به گزارش سینماپرس ، در این مراسم سید محمدمهدی طباطبائی نژاد (مدیرعامل مرکز)، اولیسس کانچولا (سفیر مکزیک)، ماریو فرناندو داماش نونش (سفیر پرتغال)، بهرام جمالی (مدیرعامل بنیاد رودکی)، مرتضی رزاق کریمی (قائممقام مرکز)، گیرمو لوئیس نیکلاس (سفیر آرژانتین)، والتر آلخاندرو گوسمان (سفیر بولیوی)، ولادیمیر آندره گونزالس گومس (کوبا)، پابلو سانتیاگو روئیس (اکوادور)، ماریو آنتونیو بارکرو (نیکاراگوآ)، پدرو ویهنا (سفیر اسپانیا)، خوان کارلوس اوخِدا (سفیر اروگوئه) و جمع دیگری از مسئولان، فیلمسازان و... حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم اولیسس کانچولا سفیر مکزیک گفت: در این هفته فیلم های مستندی که به شدت مخاطب را تحت تاثیر قرار می دهند و جنبه های مختلف اوضاع مکزیک را روایت می کنند، به نمایش در می آید که این فیلم ها مروری بر تراژدی، اخلاق و خوشحالی یک ملت است. کشور مکزیک و ایران با فرهنگ باستانی غنی باید یکدیگر را بیشتر بشناسند، به همین جهت سفارت مکزیک در تهران برنامه های فرهنگی فشرده ای را برنامه ریزی کرده است.
سفیر مکزیک ادامه داد: سینما شکل هنری دیگری است که نه تنها مکزیک را همراهی کرده است بلکه سینمای این کشور را به رشته تحریر در آورده است.
کانچولا تصریح کرد: در سال ۱۸۹۶ در قاره آمریکا کشور مکزیک اولین کشوری بود که ورود سینما را خوش آمد گفت. از آن زمان به بعد سینما مسیر ثبت واقعیت و وقایع مهم کشور را آغاز نمود؛ مانند انقلاب سال ۱۸۱۰ که به دلیل اینکه یکی از جنبش های قرن بیستم به شمار می رود، حائز اهمیت بین المللی است. پس جای تعجب ندارد که سینمای مستند از ریشه عمیقی برخوردار بوده و رفته رفته به عنوان وسیله ای برای تفکر و انتقاد از خود تبدیل می شود. بی تردید دپارتمان شهری مکزیک هموار کننده راه در این هدف خواهد بود.
سیدمحمدمهدی طباطبائینژاد هم در ادامه این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: همانطور که می دانید ارتباطات فرهنگی یکی از بهترین شاخصه های تعمیق روابط دیپلماتیک است و روابط دیپلماتیک عمق یافته به طور طبیعی منجر به توسعه رشد اقتصادی و همچنین تقویت بنیان های روابط فرهنگی- هنری می شود.
وی افزود: به عقیده من یکی از مهم ترین ویژگی های ارتباطات فرهنگی، برگزاری هفته های فیلم است که این هفته فیلم یکی از مصادیق شاخص برای روابط فرهنگی میان دو کشور است.
طباطبائی نژاد در پایان گفت: از همین تریبون از علاقمندان سینمای مستند دعوت می کنم که در روزهای آینده ۱۲ فیلم منتخب که آقای کانچولا به کیفیت آنها نظارت داشتند را در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تماشا کنند، زیرا این فیلم های بی گمان پنجره هایی چشم نوازی را به فرهنگ و هنر کشور مکزیک است.
گفتنی است: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از ساعت ۱۵ الی ۱۸ روزهای سه شنبه و چهرشنبه، پذیرای علاقمندان سینما برای تماشای فیلم های مستند مکزیک و شرکت در جلسه نقد و بررسی آنها با حضور مازیار فکری ارشاد (نویسنده و منتقد سینما) خواهد بود.
ارسال نظر