وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس در مورد آخرین خبرها از فیلم سینمایی «گوراله و عمه غوله» اظهار داشت: پس از نمایشی كه در سالن بنیاد سینمایی فارابی برای سنین مختلف داشتیم، بازخوردهای مختلفی را دریافت کرديم و با تعدادی از فیلمسازان خوش ذوق مشغول ساخت اقلاو تبلیغی و اطلاع رسانی این فیلم هستیم.
وی گفت: از سویی بحث حمایت وزارت آموزش و پروش را نیز پیگیری می کنیم تا بتوانیم حداقل اکران عادلانه ای داشته باشیم.
ترکمانی تصریح کرد: امیدوارم زمان اکران فیلم ما با فیلم کودک دیگری تلاقی نداشته باشد.
کارگردان «خاله سوسکه» در مورد ارزیابی خود از میزان فروش این فیلم گفت: فیلم کودک در هر زمانی که اکران شود میتواند مخاطب خود را داشته باشد، چرا كه در اين سال ها فيلم جزو اولين تفريحات و سرگرمی های بچهها شده است و با معرفی فيلم بصورت درست و منطبق بر نيازهای كودكان، آن ها علاقمند خواهند شد كه به ديدن آن بنشينند. البته طبیعی است که باید فیلم های کودک به روز و قابل رقابت با آثار مطرح جهانی هم باشند.
این کارگردان سینمای کودک در ادامه به مشکلات و معضلات سینمای کودک اشاره کرد و توضیح داد: مشکل اصلی سینمای كودك در ایران اين است که کسی متولی اصلی سینمای کودک نیست و امیدوارم سازمان سینمایی در ادامه برنامه های آتی خود برنامه ای جدی برای این ژانر مهم سینمایی داشته باشد، حالا این برنامه ها می توانند کوتاه مدت، ميان مدت و یا بلند مدت باشند، مهم اين است كه به يك برنامهريزی اصولی ،مدون و منطقی دست پيدا كنند.
وی گفت: شايد شكلگيری شورايی با عنوان «شورای ساماندهی سينمای كودك» محلی باشد تا در مورد این ژانر مهم سینمایی مدام بحث و گفتگو شود و موقعيتی بوجود بيايد با هنرمندانی که سالها در این عرصه فعالیت دارند تبادل نظر و تشريك مساعی شود تا سبد مصرفی مخاطبان کودک تأمین شده و آثار كودك به شكلی درست توليد و به صورت حساب شده و با برنامهريزی عرضه و پخش شود.
ترکمانی تصریح کرد: قطعاً هماهنگی و همسويی جدی و دلسوزانه مراكزی چون بنياد سينمايی فارابی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ،كانون پرورش فكری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان فرهنگی وهنری شهرداری تهران، سازمان صدا و سيما، بهزيستی، نيروی انتظامی و برخی مراكز و سازمانهای ديگر كه در حوزه كودكان فعاليت میكنند و كودكان و نوجوانان را بخشی از طيف اصلی مخاطبين خود میدانند میتواند تشکیل این شورا را سرعت بخشد.
وی خاطرنشان ساخت: تقريباً نیمی از جمعیت تماشاگران فيلم و آثار نمايشی در كشور ما را كودكان و نوجوانان تشكيل میدهند. جمعيتی كه در واقع مخاطبين واقعی آثار سینمای کودک هستند، اما متاسفانه تعداد آثاری كه در اين ژانر توليد میشوند بسيار اندك و عرضه و ارائه آن ها ضعيف و بیرمق و فاقد كيفيت مطلوب است، از اين رو و به ناچاركودكان و نوجوانان به مخاطبين آثار بزرگسال میپيوندند و عدهايی فرصت بهرهبرداری پيدا كرده و از اين آشفته بازار سودهای كلان به جيب میريزند.
ترکمانی یادآور شد: در حال حاضر فیلم سینمایی «ننه نقلی» ساخته پرویز صبری اکران شده اما وقتی فیلمی تبلیغات ندارد، معرفی نمیشود، عكس ، نشانه و تصويری از آن در هيچ جايی از شهر نيست بچهها و خانوادههايشان از كجا تشخيص بدهند كه فيلم كودكی در اكران سينماست؟ اين شيوه ارائه فيلم تنها سوزاندن و نابود كردن فيلم است و از آن بدتر اينكه مهر اثباتی است برتصورات عدهايی كه معتقدند: «وقتی كه اين همه اثر خوب از كشورهای ديگر وارد میشود، ما سينمای كودك را میخواهيم چه كار؟».
وی ادامه داد: اکران آثار كودك باید با تركيبی متفاوت از آثار بزرگسال اتفاق بیافتد. با معرفی درست و منطبق بر خواستههای كودكان باید اثر سينمايی را به آنها بشناسانيم. به عبارتی درستتر برای ارائه آثار كودك، ما بايد به كودكان بپيونديم و ما بايد به سويشان برويم.
نادره ترکمانی در پایان این گفتگو خاطر نشان کرد: پروانه ساخت فیلمنامه «شرتی شپرتی» را که در گونه فیلم های کودک است تمديد كردهام، پيش توليد به پايان رسيده و ده درصد فیلم نيز جلوی دوربین رفته است، درحال حاضر به دنبال پیدا کردن سرمایه گذار برای ادامه ساخت این فیلم هستم.
ارسال نظر