سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹

از امروز ۱۶ بهمن؛

جشنواره «بازی‌های رایانه‌ای فجر» آغاز به کار کرد

جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر

سینماپرس: جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر، از امروز تا ۱۸ بهمن برگزار می‌شود.

به گزارش سینماپرس، محمدامین حاجی‌هاشمی؛ مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با حضور در برنامه سلام خبرنگار در گفت‌وگو با مرضیه حاجی‌پور مجری این برنامه پیرامون این جشنواره به شرح زیر پرداخت.

محمدامین حاجی‌هاشمی؛ مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: ما در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، پیمایش‌های دوسالانه‌ای داریم و مشخص شده که در کشور بیش از ۳۴ میلیون نفر مخاطب بازی‌های رایانه‌ای، موبایلی و تلفن همراه هستند. جشنواره بازی‌های رایانه‌ای فجر قرار است که یک رویداد فرهنگی و اقتصادی برای بازی‌سازان و مخاطبان این حوزه باشد و امسال به صورت یک رویداد سه روزه و مفصل‌تر از سال‌های گذشته قرار است برگزار شود. دو بخش رقابتی و بخش کسب و کار و نمایشگاهی دارد و در بخش رقابتی؛ ۲۲۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

سؤال: این همان جایزه غزال زرین را تشکیل می‌دهد؟

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: بله جایزه غزال زرین در مورد بازی‌هایی است که عموماً تجاری و سرگرمی است. بازی‌های جدی که جایزه آن هم ان‌شاءالله داده می‌شود؛ بازی‌هایی است که با موضوعات علمی و پژوهشی تولید شده است. ما امسال در جشنواره‌مان دانشجویان و معلمان بازی‌ساز را داریم که شرکت کردند. یک بازی مثلاً در موضوع ریاضی برای بچه‌ها و دانش‌آموزان تولید کردند که در این بخش شرکت کردند و فردا قرار است که بهترین بازی‌های ایرانی معرفی شود در رویداد جایزه غزال زرین، نامزدها اعلام شده در خبرگزاری‌ها. فردا که بهترین بازی‌ها اعلام می‌شود، مردم می‌توانند به فروشگاه‌های نرم‌افزار ایرانی که الان روی تلفن همراه‌شان نصب است مراجع کنند؛ آن بازی‌ها را پیدا کنند و بازی کنند.

سؤال: چند بازی فردا معرفی خواهد شد؟

حاجی‌هاشمی: الان ۲۷ بازی به عنوان نامزد اعلام شدند، فردا هم در بخش‌های مختلف رقابتی؛ در بخش غزال زرین و بازی‌های جدی، برنده‌ها و بازی سال و تجاری معرفی می‌شود.

سؤال: بخش‌های سرمایه‌گذاری هم دارید؟

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: بله، رویداد ما یک بخش سرمایه‌گذاری دارد که می‌خواهیم این رویداد علاوه بر این که یک تأثیر فرهنگی می‌گذارد، تأثیر اقتصادی هم در صنعت بازی‌سازی کشور بگذارد که صندوق‌های پژوهش و فناوری و سرمایه‌گذاری قرار است که بیایند تیم‌ها را ارزیابی کنند و تیم‌هایی که طرح‌های بهتری دارند آن جا سرمایه‌گذاری انجام دهند. این جشنواره یک بخش نمایشگاهی و کسب و کاری دارد؛ این رویداد ما برای همه بازی‌سازان کشور، امسال ما نزدیک به ۳۰۰ شرکت و تیم بازی‌ساز در این بخش کسب و کاری ما حضور دارند؛ یا جلسات کسب و کاری دارند یا غرفه دارند، کنفرانس‌های آموزشی دارند؛ حضور دارند. نمایشگاه ما از فردا شروع می‌شود؛ فردا و پس فردا؛ یعنی چهارشنبه و پنجشنبه در سالن حجاب کانون پرورش فکری برقرار است. کسانی که علاقه‌مند به حوزه بازی‌سازی هستند؛ از دانشجویان، معلمان یا شرکت‌ها می‌توانند که در این رویداد شرکت کنند با شرکت‌های مختلف بازی‌ساز که از ۲۰ استان در تهران حضور دارند ارتباط برقرار کنند. (پخش گزارش)

سؤال: ابتدای صحبت خود یک آمار و ارقامی دادید خیلی بزرگ؛ ۳۴ میلیون نفر بازیکن دارید؟

حاجی‌هاشمی: رسانه بازی در حال گسترش در کشورمان است، بازی‌سازهای ایرانی هم بالطبع وارد شدند. البته صنعت بازی سازی کشور ما کمی نوپا است و بیشتر توانستند در بخش بازی‌های موبایلی و تلفن همراه بازی بسازند و مخاطبان ایرانی هم آنها را مصرف می‌کنند. ولی در بخش بازی‌های رایانه‌ای و کنسولی، متأسفانه بیشتر بازی‌ها؛ بازی‌های خارجی است که بعضاً ممکن است با فرهنگ ما تناسب نداشته باشد.

سؤال: بیشتر بزرگسالان هستند یا بچه‌ها؟

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: بازی‌های موبایلی ایرانی بیشتر در میان جوانان، میانسالان و بزرگسالان طرفدار دارند. بازی‌هایی که بچه‌ها بازی می‌کنند، بیشتر خارجی است. چون روی رایانه و کنسول است.

سؤال: پدر و مادرها بیشتر به سراغ بازی‌های داخلی رفتند؟

حاجی‌هاشمی:، چون بازی‌های داخلی روی موبایل است و موبایل بیشتر دست جوانان و بزرگسالان است. بچه‌ها، چون کنسول‌های مختلفی دارند و رایانه، آن جا به دلیل این که هزینه ساخت بازی در روی بازی‌های رایانه‌ای و کنسولی بالاست، مشکلاتی وجود دارد؛ بازی‌های ایرانی کمتر آن جا وجود دارد. البته ما سعی کردیم با این رویداد سرمایه‌گذاری و جلب توجه نهادهای فرهنگی به این جشنواره، بتوانیم مشارکت بخش‌های مختلف فرهنگی کشور را در این بخش اضافه کنیم که تولید بازی‌های رایانه‌ای و کنسولی هم در کشور ان‌شاءالله رونق پیدا کند.

سؤال: متوسط زمانی که بازی می‌کنند، در روز چقدر است؟

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای: این ۳۴ میلیون نفر؛ طبق پیمایش، متوسط روزی ۹۵ دقیقه بازی می‌کنند که عدد بسیار بالایی است. تقریباً شاید در روزش؛ سه میلیارد دقیقه شود که به نسبت رسانه‌های مختلف، عدد خیلی بالایی دارد و نیاز است که حتماً دستگاه‌های مختلف فرهنگی توجه ویژه‌ای به این حوزه داشته باشند. آبان ماه هم رهبر معظم انقلاب در دیدار فعالین حوزه جهاد و شهادت فرمودند که بحث دفاع مقدس را به وسیله بازی‌های رایانه‌ای معرفی کنیم. یک فرصت خیلی گسترده‌ای در این حوزه وجود دارد؛ نوجوان‌ها، کودکان پای این رسانه هستند و این فرصت است که ما بیاییم از این فضا استفاده کنیم که در جشنواره امسال ما هم بعضی از بازی‌هایی که با موضوع دفاع از حرم ساخته شده، وجود دارد ولی این بازی‌ها نیاز است که تبلیغ، ترویج و سرمایه گذاری شود که بتوانند در کشور توسعه پیدا کنند و حتی می‌توانند در کشورهای منطقه هم جای خود را باز کنند.

سؤال: کجا می‌توانند این بازی‌ها را از فردا ببینند؟

حاجی‌هاشمی: بازی‌هایی که در جشنواره اعلام می‌شود به عنوان بهترین بازی‌های کشور در فروشگاه‌های نرم‌افزاری که مردم در نرم‌افزار تلفن همراه دارند قابل دانلود و بارگذاری است.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.