سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰

معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد:

با توسعه «فناوری‌های نوین»، شاهد شکل‌گیری جریان‌هایی هستیم که تلاش می‌کنند «روابط مردم» و «دستگاه‌های اجرایی» را تضعیف کنند‍!

محمدرضا نوروزپور

سینماپرس: معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تبریک روز جهانی روابط عمومی، بر ضرورت بازتعریف نقش و کارکرد روابط‌عمومی‌ها با رویکرد «اجتماعی» و جامعه‌محور تاکید کرد.

به گزارش سینماپرس، در نشست روابط‌عمومی‌های دستگاه‌های اجرایی استان تهران که روز سه‌شنبه در محل استانداری تهران برگزار شد، دکتر محمدرضا نوروزپور با اشاره به اینکه جایگاه روابط‌عمومی در نظام اداری کشور هنوز به اندازه شایستگی‌های این حرفه تثبیت نشده است، اظهار کرد: اینکه روابط‌عمومی‌ها در نظام تصمیم‌سازی یا مدیریت بحران، هنوز به درستی دیده نمی‌شوند، یک واقعیت است اما این امر نباید بهانه‌ای برای عقب‌نشینی یا رفع مسئولیت تلقی شود. کسانی که راه پرچالش و دشوارِ روابط‌عمومی را انتخاب کرده‌اند، به‌خوبی می‌دانند که این مسیر همواره با موانع و سختی‌هایی همراه بوده است.

نوروزپور در ادامه گفت: روابط‌عمومی‌های شهرستانی، به‌دلیل آنکه مستقیماً با مردم در ارتباط‌اند و در سطح اول تماس با افکار عمومی محلی قرار دارند، بیش از دیگران در معرض مطالبات، فشارها و انتظارات اجتماعی‌اند به همین دلیل، الگوی کار آنها باید بر اساس مدل روابط‌عمومی جامعه‌محور تنظیم شود؛ الگویی که بر شنیدن صدای مردم، گفت‌وگوی متقابل، و مشارکت دادن شهروندان در فرایندهای ارتباطی تاکید دارد.

معاون وزیر فرهنگ همچنین با انتقاد از رویکردهای شعاری و هیجانی در برخورد با چهره‌های اجتماعی افزود: نهضت سلبریتی‌زدایی بدون آگاهی و مطالعه که در دوره‌ای شکل گرفت، بخش مهمی از ظرفیت اجتماعی کشور را از بین برد. امروز روابط‌عمومی‌ها باید درک درستی از مفهوم رهبران افکار داشته باشند؛ اعم از مذهبی، هنری، ورزشی، علمی، رسانه‌ای و دانشگاهی. این چهره‌ها، به‌ویژه در شهرستان‌ها و جوامع محلی، از اعتبار اجتماعی و سرمایه ارتباطی برخوردارند که باید در خدمت انسجام و ارتباط مؤثر با مردم قرار گیرد.

نوروزپور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت «رهبران افکار» در الگوی روابط‌عمومی جامعه‌محور گفت: از آنجا که روابط‌عمومی‌های مستقر در شهرستان‌ها، نقطه تماس مستقیم دستگاه‌ها با مردم و افکار عمومی هستند، بیش از هر زمان دیگر باید به نقش تاثیرگذار رهبران فکری در حوزه‌های مختلف توجه کنند، شناسایی و شبکه‌سازی فعالان تأثیرگذار در عرصه‌های ورزشی، مذهبی، فرهنگی، هنری، تربیتی، دانشگاهی و رسانه‌ای، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

وی تاکید کرد: روابط‌عمومی‌ها باید بتوانند با تشکیل یک شبکه اجتماعی مؤثر و بومی، در زمان رویدادها، بحران‌ها یا مناسبت‌های عمومی، از ظرفیت این چهره‌های معتبر برای تقویت انسجام محلی و منطقه‌ای بهره بگیرند. رهبران افکار، به‌ویژه در جوامع محلی، پل اعتماد مردم به نهادهای رسمی هستند و سرمایه اجتماعی آن‌ها باید در مسیر همگرایی و آرام‌سازی اجتماعی به‌کار گرفته شود.

وی افزود: در این الگو، روابط‌عمومی‌ها تسهیل‌گر و شکل دهنده ارتباط صحیح بین دولت رهبران افکار و مردم‌اند؛ و روایت خود رابا ظرفیت‌های موجود در جامعه تولید و توزیع می‌کنند.

معاون رسانه‌ای وزارت فرهنگ همچنین نسبت به ظهور پدیده «روابط‌عمومی سیاه» (Dark PR) هشدار داد و گفت: با توسعه فناوری‌های نوین، شاهد شکل‌گیری جریان‌هایی هستیم که با تولید شایعه، فیک‌نیوز و تخریب هدفمند، تلاش می‌کنند روابط مردم و دستگاه‌های اجرایی را تضعیف کنند. روابط‌عمومی‌ها باید بتوانند این تهدید را شناسایی کرده و با پیش‌دستی در روایت‌سازی صحیح، اجازه ندهند میدان برای تحریف واقعیت باز بماند.

وی در بخش پایانی سخنان خود بر ضرورت تفکیک رسانه‌های دارای مجوز از شبه‌رسانه‌ها تأکید کرد و گفت: روابط‌عمومی‌ها موظف‌اند تعامل سازنده، شفاف و مؤثر با رسانه‌های حرفه‌ای و دارای مجوز داشته باشند، اما در برابر رسانه‌نماهایی که بدون هویت حرفه‌ای، صرفاً برای تخریب و باج‌خواهی فعالیت می‌کنند، باید قاطعانه بایستند و از طریق مراجع ذی‌ربط پیگیری کنند. مدیریت ارتباطات در عصر بحران، نیازمند جسارت در تشخیص مرز میان رسانه واقعی و شبه‌رسانه است.

این نشست با حضور مدیران روابط‌عمومی دستگاه‌های اجرایی، استانداری تهران، فرمانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی دولتی و عمومی استان برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.