به گزارش سینماپرس، محمدمهدی عسگرپور دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر و از سینماگران حاضر در دیدار اخیر با آیتالله رئیسی رئیس قوه قضاییه، صبح امروز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشتماه با حضور در برنامه «چاپ اول» شبکه خبر درباره این دیدار گفت: عنوان آن نشست هماندیشی سینماگران با مسئولان قوه قضاییه در حوزه آسیبهای اجتماعی و مفاسد اقتصادی بود. هر نشستی در این حوزهها بسیار خوب است و در طول این سالها بخشی از این نشستها موفقیتآمیز نبوده اما بخشی موفقیتهایی را به همراه داشته است.
وی افزود: نهاد صنفی ما، یعنی «خانه سینما» دعوتکننده اصلی به این نشست بود. بخشهایی از صحبتها از طریق تلویزیون و فضای مجازی منتشر شد اما درخواست من این است که ایکاش فضایی ایجاد شود تا تمام صحبتهای آن نشست منتشر شود. نه اینکه بهصورت گزینشی بخشی از صحبتهای همکاران ما پخش شود و اصل مطلب بهگونهای متفاوت از سوی مخاطبان برداشت شود. اگر قرار بر انتشار بود، باید همه صحبتها پخش میشد چراکه حرفهای خیلی خوبی از سوی همکاران ما مطرح شد که فضا را برای شکلگیری یک هماندیشی واقعی فراهم میآورد.
عسگرپور در پاسخ به اینکه «درخواست اصلی سینماگران از رئیس قوه قضاییه چه بود؟» هم گفت: معمولاً در هماندیشیها درخواستی به آن صورت مطرح نمیشود. برخی دوستان به آسیبها و مفاسدی که بیشتر با آن درگیر هستند، اشاره کردند. آنچه معمولاً درخواست فیلمسازان است، آزادی عمل بیشتر برای ورود به این حوزهها است. ممیزی پیدرپی که بخشی ممکن است در ارشاد باشد و بخشی شاید در قوه قضاییه و بخشی در نهادهای دیگری که امروز زیاد هم شدهاند، اینها سبب میشوند که فیلمسازی در سینما و حتی برنامهسازی در تلویزیون در این زمینهها کم شود.
تازهترین خبرها درباره برگزاری جشنواره جهانی فجر
دبیر سیوهشتمین جشنواره جهانی فجر ضمن تشریح جزییات برگزاری آنلاین «بازار فیلم»، درباره اکران فیلمها بهصورت فیزیکی در این رویداد هم توضیح داد: طی یک سال و نیم گذشته، این تبدیل به یک قاعده در رویدادهای سینمایی شده است که نمایش فیلمها بهصورت فیزیکی محدود به مخاطبان همان کشور محل برگزاری میشود. اگر پروتکلها و شرایط کرونایی تا زمان برگزاری جشنواره جهانی بهگونهای باشد که سینماها بازگشایی شود که احتمالش زیاد هم هست، برنامه اکران ما هم در همان قاعده تعریف میشود. با رعایت پروتکلها فیلمها روی پرده میرود.
وی تأکید کرد: البته امسال دو یا سه سالن روباز هم خواهیم داشت که تجربهای تازه برای ما محسوب میشود. برای جشنوارههای جهانی این قانون بهعنوان یک پروتکل ثبت شده است که در دوران برگزاری در شرایط کرونایی باید از سالنهای روباز هم استفاده کنند.
عسگرپور درباره شرایط جشنواره در صورت استمرار وضعیت قرمز کرونایی و عدم بازگشایی سینماها تا خردادماه هم گفت: اگر خدای نکرده این اتفاق رخ دهد، بازهم مانند تجربههای جهانی کلیه اتفاقات مربوط به جشنواره از داوری و دیگر بخشها بهصورت مجازی پیگیری میَشود و تنها نمایش فیلمها باقی میماند که به بازه زمانی دیگری موکول میشود. مانند جشنواره برلین که اصل آن در اواخر بهمنماه گذشته برگزار شد و نتایج داوریها هم اعلام شد، نمایش فیلمها اما به تیرماه موکول شده است.
ارسال نظر