بازیگر فیلم های سینمایی «توفان شن» و «بچه های طلاق» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: بنده معتقدم از آنجایی که مدت ها است سینمای ما به سمت دولتی شدن رفته و نهادها تلاش دارند از عوامل و دوستان خودشان در پروژه های استفاده کنند دیگر جایی برای کار و حضور سایر چهره های سینمایی نیست و همین باعث شده تا طیف وسیعی از هنرمندان بیکار بمانند.
وی خاطرنشان کرد: ما در سینما یک سری تهیه کننده پیشکسوت و کاربلد و حرفه ای داریم که بحث آن ها جدا است و قطعاً یک سری ضوابط و قواعدی را قبول دارند اما مشکل از آنجا شکل می گیرد که می آییم برخی افراد بی تجربه را یک باره تهیه کننده می کنیم و این در حالی است که آن ها اصولاً با مقیاس و مدیوم سینما آشنایی ندارند. این اتفاق باعث می شود آن ها درگیر فضایی که در آن قرار گرفته اند شوند و از آن فضا به هر شیوه ای که دوست دارند سوءاستفاده کنند.
افشارزاده سپس با بیان اینکه فقدان قانون گذاری مناسب و اصولی باعث انحصارگرایی در سینما شده است تصریح کرد: بی تردید اگر مدیران فرهنگی و سینمایی و به ویژه نهادهای صنفی دغدغه داشته باشند می توان تدبیری اندیشه کرد تا قانونی در این زمینه تصویب شود و ما از انحصارگرایی خارج شویم.
این سینماگر تقویت بخش خصوصی را یکی از عوامل مهم برای خروج سینما از انحصارگرایی برشمرد و در این خصوص متذکر شد: گاهی فکر می کنم عده ای کمر به نابودی سینمای مستقل بسته اند در این وانفسا باید بخش خصوصی تقویت شود. نهادها و ارگان هایی که سال ها است سینما را در ید اختیار خود گرفته اند گویا تنها با یک سری افراد خاص قرارداد بسته اند که با آن ها کار کنند. شاید این اتفاق به آن دلیل است که می خواهند دست بخش خصوصی از هنرمند خالی باشد و آن ها بیکار و خانه نشین شوند. این روزها بازیگران انحصاری شده اند حتی برخی کارگردانان و فیلمنامه نویسان نیز انحصاری در اختیار برخی نهادها هستند. من گاهی فکر می کنم آیا این نهادها دلشان برای فرهنگ و هنر این کشور می سوزد یا برای پول؟
وی در خاتمه این گفتگو خاطرنشان ساخت: امیدوارم هرچه سریع تر تدبیری عاجل در این زمینه صورت گیرد و ما شاهد شکستن انحصارگرایی و انحصارطلبی در سینمای کشورمان باشیم چرا که این اتفاق از عدالت به دور است و ما باید دست به دست هم دهیم تا عدالت را در سینمای کشورمان جاری و ساری کنیم.
ارسال نظر