به گزارش سینماپرس، آیت الله فاطمینیا در جلسه هفتگی مسجد جامع ازگل، ضمن بیان توصیههایی برای شرکت در مراسمات عزاداری، گفت: «شما را به خدا در این ایام جاهایی بروید که چیزی گیرتان بیاید. به امام سجاد (ع) قسم، از بعضیها که صداوسیما هم آنها را میآورد، دلم خون است. به علی بن حسین (ع) اینها نه تنها مردم را هدایت نمیکنند، بلکه مردم را عقب نگه میدارند و عقل را از مردم میگیرند. اینها دزد فضائل هستند. من نمیدانم این صداوسیما در و پیکر ندارد!؟ »
این استاد اخلاق با اشاره به یکی از برنامههای تلویزیون گفت: «حضرت زهرا (س) را میکنند یک پول! مگر ایشانامالائمه، معصومه و مطهره نیست مگر ایشان علم لدنی ندارد؟ چرا حضرت را از زنان معمولی هم پایینتر میآورید!؟ آدم چه خاکی بر سرش بریزد!؟ صداوسیما هم این حرفها را پخش میکند، یعنی یک عالم و متخصصی در این صداوسیما نیست!؟ »
وی با اشاره به همسر علامه طباطبایی (ره) بیان داشت: «خانم علامه طباطبایی لقمه به دست علامه میداد تا به اندازه یک لقمه گرفتن هم وقت ایشان گرفته نشود و بتواند المیزان را بنویسد. حالا حضرت زهرا (س) را در صداوسیما از خانم علامه طباطبایی هم پایینتر میآورند و میگویند حضرت زهرا (س) با امیرالمومنین (ع) مفاخره میکرد و میگفت: تو اگر امیرالمومنین هستی منم فاطمه زهرا هستم، تو اگر فلان هستی منم فلان هستم. اینها را میگفت که پیامبر رسید و گفت: زهرا بس کن! اگر این حضرت زهرا (س) است که این از عیال علامه طباطبایی هم کمتر است!؟ چطور بر چنین آدمی جبرئیل نازل میشده است!؟ »
استاد فاطمینیا با درجه سه خواندن منابع این حدیث میگوید: «یکی کتاب القطره را به عنوان سند میگوید. آقا! القطره نویسندهاش یک عالم و مجتهد بوده خدا هم خیرش بدهد، ولی محدث نبوده! محدث شدن یک رشته جدا است و این کتاب قطعاً درجه سه است! یک کتاب دیگر که میگویند الفضائل لإبن شاذان است، این کتاب هم معتبر نیست و لق و تق است، چون با یک کتاب فضائل دیگر قاطی شده است. علامه مجلسی هم در اول بهار میگوید این کتاب در نزد ما معتبر نیست. کتاب سومی را هم که به عنوان سند میگویند مناقب ابن شهر آشوب است، این را هم زیاد به رخ ما میکشند. ولی یک چیز را میدانند و خیلی چیزها را نمیدانند. ابن شهر آشوب آدم بزرگی بوده است، اما مناقب کتاب مضطربی است. آشیخ آقا بزرگ میگویند مناقب بار شتر بوده و یک نفر نمیتوانسته بلندش کند که احتمالاً یا با خط بزرگ بر روی ورقهای ضخیم نوشته شده بوده (البته شوخی میکند) یا هر چه بوده اینی که در دست ماست، نبوده. این مناقب که در دست ما است یک خلاصه متزلزلی است. آشیخ آقا بزرگ میگوید قطعاً این کتاب ناقص است. »
ایشان در ادامه بیان داشت: «اصلاً کتاب درجه یک هم این حرف را بزند نباید باور کرد، ما یک اصولی داریم، اصل این است که حضرت فاطمه (س)، معصومه بودهاند حال هر چیزی را که با این تناقض دارد، باید کنار گذاشت. حضرت زهرایی که مادر حسنین (ع) و مادر امام زمان (عج) است میآید با امیرالمومنین (ع) مفاخره کند!؟ که تو امیر المومنین هستی و منم کسی هستم برای خودم و آخر سر هم پیامبر باید بیاید بگوید فاطمه بس کن و برو سر علی را ببوس و او هم آمده و عذرخواهی کرده است! آخه آشیخ شما برای این حضرت زهرا فاطمیه میگیرید. این خانم معصومه و مطهره است و ملائکه بر ایشان نازل میشوند. این شیوخ چه جواب خدا را خواهند داد!؟ »
استاد فاطمینیا در ادامه با اشاره به لزوم تخصص در علم الحدیث برای تشخیص احادیث معتبر گفت: «در بعضی از مواردِ کتابهای بزرگانی، همچون شیخ صدوق هم، علما گاه تأمل میکنند و میگویند شاید کسی بعداً مطلبی را اضافه کرده یا شاید ناسخ خیانت کرده است! آقا، وحی منزل که نیست! کتاب شناسی یک علم است. چطور پزشکی، علم است! کتاب شناسی هم، علم است. به خدا قسم، خدایا تو شاهدی من انا رجل نمیکنم، ولی به خدا کتابشناسی زمان میبرد، منظور شناخت اسم کتاب نیست، منظور موضوع شناسی است! اسم کتاب مهم نیست. در داروخانه یک نسخ پیچ داریم یک دکتر دارو ساز داریم. نسخ پیچ ۲۰۰ تا اسم بلد است. آسپرین، قطره چی چی و... اینها را همه نسخه پیچ میداند، ولی دکتر داروساز میفهمد این دوا ممکن است با فلان دوا نسازد، این آثار جانبیش چیست، این سر گیجه میآورد، آن فلان میآورد. کتاب هم همینطور است، الآن شما بروید کتابفروشی، کتابفروش ۲۰۰ تا اسم کتاب در ذهنش است. آقا حافظ داری؟ بله. آقا خیام داری؟ بله. نظامیداری؟ بله. این نسخه پیچ است، اما موضوع شناسی زمان میبرد. من رو سیاه که جلوی شما نشستهام، قسم حضرت سجاد خوردم که انا رجل نمیکنم، ۶۰ سال موضوعشناسی کردم. ۶۰ سال! بنده خاک پای شما هستم، ولی موضوع شناس هستم. ممکن است در کتابهای معتبر هم چیزی اشتباه وجود داشته باشد که اگر علم الحدیث بلد نباشی به اشتباه میافتی! میگوید آقا چاپ شده است، جلد زرکوب، زیبا، مال شیخ صدوق است! باشد، من میگذارم روی چشمم، اما اگر یک غلط چاپی باشد و تو علم الحدیث نداشته باشی همانجا سرگردان میشوی! »
استاد فاطمی نیا با اشاره به سخنرانیهای مذهبی صداوسیما بیان داشت: «البته در بین اینها افرادی هستند که مردم را هدایت میکنند، اما بعضیها دزد عقیده، ایمان و عقل هستند، فقط عقل آدم را کم میکنند، گاهی به بچه هایم که بعضیها را میبینند میگویم ببند عقلت کم میشود عوضش آواز بخون!
خدا رحمت کند؛ پدرم از بزرگان اولیا بود. جوان بودم یک حدیث ضعیفی را پیشش بردم سؤال کردم آقا این چیست؟ گفت: آواز بخونی بهتر است. نه خودش اهل آواز بود نه من، ولی میخواست بگوید این مطلب این قدر سطحش پایین است که آواز بخونی بهتر از این است. »
آیت الله فاطمینیا با اشاره به لزوم کسب معرفت نسبت به دین گفت: «با اخلاص به روضههای اباعبدالله بروید، قبل از ورود به مجلس روضه بگویید خدایا اگر در من مانعی است که فیض ابیعبدالله به من نرسد آن مانع را از من بر طرف کن. آقا با معرفت بروید. زیارت هم همین طور است در زیارتها که خیلی هم ثواب دارد، میگوییم «من زار عارفا به حقه» شما حضرت زهرا (س) را زیارت کنید همه چی به شما میدهند به شرطی که عارف به حقش باشید. حضرت زهرایی که معصومهِ مطهره و وصل به غیب است را اگر زیارت کنی همه چی به شما میدهند، اما حضرت زهرایی که با امیرالمومنین مشاجره میکند اصلا وجود ندارد! اصلاً خدا این حضرت زهرا را نیافریده است! حضرت زهرا را بشناسید. امام راحل فرمودند: بعد از پیغمبر اکرم (ص) و انبیا، جبرئیل بر کسی نازل نشد جز بر حضرت زهرا، یک همچین خانمی است، صحیفه فاطمیه دارد، بعد تو میگویی با علی مفاخره میکرد وای صداوسیما تو هم پخش کنی! باشد، دستت درد نکند! ای صداوسیما یادت رفته اینجا آواز میخوانند و زنان نیمه عریان در تلویزیون مینشستند! به برکت خون شهید الآن صداوسیما افتاده در دست ماها و ما هم اینطور میکنیم؟ باشد! »
این استاد اخلاق در ادامه انتقاد خود از رویه صداوسیما گفت: «وای! وای! آدم چه خاکی به سرش بریزد! به قول یکی از دوستان آدم سرش را به چه دیواری بزند! باور کنید نمیدانم چه خاکی بر سرمان بریزیم! این صداوسیما از روی خون شهید رد شده و رفته است. در این صداوسیما خانمی ظاهر میشد و با آستین حلقهای برای مردم آواز میخواند، از برکت خون شهید او رفته و دیگری آمده که این هم متأسفانه دارد عقل و ایمان مردم را میگیرد و میدزدد. من بعضیها رو توصیه میکنم گوش کنید، اما بعضیها هیچ چیز ندارند. حالا شما ان شاءالله این روضهها که میروید رعایت کنید که جای خوب بروید، به کثرت نگاه نکنید، کثرت مهم نیست. خدا رحمت کند، مرحوم مطهری جلسههایش ۱۰۰ نفر مستمع نداشته است. »
*جوان آنلاین
ارسال نظر