این کارشناس سینما و عضو سابق شورای پروانه نمایش سینمای خانگی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ما نیازمند یک قانون جامع هستیم تا راه گریز از آن نباشد. مدیران فرهنگی باید آیین نامه هایی را تهیه کرده و مشخصاً به افراد بگویند فعالیت شما در این دایره می تواند باشد و خارج از آن اگر رعایت نکنید ملزم به پرداخت هزینه هستید.
وی ادامه داد: زمانی که چارچوب قانونی وجود نداشته باشد هر کس هر کاری دوست داشته باشد انجام می دهد؛ ما نباید فراموش کنیم که سلبریتی ها نوعی قدرت اجتماعی دارند و این قدرت می تواند فسادزا باشد و فساد به وجود آورد.
پوریامین سپس با تأکید بر اینکه در همه جای دنیا نظارت ویژه بر سلبریتی ها وجود دارد اظهار داشت: اغلب کشورها قوانین حوزه فرهنگ و هنر را مشخص و مدون کرده اند؛ این قوانین به سلبریتی اجازه می دهد چه فعالیت هایی داشته باشند و وارد چه فعالیت هایی نباید بشوند. در تمام دنیا حتی روی حرف زدن سلبریتی ها هم تمرکز دارند و هیچ کجا مثل ایران اینقدر بی نظم و بی قانون و بی حساب و کتاب نیست که سلبریتی ها هر رفتاری دوست داشته باشند انجام دهند و هر کلامی دوست داشته باشند به زبان آورند.
این کارشناس فرهنگی متذکر شد: در همه دنیا وقتی سلبریتی ها در مراسم های عمومی شرکت می کنند اگر هر اظهارنظری که برخلاف قوانین و مقررات جاری و ساری آن کشور است داشته باشند برای آن ها مجازات شدیدی در نظر گرفته می شود و باعث می شود افراد از امتیازات خود محروم شوند.
وی تصریح کرد: در کشور ما سلبریتی ها دارای رانت از سوی مدیران فرهنگی و شخصیت های سیاسی هستند چرا که برخی چهره های سیاسی برای اینکه در انتخابات ها از آن ها امتیازهایی بگیرند به آن ها اجازه می دهند هر اظهارنظر و رفتاری داشته باشند. این اتفاق باعث می شود تا برخی سلبریتی ها از حیطه قوانین رسمی کشور خارج شده و پا را فراتر گذاشته و باعث ایجاد جریان انحرافی در جامعه شوند.
پوریامین با طرح این پرسش که چرا مدیران فرهنگی در حوزه فعالیت سلبریتی ها مرجعیت شان کم است؟ تأکید کرد: چرا سلبریتی ها مرجعیت دارند و مردم و جوانان به نوعی از آن ها دنباله روی می کنند؟ چه چیز باعث ایجاد این مرجعیت می شود که یک فرد جامعه را به آشوب و اغتشاش بکشاند. سینماگر در حیطه خارج از سینما تخصص ندارد و ابزارهای اشتباه مدیریت فرهنگی به آن ها این مرجیعت را داده اند و این رویه باید اصلاح شود.
ارسال نظر