وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: سینما جزو دغدغه های ۳گانه من است و در کنار فوتبال و ادبیات این هنر را نیز به صورت جدی دنبال می کنم. به عنوان یک علاقه مند سینما باید بگویم این روزها سینمای ایران از لحاظ اقتصادی با رونقی همراه شده که از جهاتی خوشال کننده است چرا که سینما علاوه بر اینکه یک هنر است یک صنعت نیز محسوب می شود.
داور جشن خانه سینما خاطرنشان کرد: به هر حال فیلم های تجاری نیز باید ساخته شود و به شخصه با فیلم های تجاری مشکلی ندارم اما با سینمای مبتذل کاملاً مخالف هستم. اینکه سینمای ما با رونقی اقتصادی نسبت به سال گذشته همراه بوده بسیار خوشحال کننده است.
حاج رضایی تأکید کرد: فیلم مبتذل فیلمی است که بخواهد مخاطب را فریب دهد و فقط به گرفتن پول او فکر کند، این گونه فیلم ها نه تنها هیچ محتوایی ندارند بلکه به مخاطب خود نیز توهین می کنند. اگر کمی توجه کنیم در برخی مواقع تعداد فیلم های مبتذل افزایش می یابد و برخی مواقع تعداد اینگونه فیلم ها در سینمای ایران کم می شود، متأسفانه اینگونه فیلم ها در سیستم ممیزی قرار نمی گیرند و به راحتی وارد مرحله اکران می شوند.
این کارشناس فرهنگی ادامه داد: با اصطلاحاتی که در فضای سینمای ما به وجود آمده و فیلمسازان را با عنوان هایی مثل فیلمسازان جشنواره ای جدا می کنند مخالف هستم و اعتقاد دارم که سینمای ما نیازمند هر فیلمسازی در زمینه های مختلف است. در عرصه بین الملل در دوره هایی بسیار ضعیف بودیم و در برخی دوره ها شرایط متعادلی داشتیم.
وی با اشاره به نسل جوان فیلمسازان گفت: نسل جوان فیلمسازان کشورمان بسیار امیدوارکننده هستند. به وضوح شاهد هستیم که فیلمسازان جوانمان رشد چشمگیری داشته اند و فیلم های قابل قبولی طی سالهای اخیر ساخته اند و باید روند حمایتی از آن ها ادامه پیدا کند.
حاج رضایی افزود: من به طور کلی با ممیزی مشکلی ندارم و به هر حال اجازه ساخته و پخش شدن هر فیلمی را نمی توان دیدگاه درستی دانست اما برخی مواقع شاهد سختگیری های بی مورد هستیم که به فیلمسازان اجازه نمی دهد مسائل اجتماعی روزمان را مطرح کنند و این در حالی است که خودمان شاهد این معضل هستیم و با جلوگیری از ساخت اینگونه فیلم ها می خواهیم معضلات را پنهان کنیم و مطمئناً این دیدگاه به مسائل اجتماعی مان لطمه وارد می کند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه جای خالی فیلم های ارزشی در سینمای ما به شدت احساس می شود اظهار داشت: جای خالی فیلم های سینمایی که به مسائل روز دنیا و منطقه بپردازند در سینمای ما کاملاً احساس می شود. نمی توان دلیل این کمبود را کم کاری فیلمسازان دانست چرا که ساخت اینگونه فیلم ها نیاز به حمایت دارند و حتی شاید در برخی مواقع با مخالفت هایی روبرو شوند و اجازه ساخت به آنها داده نشود. به هر حال باید بپذیریم که سینمای ما نیازمند فیلم هایی است که به مسائل روز دنیا و به خصوص مسائل منطقه بپردازد و ما باید در برابر فیلم های غربی که علیه ما ساخته می شوند و یا مسائل ما را به شکلی نادرست یا غلو آمیز مطرح می کنند که با واقعیت های تاریخی و جامعه امروزی ما همخوانی ندارند واکنش نشان دهیم و به دنیا با فیلم هایمان برعکس مسائل مطرح شده غرب را عنوان کنیم.
حاج رضایی در خاتمه این گفتگو گفت: امیدوارم شرایطی در سینمای ما مهیا شود که همه دیدگاه ها و طیف ها بتوانند در فضای تعامل و همدلی با یکدیگر کار کنند و مدیریت سینمای کشور دغدغه رشد و ارتقای هنر هفتم را داشته باشد.
ارسال نظر