دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵

گلایه های فیلمبردار پیشکسوت سینما؛

پاک سیما: کم‌کاری ما تعجبی ندارد/ شرایط تولید در سینما بسیار وخیم شده است

محمد تقی پاک سیما*

سینماپرس: محمدتقی پاک سیما فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران در رابطه با دلیل کم کاری اش در سینما گفت: سینمای ایران دو سال است که رسماً در تعطیلی به سر می برد و شرایط تولید در سینمای کشور بسیار وخیم است؛ از این رو دلیل کم کاری ما جای تعجب ندارد!

فیلمبردار فیلم سینمایی «آسمان هشتم» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: متأسفانه بودجه های فرهنگی به درستی در کشور ماتأمین و توزیع نمی شود و از سوی دیگر برنامه ریزی کلانی برای حضور نیروهای دارای تجربه و توانمند در سینما وجود ندارد؛ همین مسأله باعث شده تا ما همواره با مشکلات زیادی در سینمایمان روبرو باشیم.

برنده تنديس بلورين بهترین فیلم‌برداری برای فیلم «سجاده آتش» در پنجمین دوره جشنواره فیلم دفاع مقدس با تأکید بر اینکه شرایط بسیار بد اقتصادی کشور نه تنها به سینما که اصولاً به کل زندگی مردم لطمه زده است اظهار داشت: این روزها کسادی در تمامی زمینه ها و ارکان اقتصادی حرف اول و آخر را می زند؛ سینمای ما سینمای یارانه ای است، لذا وقتی که چرخه بودجه فرهنگی به دلایل مختلف می لنگد باعث می شود تا تولید فیلم ها نسبت به گذشته کم شده و نیروهای ارزان تر و بی تجربه تر جای حرفه ای ها در سینما را بگیرند.

پاک سیما سپس با اشاره به دیجیتالی شدن سینما خاطرنشان کرد: ورود صنعت دیجیتال هرچند که در نهایت به نفع کلیت سینمای کشور است اما به دلیل کارآیی آسان باعث شده تا هرکسی خود را فیلمبردار و یا فیلمساز تلقی کند و این مسأله نیز به شدت به سینمای ما آسیب رسانده است.

فیلمبردار فیلم سینمایی «به کبودی یاس» تأکید کرد: متأسفانه زیرساخت های لازم و مناسب در کشور ما فراهم نیست و همین مسأله باعث شده تا برنامه ریزی مناسبی برای ابزارهای مختلف از جمله صنعت دیجیتال در کشور ما وجود نداشته باشد.

این فیلمبردار باسابقه سینمای ایران در بخش دیگری از این گفتگو با انتقاد شدید از عملکرد مدیران خانه سینما، این نهاد را جایگاهی نمایشی در سینمای کشور برشمرد و گفت: سیستم مدیریتی دولتی هیچ گاه به تنهایی نمی تواند به داد سینماگران برسد و این نهادهای صنفی هستند که بایستی به فکر اعضای خود باشند؛ متأسفانه خانه سینما طی سال های اخیر ثابت کرده که تنها جایگاهی نمایشی در سینمای کشور دارد و نمی تواند برای اعضای خود کار مثبتی انجام دهد.

وی در همین رابطه افزود: من معتقدم باید برنامه درستی تدوین و تصویب شود تا تهیه کنندگان را ملزم به استفاده از نیروهای حرفه ای سینما که در صنوف خانه سینما عضو هستند و سال ها برای هنر این مرز و بوم زحمت کشیده اند بنماید؛ اما متأسفانه خانه سینما به فکر هر کاری هست جز حمایت از اعضای خود که تمام چشم امیدشان به این نهاد دوخته شده است.

فیلمبردار فیلم سینمایی «مردی از جنس بلور» در خاتمه این گفتگو با آرزوی بهبودی برای سینمای کشور گفت: هرچند که هیچ خوش بینی نسبت به آینده سینمای کشور وجود ندارد اما امیدوارم که مجدداً بتوانیم شاهد رشد و اعتلای این هنر و همچنین سینماگران دغدغه مند آن باشیم.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.