ولنگاری فرهنگی

کل اخبار:350

  • جایزه محمد امین آن سوی ابرها ۱۳۹۷-۰۲-۱۵ ۰۹:۲۴

    جایزه محمد امین! از برای ستایش گر معنویت مدرن

    واقعیت دیپلماسی فرهنگی جشنواره جهانی فجر در آن سوی ابرهای تمدن اسلامی

    سینماپرس: ماهیت معنویت مُدرن، لیبرالیستی و اباحی‌گراست؛ یعنی باید و نبایدی برای زندگی انسان تعیین نمی‌کند و خط قرمزی در مقابل آن ترسیم نمی‌شود. همانطور که در فیلم دیدیم تجاوز منفور بود چون به حقوق شخصی فرد خسارت وارد می‌کرد لکن فحشا مقبول و پذیرفته شد. حال خود قضاوت کنید چرا فیلمی با این فلسفه و رویکرد ساخت باید جایزه محمد امین جشنواره بین المللی فجر را در نظام جمهوری اسلامی دریافت کند؟

  • به کجا چنین شتابان 6 ۱۳۹۷-۰۲-۰۵ ۱۲:۱۳

    به کجا چنین شتابان (۶)

    نقش مدیریت جشنواره ای در واتیکانیزاسیون فرهنگی

    سینماپرس: شرایط حال حاضر فرهنگی و سینمایی کشور تا به آنقدر دردآور و در عین حال از هم گُسیخته است که مدیران و متولیان سینمایی، هنگام مواجهه با انتقاداتی که برگرفته از بیانات و مطالبات رهبری است، به شدت آشفته می شوند و در این شرایط به همان میزان هنگام گزارش دهی و موجه جلوه دادن عملکرد خویش، معظم له و سیاست های کلان نظام را دستاویز قرار می دهند.

  • به کجا شتابان 5 ۱۳۹۷-۰۱-۲۲ ۱۴:۰۱

    به کجا چنین شتابان (۵)

    جای خالی آوینیون در هفته هنر انقلاب اسلامی

    سینماپرس: منتقد متعهد انقلابی با نگاه دائم به افق های تمدنی، خود را مقیّد به صیانت از تک تک مؤلفه های فرهنگ اسلامی ایرانی به ویژه مؤلفه های تمدنی در فرهنگ عمومی جامعه و سبک زندگی افراد دانسته و وضعیت هر یک از مؤلفه ها را مورد رصد و پایش مداوم قرار می دهد اما مدیران فرهنگی جمهوری اسلامی چنین دغدغه هایی ندارند، چرا که نمی توان پذیرفت فردی دارای این سطح از دغدغه و مسئولیت پذیری باشد اما ماحصل تلاش و مدیریت و سیاست گذاری او برای نمونه به آثاری چون عرق سرد، هجوم، نهنگ عنبر، من سالوادور نیستم، اکسیدان، دلم می‌خواد، ۵۰ کیلو آلبالو، آینه بغل، خرگیوش، مصادره و امثالهم ختم شود.

  • به کجا چنین شتابان (۴) ۱۳۹۶-۱۲-۲۳ ۱۱:۱۷

    به کجا چنین شتابان (۴)

    مسئولیت های فراموش شده در دوران مدیران منافق فرهنگی

    سینماپرس: می بایست به مدیران محترم فرهنگی که نگران تضییع حق الناس و به تعبیر بهتر حقوق برخی سینماگران روشنفکر غربگرا و سکولار هستند یادآور شد که هنرمند بودن مجوز سیاه نمائی و ناامید کردن مردم نیست و مدیر فرهنگی موظف است در حیطه مدیریتی خویش از حقوق فرهنگی ملت و نظام اسلامی در شرایط منازعه فرهنگی جمهوری اسلامی و نظام سلطه دفاع نماید.

  • به کجا چنین شتابان 3 ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۱۲:۵۲

    به کجا چنین شتابان (۳)

    مدیریت منافقانه فرهنگی در زیر شعار حق الناس/ چرا باید حقوق فرهنگی ۸۰ میلیون انسان پایمال شود؟!

    سینماپرس: در دهه های گذشته بسیاری از مدیرانی فرهنگی جمهوری ابا داشته و دارند از اینکه خود را مدیر انقلابی نامیده و به جامعه معرفی کنند، چرا که از یکسو فاقد ویژگی های مدیر انقلابی هستند و از سوی دیگر، در صورت خوردن برچسب انقلابی، توسط هنرمندان و روشنفکران غربگرا و رسانه های آنها مورد شماتت، تحقیر و تمسخر قرار می گیرند.

  • خاطرات درون خانوادگی 2 ۱۳۹۶-۱۲-۱۴ ۱۱:۴۵

    خاطرات درون خانوادگی فجر سی و ششم (۲)

    سینمای اجتماعی یا ژانر نکبت!/ وقتی ناتوانی یا خیانت مدیران در مسیر اضمحلال فرهنگی، حق الناس را ضایع می کند

    سینماپرس: جشنواره سی و ششم پنجمین جشنواره در دوران اعتدال گرایان بود، در حالیکه مدیران فرهنگی اعتدال ترجیح دادند به جای پاسخ گویی هرساله به اعتراضات علما، منتقدان و هنرمندان انقلابی به محتوای مخرب آثار ساختارشکن و مسأله دار، از اساس صورت مسأله را حذف کرده و با کوچک کردن جشنواره، عرضه بخش عمده فیلم های سینمایی را به زمان اکران موکول کنند تا بولتن نویسان نتوانند با انتقاد از محتوای آلوده و چرک آنها روشنگری نموده و اسباب عدم اکران فیلم ها و به تعبیر دبیر جشنواره، ضایع کردن حق الناس را رقم بزنند!

  • جشنواره 36 فجر ۱۳۹۶-۱۲-۰۹ ۱۱:۲۶

    خاطرات درون خانوادگی فجر سی و ششم (۱)

    چگونه عرق سرد مدیران فرهنگی در اتاق های تاریکِ جاده قدیم در می آید/ هیس! مدیران سینمایی فریاد نمی زنند!

    سینماپرس: در این دوره از جشنواره همچنان ژانر نکبت، مهاجرت، غیرت زدایی، تجاوز، خشونت و ... وجود داشت و چند اثر بر ترسیم جامعه به شکلی فروپاشیده و از هم گسیخته اصرار داشتند. اما مهمترین اشکالات سینمای اجتماعی که حتی با وجود ویترین تزئینی و خلوت جشنواره سی و ششم نمی توان آنها را پنهان کرد، نخست اصرار فیلمسازان به بازنمایی واقعیت پنداری های خود و نمایش صرف ناهنجاری ها و دوم فقدان بن مایه های معرفتی و فکری لازم در تنظیم فیلمنامه های آثار بود.

  • به کجا چنین شتابان 2 ۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۱۰:۲۳

    به کجا چنین شتابان (۲)

    راضی سازی همگان زیر سایه مدیریت منافقانه فرهنگی

    سینماپرس: مدیران فرهنگی در حداقل چهار دولت سیاست راضی سازی همگان را دنبال و به تبع آن سعی کردند بخش زیادی از هنرمندان غیرمتعهد را راضی نماید، در حالی که این سیاست نتیجه ای جز وقیح تر شدن و طلبکاری مضاعف جریان منوالفکر غالب بر عرصه فرهنگ و هنر، نادیده گرفتن حقوق فرهنگی مردم مسلمان ایران و جلوگیری از رشد و پویایی هنرمندان متعهد نداشته است.

  • به کجا چنین شتابان 1 ۱۳۹۶-۱۱-۲۵ ۱۱:۱۶

    به کجا چنین شتابان (۱)

    وقتی مدیران فرهنگی و سینمایی کشور، حقوق فرهنگی ملت را پایمال می کنند

    سینماپرس: در نگاه مدیران سینمایی جشنواره همپای سینما رُشد می کند؛ به جای آنکه چندین قدم از سینمای جاری جلوتر باشد و آن را راهبری نماید! سطح انتظار و افق دید این مدیران به مهمترین رویداد سینمایی جمهوری اسلامی در همین سطح بوده و در دادن افق های استراتژیک به جشنواره فیلم فجر و تعریف اهداف راهبردی ناتوان هستند؛ البته ناتوانی بهترین حالت است وگرنه چنین رفتاری خیانت عامدانه به فرهنگ و امنیت فرهنگی جامعه خواهد بود.

  • رسانه ملی و نفوذ خزنده مُجریان رقاص ۱۳۹۶-۱۱-۱۱ ۱۳:۱۱

    چرا رسانه ها انسان مسلمان ایرانی را رقاص می خواهند! (۴)

    رسانه ملی و نفوذ خزنده رقص در برنامه ها/ وقتی نفوذ فرهنگی از کودکان شروع می شود

    سینماپرس: پس از تحلیل محتوایی رقص، انواع آن و مفاهیم دینی؛ تاریخچه ورود رقص به ایران در دوران پهلوی مورد بررسی قرار گرفت و به تحولاتی که در عرصه رقص و موسیقی با تحقق انقلاب اسلامی روی داد اشاره ای شد تا زمینه سازی های صورت گرفته در زمینه رجعت فرهنگی پس از انقلاب مشخص گردد. حال در ادامه این فرآیند نقش جریان رفورمیست (اصلاح طلب) و بالاخص حاکمیت تکنوکرات های فرهنگی بر عرصه رسانه ملی در ترویج سبک زندگی غربی مورد تحلیل قرار گرفته است.

  • روح الله شمقدری ۱۳۹۶-۰۵-۲۸ ۱۲:۰۲

    روح الله شمقدری عنوان کرد:

    نتیجه نگاه منفعلانه در فرهنگ می‌شود «ولنگاری فرهنگی»/ سازمان سینمایی دولت یازدهم به جای سیاستگذاری با سانسور، فیلم ها را پاستوریزه کرد!

    سینماپرس: تهیه کننده سینما در خصوص عملکرد دولت یازدهم گفت: در دولت یازدهم از ابتدا تا امروز همیشه «فرهنگ» به حاشیه رانده شده و شاهد اتفاقی مثبت و منطبق بر موضوعیت انقلاب اسلامی نبوده ایم.

  • پرویز شیخ طادی ۱۳۹۶-۰۵-۰۳ ۱۱:۲۶

    ریشه‌های ولنگاری کلامی در سینما

    شیخ طادی: حتی خانواده‌های برخی فیلمسازان هم فیلم‌های آنها را نگاه نمی‌کنند!

    سینماپرس: به‌نظر می‌رسد به‌تدریج برخی خانواده‌ها ترجیح می‌دهند برای تماشای فیلم‌ها به سینما نروند، هرچند هنوز هم در مقایسه با جمعیت کشور درصد بسیار اندکی در سینما فیلم می‌بینند، اما حالا حتی همین جمعیت اندک سینمارو هم که مدتی است با سینما آشتی کرده‌اند، به دلیل برخی دیالوگ‌های نامناسب و سخیف و صحنه‌های مبتذل از فیلم و سینما دلزده می‌شوند و دوست ندارند مواجهه بویژه بچه‌های درحال رشد خود را با چنین کلام و رفتارهای ناپسند و زننده‌ای ببینند.

  • مادر قلب اتمی ۱۳۹۶-۰۳-۲۷ ۱۱:۱۲

    برای مسئولان وزارت ارشاد؛

    چراغ سبز ارشاد به فیلم‌های هنجارشکن/ مشاطه‌گری سیاسی و جولان فیلم‌های موهن

    سینماپرس: اهدای بسته‌های تشویقی و چراغ سبز به فیلم‌های هنجارشکن و توقیفی زنگ خطر مضاعفی را برای سینما به صدا در آورده است.

  • نفوذ فرهنگی (2) ۱۳۹۶-۰۳-۰۱ ۱۱:۴۴

    تئوری پوپولیسمی و رفتار تروریستی!

    از نفوذ تا ولنگاری/ مسیر فرهنگ بر همان مدار گذشته حرکت می کند؟

    سینماپرس: مهدی خرامان/ از نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ تا نگاه ابزاری به هنرمند، مسائلی است که نباید به سادگی از کنار آنها گذر کرد، نگاهی که باعث نابودی فرهنگ می شود، به همین دلیل در دو سال گذشته از وادادگی اوضاع فرهنگ کشور مکرراً گلایه می گردد، وادادگی که ثمره اش ولنگاری فرهنگی می شود و می توان گفت نفوذ فرهنگی گام نخست ولنگاری فرهنگی بوده است!

  • سریال عاشقانه ۱۳۹۵-۱۲-۲۲ ۰۹:۳۷

    مصادیقی از «ولنگاری فرهنگی» در جدیدترین سریال شبکه خانگی

    سینماپرس: به تازگی در شبکه نمایش خانگی سریالی درحال تولید و توزیع است که متاسفانه به وفور می‌توان مصادیق «ولنگاری فرهنگی» را در آن مشاهده کرد.

  • دولت بنفش و طلاق عاطفی فرهنگ و هنر ۱۳۹۵-۰۸-۰۵ ۱۲:۳۹

    مدیران در سایه بنفش و ولنگاری فرهنگی/ چگونه تمرکز بر عرصه اقتصاد باعث نپرداختن به حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی شد؟

    دولت بنفش و طلاق عاطفی فرهنگ و هنر

    م.ر.ش/ ماندن یا رفتن وزیر و یا دولت یازدهم تاثیری در بهبود اوضاع فرهنگی کشور و کنار رفتن روشنفکران غربگرا از حاکمیت بر این عرصه ندارد و جانشین وزیر مستعفی هر کسی که باشد؛ جریانات غربگرای حاکم بر عرصه فرهنگ، هنر و رسانه نیز همچنان بدون دغدغه به فعالیت خویش ادامه داده و البته در همکاری با مدیران در سایه برای پیروزی در انتخابات آینده و احیای وزارت فرهنگ و ارشادی غربگرا و لیبرال مسلک همکاری خواهند نمود.

  • بهمنی-شورجه-عظیمی-مستغاثی-فهیم-قهرمانی-اسلاملو-بیدل-بهمنی-سلیمی ۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۱۰:۵۷

    راهکارهای جلوگیری از ولنگاری فرهنگی از منظر سینماگران؛

    حمایت از سینماگران متعهد و ارزشی، جلوگیری از تولید و نمایش آثار مبتذل سینمایی و ایجاد باور به انقلاب و دستاوردهای آن در مدیران فرهنگی الزاماتی برای رهایی از «ولنگاری فرهنگی»

    سینماپرس: در راستای رهنمود رهبر معظم انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی و تأکید بر وجود «ولنگاری» در عرصه فرهنگ کشور، به سراغ سینماگران رفتیم و نظرات آنان را جویا شدیم. در این میان راهکارهایی برای رهایی از ولنگاری فرهنگی مطرح شد که از آن جمله می توان به حمایت از سینماگران متعهد و ارزشی، جلوگیری از تولید و نمایش آثار مبتذل سینمایی و ایجاد باور به انقلاب و دستاوردهای آن در مدیران فرهنگی اشاره کرد.

  • سهیل سلیمی* ۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۰:۴۰

    بازتاب سخنان رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس از منظر سینماگران/۱۰

    سلیمی: وابستگی مدیران فرهنگی به خطوط فکری غرب، ما را به ولنگاری فرهنگی سوق می دهد/ نباید عنان کشور را به دست کسانی سپرد که دل در گروی نظام اسلامی و ولایت ندارند

    سینماپرس: سهیل سلیمی کارگردان سینما گفت: متأسفانه وضعیتی در کشور ما به وجود آمده که مدیران فرهنگی و هنری ما در دستگاه های اجرایی کشور تنها عنوان مدیر فرهنگی را یدک می کشند و هیچ گونه سابقه درخشانی در کارنامه آن ها دیده نمی شود به عنوان نمونه وقتی رایزن فرهنگی سابق مدیر سینمای کشور می شود چه انتظاری در حوزه فرهنگ می توان داشت!

  • جواد شمقدری* ۱۳۹۵-۰۳-۱۹ ۱۱:۲۲

    بر شمردن راهکارهایی برای درمان «ولنگاری فرهنگی» در یک یادداشت؛

    شمقدری: تعبیر «ولنگاری» نشان از عمق نابسامانی‌های عرصه فرهنگی کشور دارد/ چرا عمق درد فرهنگی، طی سالیان متمادی هیچگاه التیام نیافته است؟

    سینماپرس: جواد شمقدری با ارایه یادداشتی ضمن بر شمردن راهکارهایی برای رفع معظل «ولنگاری فرهنگی» نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمع هنرمندان در سال ۷۲ فرموده بودند من از خوف و دغدغه مسائل فرهنگی گاه نیمه شبها از خواب بیدار می شوم! به کار بردن واژه «ولنگاری فرهنگی» در کنار هشدار تکان دهنده ای که می دهد! نشان از عمق دردی دارد که علیرغم همه تذکرها و هشدارها در طی سالیان متمادی هیچگاه التیام نیافته است.

  • مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان مجلس ۱۳۹۵-۰۳-۱۸ ۱۲:۱۶

    در پی انفعال نمایندگان مجلس در تشکیل کمیسیون فرهنگی؛

    معضل«ولنگاری فرهنگی» چگونه باید حل شود؟/ بیانات رهبری خبر از یک قحطی فرهنگی می دهد!

    سینماپرس: صابر اله دادیان/ پس از سخنان رهبری با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و ابراز نگرانی ایشان در باب فرهنگ و مسائل فرهنگی کشور؛ مجلس این دوره انفعال شدیدی از خود در مواجهه با داوطلبی برای عضویت در کمیسیون فرهنگی نشان داد.