کارگردان فیلم های کوتاه «خوره» و «دلنیا» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: پرسش اصلی اینجا است که بنیاد سینمایی فارابی که متولی ارزیابی صلاحیت فیلمسازان اول شده در سال های قبل به چه کسانی بها داده و آن افرادی که با حمایت فارابی فیلم ساخته اند چه افتخاراتی کسب کرده اند؟ این باعث تأسف است که بسیاری از فیلم هایی که فارابی حمایت کرده حتی اکران هم نشدند و تنها سرمایه های دولتی برای تولید آن ها هدر شده است.
معتمدی سپس با تأکید بر اینکه من با قانون گذاری هیچ مشکلی ندارم و دوست دارم همه چیز قانونی باشد اظهار داشت: سوأل بنده از متولیان فرهنگی و سینمایی این است که آیا این قانون برای همه یکسان است؟ اگر آن ها پاسخ آری به این پرسش دارند بگویند فارابی چرا از کسانی که تجربه سینما و تحصیلات سینما ندارند حمایت می کنند؟ چرا افرادی که هیچ چیز به سینما اضافه نکرده اند و نمی کنند و همواره از سوی نهادهای دولتی حمایت می شوند و از آن سو افراد مستعد تحصیل کرده که تجربه سینما دارند نمی توانند فیلم بسازند؟
این سینماگر سپس با اشاره به بند عجیب داشتن سابقه مدیریت فرهنگی برای احراز صلاحیت ساخت فیلم اول تصریح کرد: بند سابقه «مدیریت فرهنگی» داشتن بسیار عجیب است! این بند چه معنایی دارد؟ کدام سیاست گذار و با کدام درایتی آمده در فرآیند اتفاق تولید فیلم بلند این تبصره را ایجاد کرده؟ این چه اتفاق بزرگی را به سینمای ما اضافه می کند؟
وی متذکر شد: نکته مهم آنجا است که این آیین نامه سینما را به سمت ارتقا و پیشرفت نمی برد و هیچ دستاوردی برای سینما ندارد. مدیران باید به جوانان مستعد بها بدهند اما این کارها نه تنها بهایی به جوانان مستعد نمی هد بلکه آن ها را از ادامه کارشان بیزار می کند.
معتمدی در پایان این گفتگو افزود: سینمای ما قدرتمند و شگفت انگیز است و نباید محدود به افرادی خاص شود. چطور برخی افراد فیلم می سازند که اصلاً قبلی نامی در سینما نداشتند؟ لابی و روابط مختلف عنکبوت وار در سینمای ایران جریان دارد و همین باعث شده فیلمساز نتواند راحت فیلم بسازد.
ارسال نظر