سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۸

کاهش 5 درصدی بودجه دریافتی نسبت به سال گذشته

سهم 22 درصدی گیم از بودجه مصوب بنیاد بازی‌های رایانه‌ای در سال 92

 بازی ترکمنچای

با وجود تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر مورد اهمیت قرار دادن صنعت گیم؛ در سال ۹۲ از مجموع ۷۰ میلیارد ریال بودجه مصوب بنیاد رایانه‌ای در نظر گرفته شده برای هزینه های یک سال بنیاد بازی‌های رایانه ای تنها ۲۲درصد از آن به این بنیاد داده شده است.

به گزارش خبرنگار سینماپرس، با وجود تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر مورد اهمیت قرار دادن صنعت گیم؛ در سال ۹۲ از مجموع ۱۷۹میلیارد ریال برنامه و بودجه پیشنهادی ارشاد برای هزینه اجرایی بنیاد بازی های رایانه ای که به مجلس ارائه داده بود ۷۰ میلیارد ریال آن تصویب و قرار بود به بنیاد بازیهای رایانه ای پرداخت شود، حدود ۲۲ درصد رقم یاد شده متناسب با برنامه پیشنهادی مصوب ارایه و حدود ۷۸ درصد برنامه حذف شده است.

صنعت گیم همچون سینما در ردیف حوزه های گران و پرهزینه عرصه سرگرمی جهان قرار داده می شود، به نحوی که کشورهای دارنده این صنعت برای تولید و تثبیت جایگاه خود در این گستره سرمایه گذاری کلان، مستمر و اختصاص منابع مالی  مناسب را در دستور کار دارند.

گیم به عنوان عرصه‌ای پرطرفدار و در عین حال با گردش مالی بالا و سود سرشار برای دارندگان این صنعت شناخته می شود و کمپانی های بزرگ تولید و توزیع بازیهای رایانه ای با آگاهی از این مهم، تنوع، نوآوری، جذابیت و تکنیک بالا در تولید و تبلیغات گسترده و تاثیر گذار برای عرضه را در اولویت امور خود برای حضور در بازار داخلی  و خارجی محصول خود دارند.

اهمیت صنعت گیم همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر آن تاکید داشتند، پوشیده نبوده و تحقق رهنمودهای ایشان در تولید بازی‌های مفید و اثر گذار، همراهی و اهتمام تمامی دستگاه ها به خصوص عرصه فرهنگ، هنر و اقتصاد را طلب می کند.        

براساس اعلام مجموعه تشکیلات، روش ها و طرح و برنامه بنیاد ملی بازی های رایانه ای، از مجموع حدود ۶۰ میلیارد تومان بودجه برنامه ارایه شده جهت اجرای برنامه های سالهای ۸۶ تا ۹۲،  تنها ۲۷درصد این بودجه به بنیاد تخصیص یافته و بسیاری از برنامه های طراحی شده متوقف شده است، همچنین در سال ۹۱ از مجموع ۱۲ میلیارد تومان برنامه و بودجه پیشنهادی  که قرار بوده به این بنیاد پرداخت شود تنها  حدود ۲۱ درصد متناسب با برنامه پیشنهادی مصوب ارایه و بیش از ۷۹ درصد برنامه ها به ناچار حذف شده است.

هرچند از ابتدای شکل گیری نهاد متولی بازیهای رایانه ای در کشور فارغ از مشکلات ساختاری و اجرایی یادشده و انباشتگی مطالبات واقعی و انتظارات بیرونی افراد و مجموعه های غیر مسئول بیش از هرچیز نبود منابع مالی مناسب و بودجه اندک و پرداختی‌های ناچیز جریان تولید گیم در کشور را دستخوش مخاطرات و فعالان این عرصه را نگران کرده است.

به عقیده صاحب نظران، تداوم جریان ایجاد شده در حوزه تولید بازی و گسترش آن در عرصه توزیع و نشر گیم در کشور و همچنین تحقق برنامه ها در بازار مصرف داخل ، منطقه و عرصه بین المللی نیازمند توجه جدی و تامین منابع مالی و بودجه متناسب با نیاز این صنعت است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.