سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۲

صحبت های سینماگران در دیدار نوروزی با مسئولان؛

توحیدی: با نظر ايوبی دیگر نیازی به ثبت اصناف خانه سينما نیست/ دهکردی: امیدواریم شعارها عملیاتی شود

دیدار نوروزی رئیس سازمان سینمایی

فرهاد توحیدی؛ سخنگوی هیات مدیره خانه سینما گفت: در ابتدای صحبت هایم از تدبیر دولت در آخرین روزهای سال تشكر می كنم كه نسبت به اصناف داشتند و خانه سینما به عنوان موسسه ثبت شده می تواند چتر خود را حفظ كند و دیگر نیازی به ثبت نیست و از همكاری ایشان سپاسگذاریم.

به گزارش خبرنگار سینماپرس، در دیدار نوروزی حجت الله ایوبی با اهالی سینما، سینماگران در محل تالار سیف الله داد به سخنرانی پرداختند.

ابتدا محمد مهدی عسگرپور؛ مدیر عامل خانه سینما با بیان اینكه برگزاری این مراسم بعد از نوروز بی سابقه است، گفت: خوشبختانه پس از یک دوره نسبتا سخت در حال حاضر تجربه های خوبی را از حضور مدیران سینمایی کسب می کنیم.

وی افزود: در زمان تعطیلی خانه سینما در آن زمان بسیاری از خبرگزاری های خارج از کشور با مجوز وزارت ارشاد برای مصاحبه سراغ ما می آمدند و وقتی خانه سینما را می دیدند تعجب می کردند که آیا تمام این بحث ها و کشمکش ها برای خانه ای به این کوچکی است؟

عسگرپور ادامه داد: حتی پس از بازگشایی خانه سینما برخی از مسئولان مثل وزیر كشور که به خانه سینما می آمدند به دنبال بخش های دیگری چون سالن بزرگ، کتابخانه عظیم و غیره می گشتند اما خانه کوچک ما در خیابان سمنان از لحاظ فیزیکی مساحت اندکی دارد و من می گفتم بحث اصلی بر سر فیزیک خانه سینما نیست بلکه بحث بر سر قدرت سینما و قدرت خانواده این هنر-صنعت است.

وی با اشاره به نامگذاری امسال گفت: نامگذاری سال ۹۳ اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی فتح بابی است برای بررسی درست مسائل در حوزه فرهنگ که یکی از این مسائل بحث امنیت شغلی است. وقتی می گوییم امنیت شغلی هریك ذهنیت های متفاوتی نسبت به آن موضوع دارند برخی ها امنیت شغلی را با بُن های گوشت در نظر می گرند اما واقعیت این است كه این كار نیاز به مطالعه زیاد داشت و یكی از موانع درگیری ما با سازمان سینمایی گذشته همین موضوع امنیت شغلی بود و نوشتاری بود كه برخی دولتمردان ممكن بود از آن خوششان نیاید.

عسگرپور ادامه داد: در بررسی های انجام داده متوجه شدیم در برخی از مشاغل سینمایی ۶۰ تا ۷۵ درصد از کسانی که در حرفه های مختلف مشغول به کار بودند عضو صنوف نبودند و زمانی كه ما این موضوع را مطرح كردیم برخی ها تحلیل های جالبی داشتند كه اهالی سینما علاقه ای به عضویت در خانه سینما ندارند. از مدیریت سینمایی كشور می خواهیم كه به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشیم كه تبدیل به صنف فراگیر شویم در حالی كه اكنون هم تا حدودی خانه سینما صنف فراگیر است.

وی ادامه داد: در سال های گذشته برخی ها اولین تجربه خودشان را در حوزه تهیه كنندگی و كارگردانی داشتند كه اولین و آخرین تجربه شان در این حوزه بود. ما اعلام كردیم كه با مبلغی می توانیم صندوق بیكاری را راه اندازی كنیم اما چند برابر همان مبلغ تبدیل به بُن شد.

عسگرپور در پایان خاطرنشان كرد: ما در این محل نمی توانیم حتی مجمع عمومی طبق آیین نامه جدید را برگزار كنیم چراكه تنها ظرفیت این سالن ۹۹ نفر است و چه برسد به برگزاری همچین مراسمی و امیدوارم در این زمینه فكری بكنیم.

شادمهر راستین به عنوان رییس كانون فیلمنامه نویسان گفت: تاكید ما روی تالیف است و این بحث می تواند ملاكی باشد برای قانون حق تالیف كه امیدواریم در فیلمنامه این موضوع انجام شود و خوشحالیم كه مركز تحقیقات سازمان سینمایی دوباره آغاز به كار كرد.

وی با بیان اینكه كانون فیلمنامه نویسان بعد از بازیگران ارتباط بسیاری با علاقه مندان به سینما دارد، افزود: قرار است باشگاه فیلمنامه نویسان تاسیس شود كه طرح آن هم آماده است، فیلمنامه نویس می تواند به عنوان مشاور حقوقی در كنار فیلم ها باشد و ما تنها صنفی هستیم كه در ایام عید توانستیم به اعضایمان عیدی فرهنگی بدهیم ما در كانون مناسبات خانه را جایگزین كردیم.

راستین خاطرنشان كرد: عنوان فیلمنامه نویس در پروانه ساخت حذف شده است كه این هم یكی از بحث های مرتبط با تالیف است و اعلام می كنم كه در ۲۵ اردیبهشت ماه جشن فیلمنامه نویسان را برگزار خواهیم كرد و بخش عمده سینمای ایران را فیلمنامه های ساخته نشده تشكیل داده است.

رضا كیانیان؛ بازیگر سینمای ایران گفت:در انتخابات سال گذشته یك دفعه آقای روحانی متولد شدند و اولین قولشان هم بازگشایی خانه سینما بود كه انجام شد. ما در خارج از كشور با برخی رفتارها مواجه می شویم كه حسرت آنها را می خوریم، مردم ما اعتمادشان را به دولتمردان از دست دادند من در روستایی با یك خانواده عشایری روبرو شدم كه وقتی پرسیدم چگونه زندگی را ارتزاق می كند پاسخ داد كه یارانه دریافت می كنم و ای كاش به این گوسفندهای من هم یارانه بدهند! من هیچ وقت یارانه دریافت نكردم و در طول زندگی ام هم به غیر از پدرم از كسی قرض نگرفتم.

وی ادامه داد: اكنون كه یكی از فیلم ها در حال فروش است كه علاقه مند هم نیستم عنوان آن را بگویم با كمك شهرداری، آموزش پروش و تیزرهای زیاد صدا و سینما اقدام به عرضه بلیط های نیم بها كرده است كه امیدوارم این وضعیت برای تمام فیلم ها انجام شود و اینجا از اقای قالیباف می خواهم كه برای همه فیلم ها بلیط نیم بها بفروشد و از آقای ضرغامی هم می خواهم كه برای تمام فیلم ها به همین تعداد تیزر پخش كند، ما به خوش بینی محكوم هستیم.

مائده طهماسبی؛ بازیگر سینمای ایران گفت: امروز از دیدار همكاران و یكدیگر خوشحالیم و همیشه از صحبت های آقای ایوبی و رضا كیانیان لذت می بریم، امروز خبرنگاری از من پرسید كه از دولت چه انتظاری داریم كه من هم گفتم هیچ انتظاری ندارم و چقدر خوب است كه انتظاری نداریم چرا كه اگر انتظاری داشته باشیم ناراحت تر و افسرده تر خواهیم بود.

فرشته طائرپور؛ تهیه كننده سینما گفت: وقتی در مراسمی می خواهیم از مشكلات بگوییم آقای ایوبی خودشان درباره آن مشكل صحبت می كنند و مطمئن هستم به مرور این موضوع برای همه همكارانم اثبات خواهد شد و امروز از آقای ایوبی با مطرح كردن مشكلاتمان پذیرایی می كنیم كه فكر كنم خودشان از این پذیرایی بیشتر لذت می برند.

وی با حق السكوت خواندن دریافت یارانه ها گفت: دریافت ۴۵ هزار تومان ماهیانه یك حق السكوت است و به كسانی كه نگران قطع یارانه ها هستم اعلام می كنم كه در درازمدت این نگرانی از بین خواهد رفت، ما با آقای ایوبی تكلیفمان روشن است اما وزارتخانه های دیگر مانع هستند.

طائرپور ادامه داد: مهم ترین نكته راه اندازی خط تولید سینمای ایران است و سینما به معنای واقعی این توانایی را دارد كه روی پای خود بایستد، ما همچنان مشكل مالیات داریم و امیدوارم با تدبیر مالیات و بیكاری به حداقل برسد.

فرهاد توحیدی؛ سخنگوی هیات مدیره خانه سینما گفت: در ابتدای صحبت هایم از تدبیر دولت در آخرین روزهای سال تشكر می كنم كه نسبت به اصناف داشتند و خانه سینما به عنوان موسسه ثبت شده می تواند چتر خود را حفظ كند و دیگر نیازی به ثبت نیست و از همكاری ایشان سپاسگذاریم.

وی ادامه داد: امروز به همراه آقای عسگرپور جلسه ای را با روسای صنوف كه این خبر را با آنها به اشتراك گذاشتیم و در آن جلسه دغدغه دوستان این بود كه مجمع عمومی بدون دردسر انجام شود ولی اصناف در وزارت كار ثبت می شوند و برخی اصناف در وزارت بازرگانی هم می توانند ثبت شوند و ما مثل پزشكان نیازمند سازمان نظام سینمایی هستیم چرا كه ارشاد نمی تواند صنف ثبت كند و در وزارت كار هم حوزه فرهنگ تعریف نشده است و بهترین كار این است كه ما به فكر یك سازمان مستقل باشیم.

علی دهكردی؛ بازیگر سینمای ایران گفت: به جای من باید آقای امین تارخ صحبت می كردند اما به دلیل عدم حضورشان من صحبت خواهم كرد. وقتی صحبت از سینما می شود برای مخاطب بازیگر تداعی می شود، مسلما جامعه هنری ما خود را كنار دولت می بیند و فعلا می گوییم شعار و امیدواری اما امیدواریم كه شعارها عملیاتی شود.

وی با بیان اینكه سالهاست درباره امنیت شغلی صحبت می شود، گفت: امیدوارم امروز كلنگ یك برنامه زیربنایی زده شود چرا كه شغل بازیگری یك شغل آسیب پذیر است كه در آن ناامنی وجود دارد. حتی دستیار فیلمبردار مشكلاتش را به ما می گوید كه به گوش مسئولین برسانیم اما فیلمبردار می تواند به شغل های دیگر رجوع كند اما بازیگر نمی تواند حتی به شغل شریف راننده آژانسی روی بیاورد!

دهكردی خاطرنشان كرد: امیدوارم سیاستمداران نگاه جدی به هنر سینما داشته باشند اگر تلاش شود چرخه صنعت سینما خوب بچرخد قطعا سینماگران از دریافت یارانه چشم پوشی خواهند كرد و در پایان امیدوارم این صحبت های دلنشین به صورت عملی اجرا شود.

ابوالحسن داوودی؛ رییس شورای صنفی نمایش گفت: دولت به تنهایی كاری را نمی تواند انجام دهد. تعارف نداشته باشیم شرایط اصلا خوب نیست و اگر به جامعه نگاه كنیم می بینیم كه از خیلی از مسائل پوسته ای به جا مانده و اگر از خودمان شروع كنیم و این سختی ها را تحمل كنیم، اعتماد را برگردانیم.

وی ادامه داد: طبق صحبت های آقای روحانی بحث های خودی و ناخودی برچیده شود و اجازه دهیم اخلاق به جامعه بازگردد.

محمد علی سجادی؛ كارگردان سینمای ایران گفت: در سینما به آیین ها و اسطوره ها توجه نشده است و سینمای ایران نیازمند نفس های تازه است، جوان باید تجربه كند چرا كه ممكن است جوان دچار افسردگی شود، من وقتی فیلم مستند خانم هما روستا را می ساختم به این نتیجه رسیدم كه آقای سمندریان همچنان جوان بودند.

داریوش فرهنگ؛ كارگردان سینمای ایران گفت: برخلاف برخی دوستان از پیش هیچ هماهنگی با من درباره صحبت در این جلسه انجام نشده است اما خوشحالم كه عصر مونولوگ به پایان رسیده است و عصر دیالوگ آغاز شده است ، قرار بود یارانه ها را ۲۰ میلیون نفر دریافت كند اما طبق آمار ۷۶ میلیون نفر یارانه می گیرند و با اعتماد است كه می توانیم یك حركت ملی را آغاز كنیم.

ایوبی در پایان گفت: امیدوارم از مشكلات عبور كنیم و شما سینماگران كاری را انتخاب كردید كه كار دل است، مشكلات كار قابل تحمل است و باور كنید كه ما كنار شما هستیم و سعی می كنیم سختی ها را كمتر انجام دهیم.

وی در پایان گفت: آقای صادق می بینید كه اهالی سینما كنار دولت است و با یك اشاره اهالی سینما در صحنه حاضر شدند و قدردانی می كنیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.