در حالی که وزیر و معاون سینمایی وزارت ارشاد طی اظهاراتی خواستار تغییراتی در برنامه هفت بودند و لابیهای پشت پرده را نیز برای تحقق خواسته خود به کار گرفته بودند مدیر شبکه شه و مدیر گروه اجتماعی این شبکه به حمایت از برنامه هفت و عوامل آن پرداختند.
علیاصغر پورمحمدی در گفتوگو با ایسنا در این باره گفت: برنامه «هفت» تا زمانی که در چارچوب رعایت عدالت، راستی و دلسوزی باشد ما از آن حمایت میکنیم اما اگر در مسیر درستی نباشد و به بیراهه برود تذکر میگیرد و اگر روزی هم تولید و ساخت این برنامه به نفع سینما نباشد تعطیل خواهد شد. «هفت» تاکنون کاستیها و نواقصی داشته است اما در مجموع برای پیشرفت سینمای ایران موثر بوده است.
این برنامه نواقصی داشته است البته جشنواره هم نواقص زیادی داشته است و به طور کلی جشنوارهها همواره با مشکلاتی مواجه هستند. اما نکتهای که وجود دارد برنامه «هفت» در این دوره از جشنواره فیلم فجر از حضور و بیان همه نوع نظرات سینماگران استفاده کرد و بیطرف بود. برنامه هفت در طول جشنواره، صدای سینماگران بود و بسیاری از فیلمسازان و دستاندرکاران سینما طی تماسهایی از رویکرد برنامه «هفت» تشکر کردهاند. این برنامه در پایان نیز از هیات داوران جشنواره برای حضور در برنامه دعوت به عمل آورد که آنها در برنامه حاضر نشدند. البته آقای ایوبی رییس محترم سازمان سینمایی به برنامه تشریف آوردند و از عملکرد سازمان متبوع و جشنواره دفاع کردند.
ناصر کریمان مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما نیز در گفتگو با مهر درباره برنامه سینمایی «هفت» که در زمان سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به شکل ویژهبرنامه روی آنتن رفت و انتقادهای بعضی از مدیران سازمان سینمایی و سینماگران نسبت به این برنامه عنوان کرد: اظهار نظر کردن درباره برنامه آزاد است ولی این اظهارنظرهای شخصی در روند برنامه سازی ما تاثیری ایجاد نمی کند.
وی ادامه داد: تلاش می شود که در روند سینمایی نقدها منصفانه و کارشناسی باشد و باید ظرفیت نقد هم در همه ما وجود داشته باشد. ممکن است گفته شود برنامه «هفت» ایرادهایی دارد ولی این برنامه تلاش می کند روندی را که در حوزه سینمای کشور وجود دارد مورد ارزیابی قرار دهد و مدیران هم می توانند در این روند برنامه های خود را اطلاع رسانی کنند.
پروپاگاندا ایجاد شد
مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما درباره اینکه شنیده شده ممکن است برنامه «هفت» تعطیل یا دچار تغییر در ساختار شود، اظهار کرد: تعاملی باید بین دستگاه ها برقرار شود و آن ارایه اطلاعات صحیح و درست است. به طور مثال اگر ما بخواهیم برنامه ای برای نوروز داشته باشیم برای آمادگی ذهنی مخاطب باید از اطلاعات دقیق استفاده کنیم وگرنه بدون تبلیغات بخش هایی از این برنامه ها دیده نمی شود و آن وقت نمی توان انتقاد کرد که چرا دیده نشده است. در مقوله سینما هم ما تلاش کریم که مدیران سینمایی در برنامه «هفت» حضور پیدا کنند و در طول جشنواره سی و پنجم فجر از داوران دعوت شد تا اطلاع رسانی های لازم را داشته باشند اما این تعامل کمرنگ است. به هر حال آقای ایوبی و وزیر محترم ارشاد اظهار نظرهایی می کنند ولی باید دید تا چه حد کارشناسی است.
وی با اشاره به رویکرد «هفت» تصریح کرد: یک سوال ما از مدیران درباره برنامه های بلندمدت و کوتاه مدت در حوزه سینما بوده است. این انتقاد وجود دارد که چرا فیلم های تلخ تولید می شود و البته شاید دغدغه ای در پشت آن وجود دارد که ما نمی دانیم و می خواهیم مسئولان از سیاست گذاری های خود بگویند. با این حال به جای پاسخ گویی پروپاگاندایی ایجاد شد که بخشی از آن به ضعف های موجود در این حوزه مربوط است.
تغییرات در برنامه های روتین در ایام نوروز و انتخابات
مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما با اشاره به هجمه انتقاداتی که به «هفت» در این چند روز اخیر وارد شد، گفت: اگر انتقادات منصفانه باشد ما هم اصلاحاتی را ایجاد می کنیم اما اینکه تجدید نظری درباره حضور یک فرد داشته باشیم منوط به این است که قانع شویم و نقدها از روی غرض ورزی نباشد.
کریمان با اشاره به اینکه از هیات داوران جشنواره سی و پنجم فجر در «هفت» دعوت شد، عنوان کرد: از این دوستان دعوت شد ولی در برنامه حضور نیافتند. با این حال انگیزه ما تعاملی است و تریبونی را در اختیار مدیران سینمایی قرار می دهیم که پاسخگو باشند نه اینکه برنامه را به پراکنده گویی بکشانند و به حاشیه برند.
وی در پایان درباره ادامه برنامه «هفت» تصریح کرد: برنامه ریزی ما ثابت و روتین است و فقط با شروع برنامه های نوروزی آثار روتین تعطیل می شوند. البته بعد از ایام نوروز نیز انتخابات را داریم و ممکن است به اقتضای این فضا هم بعضی از برنامه های روتین مدتی پخش نشوند.
نظرات