سه‌شنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۲

یک شاعر طنزپرداز مطرح کرد؛

ایجاد تعامل با شاعران یکی از موفقیت‌های «سید خندان» است

محمدرضا شهبازی؛ سید خندان

سینماپرس: یک شاعر گفت: موفقیت «سید خندان» در این است که توانسته مناسبات جدیدی بین مردم و شاعران ایجاد کند و پیوند با شاعران کار نویی است.

به گزارش سینماپرس، احمد رفیعی وردنجانی، شاعر طنزپرداز کشورمان در پاسخ به این سوال که با توجه به حجم اخبار منفی که در جامعه مخابره می‌شود، چقدر نیاز به برنامه‌هایی امثال «سید خندان» است، گفت: موفقیت برنامه در این است که توانسته مناسبات جدیدی بین مردم و شاعران ایجاد کند؛ مثلاً پیوند با شاعران کار نویی است. حتی حضور پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و پدران و مادران و انس و الفتی که بین اعضای جامعه برقرار می‌شود، یکی از راهکارهای حل مشکلات جامعه است.

رفیعی وردنجانی ادامه داد: از آنجایی که مقوله فرزندآوری ارتباط مستقیمی با زندگی مردم دارد و در جامعه تاثیرگذار است، به شکل فرمایشی و دستوری کار جلو نمی‌رود. زبان شعر و هنر زبان آرامش‌بخشی است، که می‌تواند خانواده‌ها را با معضل پیری و بحران جمعیت آشنا کند. زبان طنز در زمینه‌ها مختلف اثرگذار است. شما وقتی می‌خواهید یک مسئول را نقد کنید، اگر از زبان طنز استفاده کنید، بیشتر تاثیرش را می‌بینید، تا اینکه نقد چکشی از فلان مسئول بکنید.

پیشتر ابوالقاسم سیفی یکی دیگر از شاعران که مهمان برنامه بود، از حضور بچه‌ها در «سید خندان» استقبال کرده و گفته بود، کار خوب برنامه حضور بچه‌ها در کنار خانواده‌هایشان بود. آن‌ها سروصدا می‌کردند، می‌رفتند و می‌آمدند. حضور بچه‌ها در فیلم و سریال‌ها و برنامه‌های مختلف چه اشکالی دارد؟ شنیدن صدای بچه‌ها لطافت دارد. حتی تلاوت قرآن از سوی بچه‌ها در روحیات آن‌ها تاثیرگذار است. یکی از آرزوهای دانش آموزانم خواندن قرآن در برنامه است. سعی کنید این تعامل را با بچه‌هایی که امکان حضور ندارند برقرار کنید و از آن‌ها بخواهید برایتان کارهایشان را بفرستند.

به گفته سیفی، اگرچه مخاطب «سید خندان» خانواده‌هاست، ولی پای برنامه بچه‌ها هم نشستند. در خانه ما اینطور است و می‌دانم در خیلی از خانه‌ها کودکان و نوجوانان تماشاگر این برنامه شبانگاهی هستند.

امید عبدالهی، معاون اجتماعی ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در تمجید از رویکرد جدید رسانه ملی در خلق برنامه‌هایی همچون «سید خندان» نوشته بود، نقطه امیدبخش برخی برنامه‌های جدید امثال برنامه «سید خندان» در این است که در مسیر آگاهی‌بخشی و تعالی فکری و روحی مخاطب خود و تقویت جایگاه گروه‌های مرجع قدم برداشته است و به جای تمرکز بر استفاده از شهره‌ها برای افزایش مخاطب، به سمت ایجاد برنامه‌هایی با محورت خود مردم حرکت کرده و این هدف متعالی خود را فدای جذب مخاطب نکرده است.

«سید خندان» پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها حوالی ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه دو سیما پخش می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.