«سید مهرداد ضیایی» بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس ضمن انتقاد از وضعیت نابسامان هنرهای نمایشی اظهار داشت: با توجه به اقتصاد ورشکسته هنر در کشور ما به طور کلی، باید در نظر داشت که بودجهای که در اختیار است، جدا از کسریهای فراوان، کمتر از دو درصد کل بودجه فرهنگ و هنر مستقل کشور است. منظورم از هنر مستقل، هنر مستقل از حکومت است. با این میزان بودجه، چه کاری میتوان انجام داد؟ حتی با کل اقتصاد تئاتر نمیتوان فرض کرد که بتوان یک برج سرپا کرد.
وی افزود: طبیعی است که با این اندازههای اقتصادی نهادها و سازمانهای مربوطه، آنها به سمت تجارت کردن گرایش پیدا میکنند، به جای آنکه خود را از نظر هنری توسعه دهند. یکی از این تجارتها، تجارت با سوپراستارهاست؛ به گونهای که تئاتری که امروز داریم، تلاش میکند از سوپراستارهایی استفاده کند که اگرچه کار خود را با تئاتر آغاز کردهاند، اما سالها از آن فاصله گرفته و اکنون به عنوان سوپراستار شناخته میشوند.
ضیایی تصریح کرد: سوال اینجاست که اگر این هنرمندان واقعاً قرار بود هنرمندان بزرگی در زمینه تئاتر باشند، چرا از ابتدا از آنها بهرهبرداری نشد؟ چرا باید ابتدا به سینما میرفتند، نام و شهرت و درآمد کسب میکردند تا بعداً تئاتر از آنها استفاده کند؟ این سوالی دردناک است، اما پرسیدنی است.
وی افزود: بسیار دشوار است که بتوان انتظار داشت رویدادهایی مانند برگزاری کنسرت یا اجرای تئاتر به راحتی انجام شود. ما حتی برای برگزاری یک کنسرت پیانو نیز امنیت کافی نداریم. تا کنون نیز، بخش خصوصی با تلاشهای خود توانسته است تنها همین تعداد سالنهای نمایش را حفظ کند که این امر به نوعی معجزه محسوب میشود.
بازیگر فیلم سینمایی «یک روز بخصوص» با اشاره به نقش سالن داران خصوصی در تئاتر اظهار داشت: همین سالنداران خصوصی هستند که فضای تئاتر را زنده نگه داشتهاند. به راستی، ۲۰ سال پیش چنین تعداد سالنهای نمایش در تهران وجود نداشت. ممکن است برخی از این واقعیتها غافل باشند؛ اما ما که چنین شرایطی نداشتیم.
وی یادآور شد: آن سال ها خوشحال بودیم که سالنهایی مانند تئاتر ایرانشهر در حال بهبود و بازسازی هستند. اکنون در تهران، در هر خیابان حداقل یک سالن نمایش وجود دارد
بازیگر فیلم های سینمایی «زد و بند» و «معراجی ها» در ادامه گفت و گو با انتقاد از وضعیت انحصارگرایانه بازیگران در سینما بیان کرد: اگر دقیقتر بررسی کنید، چشماندازی متفاوت خواهید دید. کافی است یک آمار دم دستی از تیتراژ فیلمها تهیه کنید؛ خواهید دید بازیگرانی که در تیتراژها حضور دارند، بیشتر از ۲۰ تا ۲۵ نفر نیستند و این افراد مرتباً در فیلمهای سینمایی تکرار میشوند.
«سید مهرداد ضیایی» در پایان گفت و گو خاطرنشان کرد: تقریباً ۲۵ تا ۳۰ نفر بازیگر هستند که شبکه بازیگری سینما را تشکیل میدهند و مرتب در پروژههای مختلف حضور دارند. این نشاندهنده بدهبستان تجاری است. واقعاً ما فقط ۲۵ تا ۳۰ بازیگر داریم؟
ارسال نظر