به گزارش سینماپرس عملکرد انفعالی نهادهای صنفی و سینمایی به ویژه سازمان سینمایی، خانه سینما، صندوق اعتباری هنرمندان و... طی سال های اخیر صدای انتقاد و اعتراض بخش اعظمی از سینماگران را درآورده؛ بسیاری از اهالی سینما با انتقاد از بی توجهی مدیران به وضعیت وخیم مالی بخش کثیری از اهالی سینما خواستار رسیدگی عاجل و رفع مشکلات این قشر فرهیخته و زحمتکش شده اند.
در همین راستا ۱۲ تن از سینماگران مطرح کشور خانم ها و آقایان: زینت رضا، گلچهره دانش، بهروز معاونیان، پیمان عباسی، حسین گیتی، اسحاق خانزادی، کتایون امیرابراهیمی، محمود پاک نیت، ناهید علامی، راحله نعمت زاده، جهانگیر میرشکاری و پروانه معصومی با سینماپرس گفتگو کردند که ماحصل نظرات ایشان برای اطلاع بیشتر مخاطبان گرامی در ذیل نقل شده است.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟ /۱
اشتباه وزارت ارشاد در عدم نظارت بر عملکرد خانه سینما/ رضا: آقای خزاعی ۳ بار علیه رفتار غیرقانونی خانه سینما به شما نامه نوشتم چرا پاسخ ندادید؟
زینت رضا رئیس انجمن منشیان صحنه با انتقاد از وضعیت اسفبار حاکم بر سینمای ایران به ویژه معضلات جدی صنوف و رفتار شاه نشینان خانه سینما گفت: متأسفم که باید عنوان کنم گویا نهاد اداری سالم در حوزه فرهنگ و هنر وجود ندارد که اگر وجود داشت هیچ گاه مثل امروز اهالی سینما عاجز و درمانده نمی شدند! بیچاره اهالی سینما هستند که در این وانفسا نه کار و شغل دارند نه بیمه بیکاری و حتی برخی از آن ها یا تعدیل شده اند یا دیگر خدمات صنفی به آن ها ارائه نمی شود. تکلیف این افراد چیست؟ باعث شرمساری است که باید بگویم برخی اهالی سینما این روزها از مشکلات پیچیده زندگی شان به مصرف قرص اعصاب روی آورده اند و حتی سابقه بستری شدن در مراکز روانی را دارند؛ برخی سکته کرده اند و برخی کنترل زندگی از دست شان خارج شده است. سینما تا کی باید قربانی بی کفایتی برخی مدیران ضدصنفی را بدهد؟
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟ /۲
دانش: مسئولان خانه سینما تیشه به ریشه صنوف می زنند و از آب گل آلود ماهی می گیرند/ کسی که سیر است به یاد گرسنگان نیست!
گلچهره دانش عضو شورای مرکزی انجمن منشیان صحنه تصریح کرد: مسئولان خانه سینما هیچ گاه دلسوز سینماگران نبوده و نیستند و وضعیت بد کاری و مالی و معیشتی سینماگران اصلاً برایشان مهم نبوده نیست؛ مسئولان خانه سینما تیشه به ریشه صنوف می زنند، جیب خود را پر می کنند و از آب گل آلود ماهی می گیرند و این وسط بیچاره اهالی صنوف که مستأصل و درمانده شده اند و فریادرسی ندارند. در این روزگار وانفسای اقتصادی حتی دیگر از بسته های معیشتی و حمایتی هم خبری نیست! در صورتی که کمترین کاری که مدیران خانه سینما و سازمان سینمایی و صندوق اعتباری هنر می توانند بکنند این است که حداقل در هر فصل یک سبد کالا برای تمامی اعضای خانه سینما در نظر بگیرند.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۳
معاونیان: تمامی افرادی که شماره نظام سینمایی دارند باید از یک حقوق ماهیانه برخوردار شوند/ بیکاری و نبود مدیریت صحیح دامن سینماگران را گرفته است
بهروز معاونیان صدابردار پیشکسوت سینمای ایران در گفتگو با سینماپرس متذکر شد: این وظیفه سازمان سینمایی است که با همراهی مدیران خانه سینما و سایر مسئولان و نهادهای ذی ربط در شرایط اقتصادی کنونی به فکر رفاه و معیشت سینماگران باشند؛ تمامی افرادی که شماره نظام سینمایی دارند باید از یک حقوق ماهیانه برخوردار شوند تا بیش از این فشار اقتصادی زندگی سینماگران را با بحران بیشتر روبرو نکند. فقر و بیکاری و نبود مدیریت صحیح دامن سینماگران را گرفته است؛ از رأس مدیریت باید برنامه ریزی خوب باشد تا در ذیل مدیریت ها همه چیز درست پیش برود؛ مدیران سینمایی باید از افراد متخصص و قدیمی کمک بگیرند تا شاید از این رهگذر مشکلات صنوف سینمایی کمی برطرف شود.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۴
عباسی: خانه سینما به هیچ دردی نمی خورد و معلوم نیست بودجه هایی که به آنجا می رسد خرج چه چیزی می شود/ اهالی سینما ذره ذره در حال آب شدن هستند!
پیمان عباسی فیلمنامه نویس سینما با انتقاد از معضلات جدی صنوف و رفتار شاه نشینان خانه سینما گفت: بنده و بسیاری از همکارانم بارها گفته ایم و باز هم تکرار می کنیم خانه سینما به هیچ دردی نمی خورد و معلوم نیست بودجه هایی که به آنجا می رسد خرج چه چیزی می شود! اصلاً بودن این نهاد چه فایده ای دارد؟ چرا آن را نگه داشته اند در صورتی که هیچ یک از اهالی سینما به بودن این خانه دلخوش نیستند. اهالی سینما ذره ذره در حال مردن و آب شدن هستند اما هیچ یک از مدیران سینمایی و متولیان خانه سینما این آب شدن و از بین رفتن سینماگران را نمی بینند و توجهی به این بحران به وجود آمده ندارند.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۵
گیتی: چرا درآمدها و هزینه های خانه سینما هیچ وقت شفاف سازی نشده است؟/ از بدو تأسیس این نهاد تاکنون هیچ اثر مثبتی از آن شاهد نبودیم!
حسین گیتی منتقد پیشکسوت سینما خاطرنشان کرد: سوأل اصلی بنده این است که چرا درآمدها و هزینه های خانه سینما هیچ وقت شفاف سازی نشده است؟ اعتباری که به خانه سینما اختصاص داده می شود صرف چه کارهایی می شود؟ امور دفتری و گزینش کارمند و... و یا رسیدگی به معضل و دغدغه معیشت و رفاه و مسکن و بیمه سینماگران؟ این اتفاق بسیار ناراحت کننده است که پس از سال های متمادی که از عمر این نهاد می گذرد هنوز مشخص نشده بودجه های متعلق به این نهاد صرف چه می شوند؟ اصلاً مشخص نیست مدیران و هیأت مدیره های این نهاد از گذشته های دور تاکنون به چه چیزی اندیشه می کردند و در پی چه چیزی بوده اند؟ آیا اصلاً آن ها به سینما و سینماگران علاقه ای داشته و دارند یا نه؟
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۷
خانزادی: خانه سینما حتی اگر دم مرگ باشیم کاری برای ما انجام نمی دهد/ من و امثال من چرا باید بعد از دهه ها حضور متمادی در سینما امروز به چه کنم چه کنم بیفتیم؟!
اسحاق خانزادی صدابردار و صداگذار پیشکسوت سینما تأکید کرد: خانه سینما حتی اگر دم مرگ باشیم کاری برای ما انجام نمی دهد! آن ها کاری با امثال ما ندارند و راه خودشان را می روند و حتی یادی از ما نمی کنند. متأسفانه بدنه سینما هرگز مورد توجه قرار نمی گیرند و دیده نمی شوند. شاید مدیران خانه سینما و سازمان سینمایی به برخی استارها یا آرتیست ها رسیدگی کنند اما به من و امثال کسی فکر نمی کند.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۸
امیرابراهیمی: خانه سینما نه هیچ حمایت صنفی از اعضایش دارد و نه حتی در مخاطرات و زمان بیماری یادی از اهالی سینما می کند!
کتایون امیرابراهیمی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون متذکر شد: خانه سینما نه هیچ حمایت صنفی از اعضایش دارد و نه حتی در مخاطرات و زمان بیماری یادی از اهالی سینما می کند! ما باید چه چیز از مدیران این نهاد بخواهیم وقتی تجربه ثابت کرده اصلاً برای آن ها اهمیتی نداریم و اصلاً ما را نمی بینند و صدای ما را نمی شنوند؟ بنده سرطان گرفتم، بیمار شدم، در بیمارستان افتادم، دنبال مشکلات دارو و درمان بودم، تهیه کننده پولم را خورد، با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کردم اما حتی یک بار از خانه سینما کسی به من زنگ نزد بگوید شما مرده اید یا زنده؟ حالتان خوب است یا در بستر مرگ هستید؟
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۶
پاک نیت: هنرمندان امروزه در وضعیت بدی روزگار می گذرانند/ میزان بودجه سالانه خانه سینما به صورت کامل شفاف سازی شود
محمود پاک نیت بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با انتقاد از معضلات جدی صنوف و رفتار شاه نشینان خانه سینما گفت: هنرمندان امروزه در وضعیت اسفناکی روزگار می گذرانند و کسی به فکر آن ها نیست! نه فقط اهالی سینما که هنرمندان فعال در عرصه تئاتر و تلویزیون نیز در رنجند و این وظیفه مدیران فرهنگی و سینمایی و نهادهای صنفی مرتبط است که در این شرایط مرهمی بر زخم های این افراد باشند. میزان بودجه سالانه خانه سینما به صورت کامل شفاف سازی شود! وقتی میزان بودجه سالانه این نهاد که از طرق مختلف به دستش می رسد شفاف سازی شود آن وقت می توان بر اساس آن میزان بودجه توقعات مان را از خانه سینما در خصوص مسائل مادی داشته باشیم اما در حال حاضر حداقل کاری که بایست انجام شود این است که خانه سینما از بعد معنوی هوای هنرمندان را داشته باشد و آن ها را به حال خود رها نکند.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۱۰
علامی: آقای خزاعی عمق مشکلات در خانه سینما عمیق تر از چیزی است که تصور می کنید از خواب بلند شوید/ رغبت نمی کنم پایم را در خانه سینما بگذارم!
ناهید علامی بازرس انجمن چهره پردازان سینمای ایران تصریح کرد: آقای خزاعی عمق لجن در خانه سینما عمیق تر از چیزی است که تصور می کنید از خواب بلند شوید و دستور تعطیلی این نهاد را بدهید! آقای خزاعی اگر خانه سینما وجود نداشته باشد هیچ ناراحتی برای اهالی سینما به وجود نمی آید چرا که این نهاد هیچ حمایت صنفی از اعضایش ندارد و حتی بارها شاهد بودیم وقتی هنرمندی بیمار بوده و از آن ها خواستیم حمایتی از آن فرد داشته باشند عنوان کرده اند مگر اینجا دارالایتام است؟ مدیران سینمایی پاسخ دهند این نهاد اگر نباشد چه می شود؟ خانه سینما جز گرفتن حق عضویت و اعطای یک کارت بی ارزش به اهالی سینما چه کاری انجام داده است؟ چرا بودجه ای که به خانه سینما و امثال آن تعلق می گیرد مستقیماً نباید به دست خود هنرمندان برسد؟
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۹
نعمت زاده: از خانه سینما جز وعده های پوچ، باندبازی و بی تفاوتی نسبت به معضلات سینماگران چیز دیگری ندیدم/ هیچ دلخوشی به این نهاد ندارم و بود و نبودش برایم بی اهمیت است
راحله نعمت زاده عضو انجمن چهره پردازان سینما خاطرنشان کرد: شخصاً از خانه سینما جز وعده های پوچ، باندبازی و بی تفاوتی نسبت به معضلات سینماگران چیز دیگری ندیدم! باور کنید وقتی اسم خانه سینما می آید حالم بد می شود چرا که می بینم آن ها هیچ گونه حمایت صنفی از ما ندارند، هیچ گونه امنیت شغلی برای ما فراهم نکرده اند و هیچ توجهی به زندگی ما ندارند به نحوی که ما پیشکسوتان و درس خوانده های سینما بیکار و خانه نشین شده ایم و بی سوادها و بی تجربه ها مرتباً در حال کار کردن و جولان دادن در سینما هستند. نکته قابل تأمل آنجا است که در این وانفسا ما را تهدید می کنند که اگر قرارداد جدید نداشته باشید هنرکارت تان باطل می شود؛ یکی نیست از این ها سوأل کند کار کجاست که برویم و کار کنیم؟ امنیت شغلی که شما وعده اش را داده بودید کجاست که من نوعی باید ۱۰ سال بیکاری را تحمل کنم؟
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟/۱۱
میرشکاری: مدیران خانه سینما نه یادی از ما می کنند و نه توجهی به وضعیت وخیم معیشتی و بیکاری مفرط سینماگران دارند/ سال ها است سینما حرمت خود را از دست داده!
جهانگیر میرشکاری صدابردار پیشکسوت سینما با انتقاد از معضلات جدی صنوف و رفتار شاه نشینان خانه سینما گفت: مدیران خانه سینما نه یادی از ما می کنند و نه توجهی به وضعیت وخیم معیشتی و بیکاری مفرط سینماگران دارند! نکته قابل تأمل اینجا است که اغلب این افراد از رفقای چندین و چند ساله من هستند اما حتی یک بار نشده به صورت تلفنی جویای حال و احوال بنده شوند! صنف به معنای واقعی در سینمای ما وجود ندارد چرا که اگر صنف به شکل مرسوم سایر کشورها وجود داشت باید به اعضای صنوف کمک های مادی معیشتی می شد؛ خانه سینما استقلال ندارد و هیچ کاری برای بهبود اوضاع معیشتی اعضایش نکرده است و از این رو نیاز است سیاست گذاران سینما تدبیری جدی بر عملکرد این نهاد داشته باشند.
-
خانه سینما؛ حمایت صنفی یا وادادگی؟ /۱۲
معصومی: مدیران سازمان سینمایی و خانه سینما هیچ سراغی از ما نمی گیرند و توجهی به وضعیت معیشتی، بیکاری و درماندگی هنرمندان ندارند/ غفلت نسبت به وضعیت هنرمندان تلخ است!
پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون به سینماپرس گفت: مدیران سازمان سینمایی و خانه سینما هیچ سراغی از ما نمی گیرند و توجهی به وضعیت معیشتی، بیکاری و درماندگی هنرمندان ندارند؛ این در حالی است که وظیفه آن ها ایجاب می کند که از هنرمندان و فعالان سینما حراست و حمایت کنند و توجه ویژه ای به زندگی و معیشت آن ها به خصوص در این ایام بیکاری و رکود تولید و افزایش مشکلات اقتصادی داشته باشند. مدیران سازمان سینمایی باید مدیران خانه سینما را موظف کنند که به فکر بیمه، مسکن و تأمین معیشت سینماگران باشند؛ کسانی که در این سال ها در حق سینماگران ظلم کرده اند باید از میدان به در شوند و عدالت و انسانیت و انصاف در سینما جاری و ساری گردد.
ارسال نظر