به گزارش سینماپرس، پنجمین سخنرانی چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت(گفتمان فرهنگی انقلاب و دید گاه های راهبردی) عصر امروز(چهارشنبه 7 مهرماه) توسط سعید جلیلی نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملیبا مدیریت سعید الهی در مقام مجری و کارشناس در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
وی در این سخنرانی گفت: شاید اولین سوالی که بتوان درباره مقوله مقاومت مطرح کرد این باشد که «مقاومت در برابر چه چیز؟» که اگر پاسخ صحیحی برای این سوال بیان نشود، نمی توانیم پاسخ سوالات دیگر را ارائه کرد. در تمام دنیا پنج کشور هستند که حق وتو دارند و اگر کشوری از خود همین کشورها شکایت داشته باشد با توجه به حق وتویی که دارند شکایت آنها نتیجهای نمیدهد. وقتی هم که از آنها بپرسیم که چه کسی این حق را به شما داده است، میگویند ما قدرتمند هستیم برای همین هم حق اعتراض داریم.
وی افزود: اخیراً سندی توسط رئیس جمهوری فعلی آمریکا، که به تعبیری برخی باهوش و مودب خوانده میشود، امضا شده است که در آن به صراحت نوشته شده که آمریکا نه تنها باید در زمان حال رهبری جهان را در اختیار داشته باشد؛ بلکه باید تا یک قرن آینده این سلطه و رهبری خود را بر جهان حفظ کند، نکته قابل توجه این سند این است که به وضوح نوشته شده است که اگر لازم باشد آمریکا میتواند با سلاح هستهای این رهبری خود را حفظ کند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی در تبیین کاری که باید جشنواره مقاومت در این زمینه انجام بدهند، بیان کرد: سینمای مقاومت باید تلاش کند که نقاب از چهره تزویر گونه دشمنان بردارد و چهره واقعی آنها را به مردم نشان دهد. در زمان قدیم هیتلر رسما از تبعیض نژادی سخن به میان میآورد اما امروز همان رفتارها را با تزویر انجام می دهند و سخنی نمیگویند. در حال حاضر کسانی از حقوق بشر سخن به میان میآورند که خود هر روز بر کلاهکهای هستهای خود اضافه میکنند؛ اما این کار خود را جنگ رسانهای پنهان میکنند و با تزویر مردم را فریب میدهند.
کارگردانان فرماندهان جنگ نرم هستند
جلیلی اظهار کرد: در حال حاضر سینما وسیلهای است برای مقابله با دشمنان، دوربین فیلم سازان امروز به مثابه اسلحه میماند، بازیگر به مثابه سرباز و کارگردان به مثابه فرماندهان جنگ نرم هستند.
وی افزود: مناسبات حاکم در سالهای گذشته بر اثر مقاومت مردم شکسته شد. نظام سلطه خواست شاه بماند، اما مقاومت مردم شاه را از کشور بیرون کرد. همه سلطهگران خواستند صدام پیروز میدان باشد، اما اراده مردم مانع آن شد. خرمشهر آزاد شد، در پی آن جنوب لبنان، جنگهای 33 روزه، 8 و 51 روزه نشان داد مقاومت در مقابل سلطه، بازی سلطهگران را بر هم میریزد.
جلیلی گفت: اهمیت سینما برای نمایش این مقاومت، بسیار ارزشمند است. ابزار جنگ نرم در مقابل نماد سلطه، نمایش نقاط قوت است. نباید اجازه دهیم نقاط قوتمان را بپوشانند و اصل مبارزه را زیر سوال ببرند و آن را تحقیر کنند. همان سالی که پیام نوروزی به ملت ایران میدهند، فیلم 302 را میسازند و سابقه تاریخی ملت را تحقیر میکنند. نگرانی دشمن از سینمای مقاومت کمتر از هستهای شدن نیست. هنر هفتم در خط اول مبارزه قرار گیرد میتواند سینمای سلطه را مغلوب کند. کار اصلی سینمای مقاومت، نمایش حقیقت است، نمایش متهم و مجرم سلاح هستهای، نقض حقوق بشر است. سینما سلاح راهبردی جنگ فرهنگی است که میتواند پیام انقلاب را با یک زبان جهانی منتقل کند. هنری جاودانه است که دوشادوش حقیقت حرکت کند، نگران و تسلیم نشود.
وی در ادامه به سربازان جنگ نرم اشاره کرد و گفت: امروز دوشکا، دوربین است، فرمانده کارگردان و قرارگاه تهیهکننده و سرمایهگذار سینمای مقاومت، این سینما سرداران خود را نیاز دارد، قاسم سلیمانیها هیچگاه مورد استقبال سلطه قرار نمیگیرند و برای آنها کف و سوت نمیزنند بلکه آنها را تحریم میکنند و این عرصه نیز این چنین است. برای فرماندهان جنگ نرم کف و سوت نمیزنند. جشنوارههای جهانی آنها را تحریم میکنند زیرا از حقیقت دفاع میکنند.
جلیلی به انتخاب فیلم ضدایرانی برای حضور در اسکار اشاره کرد و گفت: چرا انگلیس فیلمی را که ضدایرانی و علیه انقلاب اسلامی است را به عنوان نماینده اسکار کشورش ارائه میدهد؟ زیرا میفهمد که در این شرایط باید با سینما پیامش را برساند. هیچگاه «بازمانده»، «آژانس شیشهای» و «یتیمخانه ایران» در جشنوارههای غربی مورد توجه قرار نمیگیرد و برای آنها کف نمیزنند و این سینما را به رسمیت نمیشناسند، زیرا این سینما اجازه نمیدهد امنیت ملی ایران را بیبیسی تعیین کند. سینمای مقاومت در برابر سینمای سلطه ضرورت دارد تا بتواند حرکت بزرگ ملت را به درستی به نمایش بگذارد.
وی در پایان بیان کرد: نقاط قوت ما شهید رسول کوچکیها و شهید فهمیدهها هستند. امیدوارم جشنواره مقاومت بتواند در سالهای آینده در عرصه جنگ نرم بیشتر تلاش کند.
ارسال نظر