به گزارش سینماپرس، مراسم رویداد اول فصل کتاب رسانه ملی که یکشنبه نهم بهمن برگزار شد کتاب «پاییز آمد» (خاطرات فخرالسادات موسوی همسر سردار شهید احمد یوسفی) به قلم گلستان جعفریان به عنوان اولین کتاب فصل کتاب رسانه ملی معرفی شد، همسر و خانواده شهید و جمعی از نویسندگان نیز حضور داشتند و به برگزیدگان مسابقه کتابخوانی این کتاب، هدایایی اهدا شد.
لزوم معرفی کتابهای فاخر
رئیس رسانه ملی در این مراسم با اشاره به لزوم معرفی کتابهای فاخر و شاخص در رسانه ملی، اظهار داشت: همواره سعی کردم در هر مناسبتی یکی از آثار برجسته در حوزه ادبیات را معرفی میکنم و در دوران تحولی صداوسیما بر ترویج کتب و آثار فاخر همواره تاکید کردهایم.
جبلی با یادآوری اینکه پیش از این نیز به کتاب «پاییز آمد» (خاطرات فخرالسادات موسوی همسر سردار شهید احمد یوسفی) پرداخته شده است، در این زمینه گفت: در اولین سالگرد صدور حکم مقام معظم رهبری برای ریاست سازمان صداوسیما، این کتاب را در نشست افق تحول معرفی کردیم که خوشبختانه مورد عنایت ایشان هم قرار گرفت. وی افزود: آنچه ما در ترویج، معرفی و برجستهسازی آثاری از این دست معرفی میکنیم یک نوع نشانهگذاری برای خودمان در رسانه است تا فراموش نکنیم در چه مسیری حرکت کنیم، امانتدار چه کسانی هستیم، باید برای چه هدفی تلاش کنیم و به کجا باید برسیم.
رئیس رسانه ملی با به کاربردن تعبیر چلچراغ دفاع مقدس از این آثار تصریح کرد: این آثار چلچراغی است که در دوران دفاع مقدس در آسمان این سرزمین آویخته شد و ما مفتخریم از این چلچراغ ها بهره ببریم. این چلچراغ ها به ما کمک میکند که مسیر خود را بهتر و شفافتر بشناسیم، مسیر را گم نکنیم و هدف را فراموش نکنیم.
جبلی با اظهار امیدواری برای معرفی بهتر این آثار بیان کرد: امیدواریم بتوانیم بیشتر چنین کتابهای را معرفی کنیم. این آثار فاخر ترجیحاً با معرفی چهرهها و قامتهای رفیع انقلاب و دفاع مقدس، یعنی سرداران شهید استوار است؛ افرادی که هر کدام قله افتخار هستند؛ علاوه بر معرفی به مخاطب، نوعی یادآوری به خودمان هم هست.
وی ادامه داد: از برنامههای اساسی که در دوره تحولی سازمان صداوسیما روی آن تاکید کردیم، ترویج کتب و آثار فاخر به ویژه آنهایی است که به ارزشها و آرمانهای انقلاب و نظام و دین و معرفی قهرمانان برمیگردد. سعی کردیم در هر مناسبت و برنامهای به یکی از این کتابها بپردازیم.
رئیس رسانه ملی با اشاره به آخرین دیدار رهبر معظم انقلاب با بانوان اظهار داشت: در این دیدار ایشان یکی از توانمندیهای قابل اشاره زن ایرانی را روایت آنان از تاریخ شفاهی زندگی شهدا و مقاطع درخشان انقلاب اسلامی دانستند و زنان را راویان تاریخ شفاهی انقلاب و شهدا معرفی کردند. جبلی به تأکید کرد: من از طرف خودم از خانم گلستان جعفریان، نویسنده کتاب «پاییز آمد» بابت کار بزرگی که انجام دادند، تشکر میکنم. هرکس ابتدا تا انتهای این کتاب را میخواند دچار نوعی دلهره و تپش قلب میشود که پایان این عاشقانه تا کجا پیش میرود و چگونه تمام میشود. وی افزود: زمانی که این کتاب را میخواندم در نیمههای کتاب دیگر نمیخواستم آن را ادامه دهم و امکان ندارد کسی این کتاب را بخواند و در پایان داستان به عاشقانه_عارفانه خدایی که در این زن (همسر شهید) وجود دارد واقف نشود.
رئیس صداوسیما در ادامه با اشاره به متأثر شدن از مقام شاخص شهدا اظهار کرد: یکی از مادران بزرگوار شهدا وقتی عکس سه شهیدش را به من داد، توصیه کرد و گفت: هر وقت مشکلی برایش پیش میآید به فرزند شهیدش متوسل میشود و از من هم خواست همین کار را انجام دهم. من نیز عکس این شهدا را به عنوان الگو، مقتدا و ناظر محفوظ داشتهام تا در رفتار و عملکردمان از آنها یاری بگیرم.
جبلی با بیان اینکه وجود شهدا نعمتی برای این کشور است، گفت: پیش از این ما باید در تاریخ دنبال قهرمانانی میگشتیم که آنها را به موضوع یک داستان یا سریال تبدیل کنیم اما از دوره معاصر به قدری این قامتهای بلند و قلههای افتخار را داریم که تا ابد نیازی به جست و جوی اسوهها نداشته باشیم. وی در پایان اظهار داشت: خداوند این کشور را از نعمت وجود شهدا برخوردار کرده است و امیدواریم از این نعمت بهره بگیریم و برای تولید محتوای آثار به چهرهها و اسوههای انقلاب بیش از پیش توجه کنیم.
پاییز آمد کتابی پیشروست
غلامعلی حداد عادل نیز در این مراسم گفت: یک ماه پیش کتاب «پاییز آمد» را با همه گرفتاریهایی که داشتم دست گرفتم و از خواندن آن لذت بردم. وی با بیان اینکه این اثر هم از نظر زبانی و هم محتوا قابل ستودن است اظهار داشت: این کتاب از جهتی برای من جذاب بود که خودم در پاییز امسال کتاب مفصلتری برای شهید عزیز دیگری نوشتهبودم و وقتی با پیشنهاد آقای قرایی، مدیرکل روابط عمومی رسانه ملی برای مطالعه دوباره این کتاب روبه رو شدم برای بار دوم آن را خواندم. باید بگویم که نویسنده، قلم بسیار توانایی دارد و محتوای اثرگذاری را به نگارش درآورده است.
رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی تصریح کرد: این کتاب در بیان مقصود و انتقال مفاهیم نویسنده کاملاً موفق بوده است. شروع و پایان هر فصل بسیار هنرمندانه است. استفاده از شعر، همراهی شعر و نثر در کتاب به اندازه و هنرمندانه است. حقیقتاً درباره قلم نویسنده جا دارد بحث جداگانه و مستقلی مطرح شود.
حداد عادل اضافه کرد: محتوای کتاب برای ما که شاهد سالهای قبل از انقلاب و روزهای انقلاب و بعد آغاز انقلاب را شاهد بودیم بسیار دلپذیر است. حالا که چهل و چند سال از انقلاب میگذرد از آن روزها یاد میکنیم از روزهای رویایی و خدایی که میگوییم کاش آن روزها آن اخلاص، هیجان، امید و از خودگذشتگی یک بار دیگر به وجود میآمد. وی افزود: هرکس رغبت به گذشته که به قول فرنگیها نوستالژی نسبت به انقلاب را حفظ کرده وقتی این کتاب را میخواند تصویر صادقانه و جانداری از روزهای انقلاب و حال و هوای جبهه در ذهنش به تصویر میکشد.
رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی تأکید کرد: در حین خواندن کتاب از خودم میپرسیدم که کاش متوجه میشدیم که جذابیت این اثر چقدر سهم نویسنده و چقدر سهم راوی کتاب است و ای کاش نوارهای صوتی از این گفتوگو وجود داشت تا متوجه میشدیم چقدر این احساس واقعی و ملموس است. حداد عادل افزود: در هر صورت این اثر ماحصل تسلط نویسنده به زبان فارسی است که زبان فارسی را سلیس و بیعیب بیان میکند و قلم در اختیار نویسنده است. نویسنده با عبارات ساده و واژگان مأنوس هرکاری با دل خواننده کرده است و این بیان مفاهیم و اتصال احساس کاملا هنرمندانه است.
وی با اشاره به پایان هنرمندانه این اثر گفت: همراهی شعر و نثر به صورت هنرمندانه شکل گرفتهاست و جا دارد درباره قلم و محتوای این کتاب جداگانه صحبت شود. حدادعادل با اشاره به دو قهرمان این کتاب و راوی آن یادآور شد: کتاب «پاییز آمد» یک اثر کاملاً زنانه است و زنها بیشتر از مردان میتوانند با آن ارتباط گرفته و آن را درک کنند چرا که گفتمان این کتاب زنانه است. حداد عادل با بیان اینکه این کتاب شرح یک زندگی واقعی است، اظهار داشت: وقتی کسی کتاب را میخواند احساس موهوم بودن نمیکند و احساس نمیکند نویسنده تخیل کرده است چرا که از حوادث ساده تا توصیف رنگ لباس و رنگ روسری تا شوخیهای خندهدار از متن زندگی برخاسته و میفهمد این کتاب و حوادث آن در همین زمین اتفاق افتاده است.
وی با تأکید براین که کتاب «پاییزآمد» در میان کتابهای انقلابی و خاطرات شهدا از جهاتی متفاوت است و نوعی نوعی خطشکنی و سنتشکنی در این کتاب میبینیم، گفت: شاید اگر برخی عبارات این کتاب را به یک زن انقلابی نشان دهیم جا میخورد که این حرفهای عاشقانه در کتاب چه جایگاهی دارد! به طوری که برخی جملات عاشقانه به این صراحت در یک کتاب انقلابی سابقه نداشته اما این عبارات که در بافت کلی کتاب تنیده شده، بدآموزی ندارد و بسیار مثبت است و اتفاقاً آنقدر روح معنوی حاکم بر کتاب فراگیر است که به دل مینشیند.
رییس فرهنگستان ادب و زبان فارسی عنوان کرد: کسی که کتاب را بخواند باورش میشود شهدا هم مثل باقی مردم اهل زندگی بودند و همسرشان را دوست داشتند، از فرزنددار شدن خوشحال میشدند و با بچههایشان شاد بودند و همه اینها به طور طبیعی در کتاب بیان شده است و این بیانگر پیام معنوی و ایمانی کتاب است. حداد عادل این کتاب را شرح یک زندگی معنوی عاشقانه دانست و گفت: این زندگی که بیانگر احساسات یک دختر از همسر شدن و مادر شدن را به تصویر میکشد در بیان احساسات کاملا درست عمل کرده و تلاش کرده سطح کتاب تنزل پیدا نکند و داستانش را در متن انقلاب و متن جبهه و جنگ رقم بزند.
وی افزود: این کتاب شرح زندگیای است که با عشق آغاز شده و با شهادت ادامه پیدا کردهاست و نمیگویم این زندگی تمام شده است. این کتاب روایت یک زندگی ایمانی و آرمانی است که معنویت و تعالی در آن موج میزند. این کتاب قصه واقعی شهیدان و خانوادههای آنان است. قصه واقعی انقلاب است و حکایت هر شهید برگی از تاریخ ماست که درد و داغهای آنها بیانگر قصه واقعی انقلاب است.
رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی با بیان اینکه این کتاب به طور غیرمستقیم به ما آموزش سبک زندگی و تاریخ انقلاب را میدهد، گفت: نویسنده در بخشی از کتاب در توصیف مادرش میگوید حجاب مادرم معمولی بود و خیلی موارد دیگر که در جای خود پرداخته است، نشان میدهد نویسنده درصدد نبوده همه چیز را صددرصد منطبق بر معیارهای کامل انقلاب نشان دهد و این را حتی در بیان واقعیت او را به مخاطب نزدیک کرده است.
حداد عادل با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامیبر ادبیات و داستاننویسی متذکر شد: ما با انقلاب اسلامیبه نوع تازهای از ادبیات و داستاننویسی دست یافتیم که ضمن حفظ تمام معیارهای ادبی کاملا سیاسی است و این یکی از صدها کتابی است که به برکت انقلاب اسلامیبهوجود آمده که همین آثار محصول و میوه انقلاب اسلامی هستند. وی اضافه کرد: هم نسلان من در پیش از انقلاب اگر میخواستند کتاب بخوانند سیر مطالعاتیشان بر خواندن کتابهای عقیدتی و دینی استوار بود و گونههای ادبی عاشقانه دینی از این دست وجود نداشت اما اکنون به برکت انقلاب این آثار متولد شدهاند.
رئیس فرهنگستان ادب و زبان فارسی در پایان با بیان اینکه این کتاب از صدها سخنرانی برای رشد ایمانی و آرمانی جوانها میتواند موثرتر باشد، پیشنهاد داد: جا دارد این کتاب به عربی، اردو، ترکی استانبولی و زبانهای مختلف ترجمه شود. من اینجا از آقایان جبلی و جلیلی خواهش میکنم این کتاب را به تصویر کشیده و از آن یک فیلم بسازند تا سرمایه ای برای یک اثر هنری شود.
سنت پسندیده معرفی کتاب در رسانه ملی
حسین قرایی مدیر کل روابط عمومی رسانه ملی نیز در بخشی از این مراسم با اشاره به خاطرات فخرالسادات موسوی (همسر سردار شهید احمد یوسفی) این کتاب را هفتمین اثر از کتابهای تأثیرگذار دانست که در رسانه ملی برای همکاران معرفی شده است.
وی افزود: رئیس سازمان در هر برنامه تلاش کرده یک کتاب معرفی کند و این معرفی در اولین نشست افق تحول با کتاب «تندتر از عقربهها حرکت کن» نوشته بهزاد دانشگر آغاز شد و آخرین کتابی که وی در مراسم گرامیداشت مقام زن، در همایش «بانوی رسانه»، که به تکریم بانوان رسانه ملی پرداخته شد، معرفی کرد کتاب «مگر چشم تو دریاست» بود.
قرایی با اشاره به اینکه کتاب «پاییز آمد» یک عاشقانه آرام در دل جنگ است اظهار داشت: این اثر نثر چالاکی دارد و نویسنده متبحرانه در به تصویر کشیدن زندگی شهید یوسفی قلم زده است.
صحبتهای فخرالسادات موسوی همسر شهید احمد یوسفی پایان بخش این مراسم بود. در پایان این مراسم از خانواده سردار شهید احمد یوسفی و فخرالسادات موسوی همسر این شهید با اهدای لوح تقدیر قدردانی و از برندگان مسابقه کتابخوانی نیز تقدیر شد.
ارسال نظر