کارگردان فیلم های سینمایی «شانه دوست» و «یاس های وحشی» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: مهمترین معضل امروز سینمای ایران فقدان ژانرهای متنوع است و قطعاً مدیران بنیاد سینمایی فارابی می توانند در زنده کردن ژانرهای مهمی همچون اکشن، ورزشی و... نقش جدی داشته باشند.
این سینماگر سپس با بیان اینکه ابتذال در سینمای امروز غوغا کرده است تصریح کرد: متأسفانه بخش اعظمی از فیلم های ما که اسم کمدی را با خود به یدک می کشند صرفاً به سمت لوده گری رفته اند و هیچ یک قابل دفاع نیستند. خانواده ها از سینما تارانده شدند و دیگر برای سینما اهمیتی قائل نیستند و این اتفاق در حالی است که ما در کشوری زیست می کنیم که مردمانش در گذشته نه چندان دور یکی از کارهای مهمی که در زندگی شان انجام می دادند رفتن به سینما بود اما فیلم های سینمایی سطحی نگر و سخیف مانع حضور آن ها در سینما شده است.
محسنی نسب خاطرنشان کرد: قطعاً وقت از دست رفته و دیگر جای آزمون و خطایی در سازمان سینمایی و هیچ یک از نهادهای تابعه اش نیست! این روزها ما برخی اسامی را برای مدیریت دستگاه ها و نهادهای مختلف سینمایی می شنویم که اغلب شان برایمان گمنام و ناشناس هستند. این ها اگر می توانستند برای فرهنگ و هنر این سرزمین کاری کنند می توانستند طی ۴ دهه ای که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد این کار را انجام دهند و نباید اجازه داد که حالا مدیر سازمان سینمایی و یا نهادهای تابعه آن شوند و بخواهند برای خود کسب تجربه کرده و یا رزومه سازی کنند.
وی انتخاب مدیران بر اساس رویکردهای سیاسی و جناحی را به ضرر سینمای کشور دانست و تأکید کرد: سینما یکی از هنر صنعت و رسانه ای است که تأثیر مستقیمی روی زندگی و فرهنگ مردم دارد و باید کاری کند که تأثیرات مثبتش در جامعه نمود پیدا کند. این وظیفه سیاست گذاران و مدیران سینمایی است که این هنر صنعت و رسانه را در مسیر درستی که به نفع جامعه است هدایت کنند که قطعاً این سیل بی رویه تولیدات کمدی سطحی و سخیف در این راستا نیست.
محسنی نسب افزود: ظلمی که امروز به جامعه شده این است که سینما را از خانواده ها گرفتند. سینما در کشور ما در گذشته ای نه چندان دور مأمنی امن برای خانواده ها بود و آن ها تصویر زندگی خود و نزدیکان شان را روی پرده نقره ای سینما می دیدند اما افسوس و دریغ که این رویه مدت ها است عوض شده است.
کارگردان فیلم های سینمایی «باز باران» و «آخرین مرحله» در خاتمه این گفتگو گفت: آرزوی من این است که در تمامی نهادهای مهم سینمایی مدیرانی حضور پیدا کنند که هیچ وقت خود را پشت آمار و ارقام پنهان نکنند. امروز سینمای ما سینمایی مبتذل شده که در اغلب فیلم ها ترانه های لس آنجلسی پخش می شود و این اخیراً صدای یکی از خوانندگان زن لس آنجلسی نیز در یکی از فیلم ها شنیده شده که آدم از این وادادگی دچار حیرت و تأثر می شود. من گه واقعاً تحمل این فیلم ها را ندارم و از دیدن تیزرهای شان هم مشمئز می شوم. امروز شرایط سینما به گونه ای شده که آدم از نفر بغل دستی اش در سینما خجالت می کشد و شرم زده می شود؛ این اتفاق مهمی است که مدیران جدید سینمایی باید در صدد اصلاحش باشند.
ارسال نظر