به گزارش سینماپرس، مراسم تشییع محمد ابراهیم سلطانیفر کارگردان فیلم «تویی که نمیشناختمت»، مدیر اسبق دوبلاژ و تأمین برنامه خارجی شبکه یک سیما امروز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت با حضور هنرمندان در خانه سینما برگزار شد.
احمد میرعلایی، بهروز افخمی، محمدرضا جعفری جلوه، کمال تبریزی، منوچهر شاهسواری، علی دهکردی، مهدی فرجی، مهدی جودی از جمله حاضران در این مراسم بودند.
کامران ملکی در ابتدای این مراسم در سخنانی اظهار کرد: آدمهایی مثل سلطانیفر همواره در این مملکت جاودان هستند چه آنها را بشناسیم و چه نشناسیم او از دستاندرکاران تلویزیون بود که خدمات بسیاری را در دورههای مختلف کاری خود انجام داد.
در ادامه بهروز افخمی درباره این کارگردان عنوان کرد: رفیق قدیمی ما به رحمت خدا رفت و من همچنان با کمال پررویی هستم! خدا نکند برسم به جایی که بخواهم برای درگذشت جوانتر از خودم صحبت کنم.
وی اضافه کرد: او با لحن بدون تعارف حرف میزد. او نمیتوانست مثل من سازشکاری و تعارف را چاشنی کارش کند وعملاً منزوی شد.
افخمی درباره جایگاه علمی سلطانیفر تصریح کرد: او طلبهای اهل علم و حدیث و سیره ائمه بود و برای نوشتنفیلمنامههایی در زمینه تاریخ اسلام از بسیاری نویسندگان مناسبتر بود. سازشکار نبودن و پافشاری وی بر اصول و ارتباط برقرار نکردن با زد و بندهایی که این روزها زیاد شده از ویژگیهای وی بود.
وی افزود: ابراهیم این اواخر یک پایش در بیمارستان بود و یک پایش در بیرون و حتی یک پایش هم در بیمارستان جا ماند. او تعریف میکرد چگونه سر مسایل انقلاب با همه بحث میکرد. او بر مواضع خود پافشاری میکرد و ترجیح میداد کار نکند تا اینکه بخواهد فضای موجود را تحمل کند.
افخمی با اشاره به همکاری خود و سلطانیفر در تلویزیون در ابتدای راهاندازی «گروه ویژه تلویزیون» بیان کرد: گروه ویژه تلویزیون رسالتش درباره سیاست داخلی کشور بود و آن زمان مسایل داخلی کشور به سیاستها و مسایل ترورها و… میپرداخت و ما هفتهای یک برنامه نیم ساعته درباره مسایل داخلی میساختیم. بعد از اینکه من مدیر گروه سریال شدم و ابراهیم مدیر گروه جنگ شد مرا مجبور کرد که یک کلیپ درباره جنگ بسازم که اثر موفقی هم شد. دیشب یاد سروداین کلیپ افتادم که شعرش از حمید سبزواری بود و چون الان زمان سیل و زلزله است به جای جنگ، با تغییراتی با اجازه حمید سبزواری میخواهم در تیتراژی استفاده کنم که برای سریالم است.
مظفر شجاعی نویسنده نیز در این مراسم تصریح کرد: فعالیت ابراهیم سلطانیفر تا آنجا که اطلاع دارم از دانشگاه شروع شده بود. صفت بارزی که میتوانم از او بیان کنم شجاعت و صداقتش بود. درباره گروه جنگ این نکته را میتوانم بگویم او در عین حال که مدیر گروه بود خودش همه کار انجام میداد. دوربینهای سنگین را به دوش میانداخت و شجاعت و تواضع زیادی داشت که معتقد بود باید کار بر زمین مانده انجام شود.
وی گفت: دوران مدیریت گروه جنگ در زمان او یکی از دورههای درخشان تلویزیون بود. صبر و استقامت سلطانیفر در دوران بیماری هم مثالزدنی بود و او با همه مشکلاتی که داشت باز هم اهل شوخی و خوش صحبتی بود.
محمدرضا عرب سخنگوی کانون کارگردانان سینما نیز در این مراسم عنوان کرد: صحبت کردن درباره سلطانی فر سختاست، افراد معتقد به آخرت خیلی زود از بین ما میروند. در رسانه ملی باشید جانباز باشید و مدیر باشید و همه امکانات رانت را برای ساخت سریال فاخر داشته باشید اما فقط یک فیلم بسازید حتماً باید این موضوع آسیب شناسی شود. من از طرف شورا ضایعه از دست دادن این فیلمساز مهجور را تسلیت عرض میکنم و فکر میکنم افرادی باید درباره او و فیلم نساختنش بنویسند.
سیداحمد میرعلایی تهیهکننده سینما و تلویزیون نیز در سخنانی گفت: چه شده است که از درد هم خبر نداریم و کارگردانی در مترو باید جوراب بفروشد. چه شده است که ابراهیم باید در منزل چشم انتظار ما میبود. وداع ما با سلطانی فر دیر شد و من جمله دیگری به جمله «تویی که نمیشناختمت» اضافه میکنم و میگویم ناگهان چه زود دیر میشود.
وی درباره جمال شورجه نیز گفت: شورجه اکنون ادامه درمان را در منزل پیگیری میکند و آقای شاهسواری در جریان او قرار دارد.
محمدرضا جعفری جلوه مدیر شبکه دو نیز در سخنانی درباره این مدیر تلویزیونی و کارگردان پیشکسوت بیان کرد: تویی که نمیشناختمت نخستین اثر این کارگردان سینما و تلویزیون بود که خودش مهمترین مصداق توصیف این فرد است. او شبیه آدمهای متداول زندگی و از جنس کلیشهها نبود و به همین دلیل ناشناخته ماند.
وی با اشاره به صفات سلطانیفر بیان کرد: ثبات و یکرنگی و صداقت از ویژگیهای وی بود و اینها دلایلی بود که باعث شدعلی رغم دانش تخصصیاش کمتر تجلی داشته باشد و کمتر اصراری برای دیده شدن داشت.
در پایان بهروز سلطانیفر فرزند مرحوم سلطانیفر در سخنانی کوتاه گفت: از آقای میرعلایی تشکر میکنم که کامل در کنار ما بودند. کسی از مادرم که در این هشت سال در کنار پدرم بود یاد نکرد. پدرم در این چند یال دغدغه زیاد داشت اما کسی از او سراغ نگرفت. تا آخرین لحظات هم امید داشت که بلند شود و فیلم و سریال بسازد او فیلمنامه «طیبحاج رضایی» را داشت که امیدوارم این پروژه به سرانجام برسد.
اقامه نماز بر پیکر ابراهیم سلطانی فر با امامت نصرالله پژمانفر انجام شد و سپس پیکرش را به سوی بهشت زهرا (س) منتقل کردند.
بنابر اعلام در مراسم تشییع این هنرمند در طبقه فوقانی مزار هنرمند دیگری در قطعه هنرمندان دفن خواهد شد.
مراسم یاد بود این هنرمند چهارشنبه از ساعت ۱۷ در مسجد الغدیر برگزار میشود.
ارسال نظر