کارگردان سریال تلویزیونی «بچه های گروهان بلال» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: بی تردید سینمای ما یکی از معدود سینماهایی است که اصلاً سیاسی نیست! این اتفاق در حالی است که اغلب کشورهای جهان از سینما به عنوان یک رسانه قدرتمند در راستای اهداف سیاسی شان بهره می برند اما مسئولان ما برخلاف سایر کشورها همواره در پی آن هستند که سینما را از سیاست جدا کنند.
وی یادآور شد: سال ها قبل که چند فیلم سینمایی سیاسی و استراتژیک در خصوص فتنه ۸۸ تولید شد ما شاهد آن بودیم که دست اندرکاران و عوامل این فیلم ها با برخوردهای قهرآمیز و زننده ای از سوی برخی همکاران هنری خود روبرو شدند. بنده به خاطر دارم که یکی از بازیگران سینما تعریف می کرد که تا مدت ها او را بایکوت و تحریم کرده بودند و هیچ کس پیشنهاد کاری به او نمی داد.
شلیلیان در همین راستا ادامه داد: متأسفانه این قبیل اتفاقات در سینمای کشور به دلیل آن است که پایه ریزی بنیادین در سینمای ما صورت نگرفته و زیرساخت های سینمای ما به شدت سست است.
این کارگردان با تأکید بر اینکه مسئولان با موضوعات مبنایی و بنیادین در تعارضند و نمی خواهند باعث افزایش بصیرت در جامعه شوند تصریح کرد: در تأیید عرایض بنده همین بس که امروزه سینما و تلویزیون ما سرشار از ملودرام های سبک و زننده دم دستی و سریال ها و فیلم های عاشقانه و دختر پسری و یا آثار شبه کمدی مبتذل شده است! این اتفاق به آن دلیل است که سیاست گذاران و متولیان فرهنگی نمی خواهند و یا در بهترین حالت ممکن نمی توانند مبادرت به تولید آثاری کنند که باعث بصیرت افزایی در جامعه شود.
وی خاطرنشان کرد: ما مسائل بسیار مهمی را در تاریخ ۴۰ ساله پس از وقوع انقلاب اسلامی داریم که در سینما و تلویزیون مغفول مانده اند؛ تنها علت این اتفاق هم وجود سیاست گذاران و مدیران فرهنگی بوده که هرگز تمایلی برای تولید چنین آثاری از خود نشان نداده اند. بی تردید این وظیفه سکان داران مدیریت فرهنگی در کشور است که به سینماگران و هنرمندان و فیلمنامه نویسان سفارش کار بدهند و از آن ها بخواهند روی موضوعات ارزشی، مهم و استراتژیک کار کنند.
کارگردان مستند «شهید بایندُر» تأکید کرد: نه تنها در حوزه آثار سیاسی و استراتژیک که در سایر حوزه های ارزشی دیگر از جمله دفاع مقدس هم ما با همین معضلات و مشکلات روبرو هستیم. همانطور که پیش از این اشاره کردم گویا برخی افراد با این نوع مضمامین و موضوعات مشکل دارند و نمی خواهند هیچ فیلمساز و سینماگری به سمت چنین موضوعاتی برود.
وی ادامه داد: مدیران کج سلیقه و بدسلیقه که خود را اسیر روزمرگی کرده اند و اهل کتاب خواندن نیستند و سواد تاریخی و سیاسی ندارند باعث تنزل تولیدات فرهنگی و هنری ما شده اند. مدیر باید فهم و درایت داشته باشد. باید برای عرصه فرهنگ و هنر در راستای اهداف کلان نظام سیاست گذاری کند اما مدیران ما در بهترین حالت چیزی بلد نیستند و به همین علت هم نمی توانند آنطور که شایسته است در این مسیر گام بردارند.
شلیلیان متذکر شد: مدیران فرهنگی و هنری باید بدانند و آگاه باشند که فتنه هایی که ما بارها در کشورمان شاهد آن بوده ایم در بیشتر مواقع تکرار تاریخ است. آن ها باید سواد تاریخی و سیاسی خود را افزایش دهند تا بتوانند در بزنگاه های حساس با تولید آثار فرهنگی و هنری جلوی دشمنان نظام و انقلاب اسلامی را که با تمام قوا به جنگ فرهنگی با کشورمان برخاسته اند ایستادگی کنند.
این فیلمساز در پاسخ به این سوأل که به عقیده شما چرا چنین مدیرانی در رأس امور فرهنگی و هنری حضور دارند و نهادهای نظارتی مانع ادامه عملکرد آن ها نمی شوند و نیروهای انقلابی را جایگزین نمی کنند اظهار داشت: این سوأل را مدت ها است بسیاری هنرمندان از خود می پرسند! ما هم نمی دانیم چرا کسی جلوی آن ها را نمی گیرد و چرا نیروهای مومن و معتقد و ولایتمدار جایگزین آن ها نمی شوند؟
وی در خاتمه این گفتگو تصریح کرد: بنده معتقدم برخی مدیران جایگاهی که دارند را غصب کرده اند و به هیچ عنوان مستحق آن نیستند که در چنین پست و سمت هایی حضور داشته باشند. بنده شخصاً معتقدم باید نیروهایی انقلابی جایگزین این افراد شوند، نیروهایی که دغدغه شان پرداختن به مسائل استراتژیک و مهم روز کشور باشد. مدیری که تحلیل بلد باشد، اسیر روزمرگی نباشد و به هنرمندان ارزشی بها بدهد.
ارسال نظر