۱۲ بهمن، به عنوان سوین روز از برگزاری «چهل و سومین جشنواره ملی فیلم فجر» به نمایش گذاشته شد. اثری به نویسندگی خود «یوسف حاتمی‌کیا» که در «بخش مسابقه سینمای ایران» حضور یافته و «امیر جدیدی» و «هدی زین‌العابدین» در کنار افشین هاشمی، رضا کیانیان، مهدی زمین پرداز و هادی شیخ الاسلامی ترکیب اصلی بازیگران آن را تشکیل می‌دهند.


نخستین گام برای بازگشت «جشنواره فیلم فجر» به جایگاه اصلی!


ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.