وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بعد از وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی بسیاری از هنرمندان در رشته های مختلف برای تولید آثاری مرتبط با وقایع انقلاب اسلامی پیشگام شدند و به دلیل فضای آن زمان مدیران دست آن ها را باز گذاشته و از آن ها حمایت می کردند و همین باعث تولید آثار ماندگاری در سینما، تلویزیون، ادبیات و کتاب و... در حوزه انقلاب اسلامی شد اما در سال های میانی جنگ تحمیلی بیشتر توجهات به آن سمت معطوف شد و در نهایت بعد از اتمام جنگ نیز دیگر توجهات به سمت انقلاب اسلامی برنگشت.
تجار خاطرنشان کرد: این وظیفه متولیان فرهنگی است که چراغ انقلاب اسلامی را روشن نگه دارند و از هنرمندانی که همواره عشق و دغدغه شان انقلاب بوده حمایت داشته باشند تا آثارشان را به هر شکل تولید و عرضه کنند اما متأسفانه از یک سو نگاه لیبرالی مانع پرداختن به وقایع انقلاب می شود و از سوی دیگر ما با مدیرانی روبرو هستیم که چندان اشرافی در حوزه انقلاب و وقایع و رویدادهای آن ندارند و به همین علت همواره در بخش های مختلف فرهنگی بالاخص سینما غفلت های غیرقابل بخخشی در راستای تولید آثار سینمایی ارزشی و انقلابی صورت گرفته است.
عضو شورای بررسی داستان و کارگاه قصه و رمان حوزه هنری سپس با بیان اینکه برخی افراد فقر فیلمنامه را یکی از دلایل عدم تولید فیلم های انقلابی می دانند اظهار داشت: خوشبختانه کتاب های بسیار زیادی در رابطه با زندگی حضرت امام (ره)، وقایع انقلاب اسلامی و افرادی که در وقوع انقلاب اسلامی نقش اساسی و کلیدی داشتند منتشر شده و همه این کتاب ها که استقبال مردمی از آن ها بسیار زیاد بوده می تواند برای تولید فیلم های انقلابی مورد اقتباس قرار بگیرد.
این کارشناس فرهنگی تأکید کرد: البته بنده نمی خواهم بگویم در میان کتب عرضه شده آثار ضعیف وجود نداشته اما ما آثار بسیار قوی و شاخصی هم در این زمینه داریم که اگر هنرمندان و مدیران سینمایی کمی دقت نظر از خودشان نشان بدهند این آثار می تواند دستمایه تولید ده ها اثر سینمایی شود. از سوی دیگر ما طی ۴ دهه که از وقوع انقلاب اسلامی گذشته نویسندگان بسیار شهیری را داریم که به دلیل اهمال کاری مدیران فرهنگی گوشه عزلت اختیار کرده اند و اگر مسئولان سینمایی از آن ها دعوت کنند می توان با قلم آن ها فیلمنامه های ماندگاری در حوزه انقلاب به رشته تحریر درآورد.
تجار تصریح کرد: بنده بسیار متأسفم که ادبیات وقایع انقلاب اسلامی این چنین مغفول مانده و هیچ یک از مدیران فرهنگی دست هنرمندان متعهد و وفادار به نظام و انقلاب اسلامی را نمی گیرند و از آن ها حمایت نمی کنند؛ ما بارها به آن ها تأکید کرده ایم که نیازمند بودجه های آنچنانی نیستیم و با اندک تخصیص بودجه هم می توانیم کارهای شاخصی ارائه دهیم اما دریغا که اینک در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی هم هیچ اقدام شایسته ای برای تولید آثار فرهنگی و هنری در رابطه با انقلاب انجام نشده است.
نویسنده کتاب تحسین شده «بانوی رنگین کمان» ادامه داد: امسال بهترین زمانی است که ما برای یک بار هم که شده تولید آثار فرهنگی متعدد اعم از سینمایی، کتاب و... را عملیاتی کنیم و همه دستاوردهای حوزه فرهنگی کشور را به آثار انقلابی تخصیص دهیم اما از آنجا که متولیان حمایتی نمی کنند و هیچ جوشش درونی نسبت به انقلاب اسلامی ندارند در واقع امیدهای همه ما در این زمینه ناامید شده است.
وی در پایان این گفتگو متذکر شد: متأسفانه ما این روزها شاهد حضور برخی افراد در سینمای کشور هستیم که به هیچ عنوان نسبت به اخلاقیات باورمند نیستند و به گیشه بیش از هرچیز دیگری چشم می دوزند و این اتفاقی بسیار تلخ و دردآور است.
ارسال نظر