به گزارش سینماپرس، حسینعلی جعفری دبیر بخش داستان دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب درباره روند پیشبرد این رویداد بیان کرد: به دلیل درگیری با ویروس کرونا زمان دریافت آثار تا ۳۱ اردیبهشتماه تمدید شده است و بعد از آن جلسات انتخاب و داوری برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به ادغام جشنواره شعر و داستان انقلاب از دوره گذشته تاکنون و نتایج آن افزود: این ادغام از نظر اقتصادی با توجه به شرایط و بودجه موجود مناسبتر است، اما اساساً جشنوارهها هرچه تخصصیتر برگزار شوند، خروجی بهتری خواهند داشت. حتی در خود بخش داستان هم میتوان داستان کوتاه و رمان را به طور جداگانه در قالب جشنواره یا مسابقه ادبی در نظر گرفت. در این صورت احتمال این که یک رشته تحت الشعاع دیگری قرار بگیرد، از بین میرود.
جعفری با اشاره به سابقه حضورش در جشنواره شعر و داستان انقلاب عنوان کرد: پیش از این یک دوره در این جشنواره شرکت کردم و رتبه سوم داستان کوتاه را به دست آوردم. داستانی که اتفاقا به سرعت آن را نوشته بودم و ایدهاش به یکباره به ذهنم رسید. در سالهای بعد با انتشارات سوره مهر و حوزه هنری همکاری داشتم.
وی ادامه داد: به نظر میرسد جشنوارهها باید ارتباط خود را با برگزیدگان و شرکتکنندگان با استعداد به طور مستمر حفظ کنند تا آنها به مرور خود به جامعه ادبی معرفی شوند. میتوان فراخوانها و اطلاعیهها را برای آنان به طور جداگانه ارسال کرد و به این نویسندگان بها داد. همچنین از سویی دیگر باید با نویسندگان پیشکسوت تعامل خوب و مستمری داشت و از تجربه آنان بهره برد.
این نویسنده درباره وضعیت داستاننویسی با توجه به نمونههای تاریخ معاصر کشورمان گفت: ایران از گنجینههایی ادبی همچون «شاهنامه فردوسی» و «هزار و یک شب» برخوردار است. فردوسی جدا از این که یک شاعر بزرگ است در داستانپردازی همتا ندارد. اگرچه در حال حاضر فرمها تغییر کردهاند اما میتوان از این پیشینه ادبی بهره برد. نویسندگان جوان در خلاقیت برای رسیدن به فرم به هیچوجه راهشان بسته نیست. نه تقلید صرف از آثار غربی مطلوب است و نه بیتوجهی کامل به آثار شاخص بینالمللی، بلکه میتوان از ویژگیهای مثبت داستانها و رمانهای خارجی وام گرفته و سنت و فرهنگ خود را به آن افزود. از این جهت من هم به رمانهای کلاسیک و هم به آثار ساختارشکنانه علاقه دارم.
وی با تاکید بر لزوم انتقال رویدادهای ادبی به سایر استانها خاطرنشان کرد: پایتختزدگی اصطلاح درستی است که توسط مرحوم زنوزی جلالی به کار برده شد. بردن جشنوارههای فرهنگی و هنری به استانهایی غیر از تهران برای کشف استعدادها و برقراری عدالت موثر است. انقلاب اسلامی ایران یک موضوع فراگیر بوده است و منحصر به تهران نیست، بنابراین رویدادهای مربوط به آن نیز میتواند با برگزاری در شهرهای دیگر به شناخت بیشتر تاریخ آن کمک کند.
وی در پایان از آغاز مرحله تحقیق رمانی درباره «پیاده روی اربعین» و طرح مسائل خاورمیانه در آن خبر داد و گفت: در ایام قرنطینه بخشی از رمان «یثرب» را درباره زندگی حضرت رسول اکرم(ص) پیش بردم. البته جریان نگارش این کتاب از سال ۹۶ آغاز شده است و همچنان ادامهدار است، زیرا حوادث و شخصیتهای بسیاری دارد و باید برای آن زمان زیادی صرف کرد.
آخرین مهلت ارسال اثر به دبیرخانه دوازدهمین جشنواره شعر و داستان انقلاب ۳۱ اردیبهشتماه اعلام شده است.
گفتنی است، دبیری بخش شعر این جشنواره را علیمحمد مودب برعهده دارد.
ارسال نظر