به گزارش سینماپرس، حجت الاسلام سید مصطفی حسینینیشابوری امروز، شنبه ۲۲ دی در نشست خبری اختتامیه دهمین رویداد جهانی اربعین گفت: دبیرخانه های منطقه ای با هدف جمع آوری آثار بهتر در کشورهایی همچون عراق و پاکستان تشکیل شده و سال آینده، دبیرخانه مردمی جایزه جهانی اربعین راه اندازی خواهد شد. دبیرخانه های منطقه ای توسط نمایندگان فرهنگی سازمان فرهنگ ایجاد می شود ولی دبیرخانه مردمی از سوی تشکل های مردمی و فعالان مردمی واگذار خواهد شد. چون هم افزا بودن ظرفیت های گوناگون می تواند در ارتقاء نقش این رویداد کمک کند.
وی افزود: این جایزه در یک نگاه کلان می خواهد رسالتی را انجام دهد که حضرت زینب به تنهایی و در اسارت به دوش کشید و آن بار را به منزل رساند. با توجه به تحولات بعد از عملیات غرورآفرین طوفان الاقصی، همان مظلومیت ها نیاز به روایتگری شجاعانه و عالمانه دارد و حضرت زینب الگوی ما در این مسیر است تا روایت کودکان و زنان مظلوم فلسطین را به خوبی تبیین کنیم.
حسینی نیشابوری ادامه داد: اردوگاه استکبار و جبهه غرب همانگونه که در آن زمان می خواستند، عاشورا در کربلا بماند و فراموش شود، امروز هم می خواهند از ضاحیه لبنان و فضای مظلومیت مردم غزه خبری به گوش جهانیان نرسد و لذا تلاش می کنند تا افکار عمومی را مدیریت کنند و با دادن محتوای غلط، روایت خود را از جنایتهای رژیم صهیونسیتی ارائه دهند. امروز اصحاب رسانه و هنر باید حقایق را قبل از این که دیگران روایت کنند، بنویسند و اگر کسی صادقانه روایت نکند، دشمن، ظالمانه روایت خواهد کرد و جای مظلوم و ظالم را عوض می کند.
مدیر کل مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: اگر چه شرایط بعد از عاشورا سخت شد و روایت ها بر اساس درهم و دینار به نفع بنی امیه رقم خورد و تعداد دینداران و آزادی خواهان واقعی کم شد ولی بمباران رسانه ای بنی امیه باعث نشد تا حضرت زینب(س) به شکلی مجاهدانه به جهاد تبیین نپردازد و روایت درست را بیان نکند. آن حضرت پیام رسان و احیاگر پیام اربعین در آن زمان بود درحالی که دشمنان تلاش می کردند تا پیام عاشورای حسینی را خاموش کنند.
وی اضافه کرد: سیره و شخصیت حضرت زینب برای مسئولان و دست اندرکاران و فعالان اربعینی و همچنین هنرمندان، ادیبان و اندیشمندانی که در این حوزه کارهای پژوهشی و هنری انجام می دهند، الهام بخش رویداد جهانی اربعین است.
فلسفه برگزاری جایزه اربعین ادامه راه تبیین حقایق اربعینی است
حسینی نیشابوری گفت: ۱۰ سال از رویداد جایزه جهانی اربعین گذشت و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با استفاده از همه ظرفیت های فعال در حوزه اربعین این رویداد فاخر را با همراهی موسسات مردمی همچون رویداد عبرات، مهر محرم و دیگر رویدادها رقم زده است و فلسفه برگزاری جایزه جهانی اربعین ادامه راه تبیین حقایق اربعینی منطبق با زمان و به روز است. لذا نباید بگذاریم آنچه در غزه و لبنان واقع شده، به صورت مغرضانه منعکس شود. وی افزود: اگر در آن روز ابزار جهاد تبیین خطابه و حاضر شدن در صحنه بود امروز اصل روایتگری با ابزار روز باقی است. اردوی استکبار در فضای مجازی ارتش هایی را اجیر کرده و آن ها مزدورانه حقایق را دگرگون جلوه می دهند. امروز باید از ظرفیت پیاده روی اربعین و آن سیل خروشانی که باعث تعجب جهانیان است، به خوبی استفاده کرد.
دبیر دائمی دهمین دوره جایزه جهانی اربعین از اضافه شدن رشته نواهای اربعینی به عنوان یکی از ابتکارات این جایزه یاد کرد و گفت: در سال های گذشته به مرور رشته های عکس در دو بخش حرفه ای و موبایلی، مستند و فیلم کوتاه، فعالان فضای مجازی، سفرنامه و دلنوشته، شعر و کتاب رقم خورده و این دبیرخانه کارنامه پرباری را در خدمت برای رساندن پیام اربعین به جهان ایفا کرده است.
وی افزود: تعداد آثار داوری شده در هفت رشته ۳۱ هزار و ۸۲۴ اثر است که رشد کمی آثار نشان دهنده استقبال بیشتر علاقه مندان به اربعین در حوزه هنر، پژوهش و ادبیات است. این آمار نسبت به سال گذشته که از ۳۸ کشور اثر به دبیرخانه فرستاده شده بود، به ۴۲ کشور رسیده است؛ کشورهایی همچون افغانستان، ترکیه، سوریه، آلمان، روسیه، پاکستان، کانادا، ایتالیا، هند، نیجریه، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان، قطر، کویت، عربستان، بحرین، مالزی، اندونزی، الجزایر، مصر، بوسنی، صربستان، لیبی، سودان، امارات، مراکش و لبنان.
آثار دبیرخانه در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد
حسینی نیشابوری گفت: رویکرد ما در دبیرخانه جایزه جهانی اربعین و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این است که هر چه در آرشیو دبیرخانه به همت همه شرکت کنندگان در اختیار ماست، قابل ارائه برای کسانی است که به دنبال ترویج معارف اربعینی هستند و هدف ما انتشار و انعکاس حداکثری پیام اربعین است. علاقه مندان به استفاده از آثار ۱۰ دوره جایزه جهانی اربعین می توانند به درگاه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(اینتل اربعین) به صورت اینترنتی یا ساختمان این سازمان در خیابان ولی عصر(عج) نبش خیابان فاطمی به صورت حضوری مراجعه کنند.
وی با بیان این که جایزه جهانی اربعین امروز به یک بلوغ رسیده، اظهار داشت: هرچقدر آثار هنری و ادبی در اختیار علاقه مندان قرار گیرد، علاوه بر یک جهاد تبیین به فلسفه ایجاد این رویداد جهانی کمک می کند تا هنرمندان و علاقه مندان با داشتن اطلاعات مورد نیاز موفق تر عمل کند.
مدیر کل مرکز بینالمللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تجلیل از برگزارکنندگان موکب های بین المللی گفت: برخی از موکب هایی که در مسیر نجف تا کربلا دائر می شود، چندملیتی بوده و توسط کشورهایی غیر از ایران و عراق حمایت می شود و محل توقف و استراحت زائران هستند و ما در برخی از این موکب ها نمایشگاه هایی همچون نمایشگاه عکس برگزار کردیم.
وی همچنین از اعضای شورای سیاستگزاری جایزه جهانی اربعین تقدیر کرد و گفت: امسال همه فعالان حوزه اربعینی که صاحب فکر و ایده بودند به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دعوت کردیم و این جلسات بعد از اختتامیه دهمین جایزه ادامه خواهد داشت.
حسینی نیشابوری در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره ارتباط شورای سیاستگزاری جایزه جهانی اربعین با سایر نهادهای فعال در این حوزه، اظهار داشت: اعضای شورای سیاستگزاری جایزه جهانی اربعین شامل نهادهای دخیل در سازماندهی اربعین و نهادهای حاکمیتی و همچنین فعالان مردمی است. کمیته فرهنگی سازمان حج و زیارت، سازمان حج و زیارت، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از نهادهای حاکمیتی در این شورا هستند.
وی افزود: در بخش مردمی نیز بعضی از صاحبنظران و اندیشمندان همچون برخی از اعضای مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان شورای اسلامی، نویسندگان و برخی از اصحاب رسانه در این شورا حضور دارند.
نیشابوری از رویداد جهانی اربعین به عنوان یک رویداد چندجانبه یاد کرد و گفت: بعضی از رشته ها مانند اربعین پژوهی یا کتاب به معنای آن است که نخبگان و پژوهشگران در جلسه شورای سیاستگزاری باشند که هستند. البته در این شورا از شخصیت های پاکستانی بهره مند می شویم و اصرار داریم که از دیگر کشورها نیز اعضایی داشته باشیم که به صورت فعالانه در رویداد جهانی اربعین شرکت می کنند.
جوایز جایزه جهانی اربعین
وی درباره جوایز این رویداد گفت: با توجه به بین المللی بودن این رویداد نفر اول هزار یورو، نفر دوم ۷۰۰ یورو و نفر سوم ۵۰۰ یورو خواهد بود. چنانچه در بعضی از رشته ها دو نفر انتخاب شوند، به هر کدام این جایزه اعطا خواهد شد.
معرفی داوران بخش های هفت گانه جایزه اربعین
حسینی نیشابوری همچنین داوران بخش های هفت گانه جایزه اربعین را معرفی کرد که به شرح زیر است:
بخش عکس: امیرعلی جوادیان، میثم قدس پور و افشین بختیار
بخش فیلم: حسینعلی پرستار، علیرضا عابدی و رسول اولیازاده
بخش سفرنامه: شیرزاد بخشی، مرضیه ایوتین و کاظم نظری
بخش فضای مجازی: پیام تیرانداز، علیرضا طاهری و الهه خوانساری
بخش کتاب: محمدرضا سنگری، گلعلی بابایی و جواد محقق
بخش شعر: سعید بیابانکی، میلاد عرفان پور و محمود حبیبی
بخش نواهای اربعینی: علیرضا قزوه، سیدحمیدرضا حسینی و محمد گلریز.
مراسم اختتامیه دهمین دوره جایزه جهانی اربعین، صبح چهارشنبه ۲۶ دی به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور مهمانان داخلی و سفیران برخی کشورهای اسلامی همچون یمن، لبنان، عراق، عمان و اندونزی و با سخنرانی سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.
ارسال نظر