به گزارش سینماپرس، سعید مقیسه، رئیس سازمان صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی درباره تمرکز ساترا پیرامون ماموریتهای خود گفت: ساترا نهادی است که در سه بخش برای خود ماموریت دارد. حقوق مخاطب در ابعاد مختلف جزو ماموریتهای مهم ساتراست، که از ابعاد محتوایی تا تنظیمگری را دربر میگیرد. حقوق فعالین صنعت، بازیگران این صحنه، سکوهای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، رقابت عادلانه بین آنها و حقوق و منافع ملی جزو ماموریتهای اصلی ساتراست.
مقیسه ادامه داد: البته علاوهبر این سه بخش اولویت ما ایجاد فضای سالم، مفید و امن در حیطه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است. با آن سه راهبرد (فراهم کردن حقوق مخاطب، سکوها و منافع ملی) تلاش خواهیم کرد به چنین فضایی دست یابیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنیبر اطمینان داشتن خانوادهها از محتوای شبکه نمایش خانگی توضیح داد: فرق فضای مجازی با صداوسیما این است که در صداوسیما ممیزی پسینی نداریم. ممیزی پیشینی منجر شده خانوادهها با خیال راحت پای شبکه بنشینند. ولی در فضای مجازی حیطه رسانههای صوت و تصویر فراگیر مجوزهای پیشینی وجود ندارد. حتی ممیزی پیشینی از سوی مسئول رسانه صادر نمیشود. گاهی تصور میشود چون رسانه کاربرمحور یا پیامرسان داخلی مجوز دارد، پس انتظار محتوای ناهنجار از آن وجود ندارد.
رئیس ساترا با بیان اینکه درست یا غلط وضعیت فضای مجازی ما این است که محتوای ممیزی نشده در آن وجود دارد، بیان کرد: وقتی آن محتوا را به صاحب رسانه گوشزد میکنیم، سریع پاکش میکند. واقعیت این است که اطمینان در فضای مجازی وجود ندارد. چون حجم محتواها بالاست. مگر اینکه محتواها مانند رویهای که در صداوسیما طی میشود، پشت در ممیز بماند، تا تایید شود.
به گفته مقیسه، روال نظارتها در فیلمها را از پربینندهها و تولیدات داخلی شروع کردیم و هنوز به انتهای سریالها نرسیدیم. زمانی میخواستیم آیپیتیوی در کشور راهاندازی کنیم، که به پلتفرمها اعلام شد هر آنچه دارند پاک کنند و به تنظیمات کارخانه برگردنند. حال با هربار تایید، محتوا در پلتفرم بارگزاری میشد. ما به هر دلیلی این موضوع را برای ویاودیها رقم نزدیم.
ارسال نظر