کارگردان مستندهای «عید بطاط» و «عراق سرزمین جنگ ها» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس اظهار داشت: بنده شنیدم که آقای صالحی پیش از رأی گیری در صحن علنی مجلس اعلام کرده بودند که هیچ تمایلی به حضور مجدد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارم و هیچ برنامه خاصی هم در این زمینه ندارم! از این رو حقیقتاً شگفت زده ام که چطور آقای صالحی که گفتند هیچ برنامه ای برای وزارت ارشاد ندارند حضور در این سمت را پذیرفتند!
وی ادامه داد: بنده معتقدم باید کسی از ایشان سوأل می کرد اگر شما هیچ برنامه ای برای این وزارتخانه مهم ندارید اصلاً چرا قبول کردید بیایید؟ اگر شما برنامه ندارید حتی اگر به شما امر می کردند که باید بیایید و وزارت را قبول کنید نباید می پذیرفتید! شما باید از همان ابتدا می گفتید که صلاح کشور در این است که جوانان بیایند و در این مسند مهم بنشینند و هرگز نباید پا در این وادی می گذاشتید.
برجی تأکید کرد: اینکه شما به گفته خودتان هیچ برنامه ای نداشتید و این کار را قبول کردید و به وزارتخانه آمدید قطعاً کاری غیر حرفه ای است! ای کاش حداقل چند مشاور خوب در کنار خودتان بگذارید تا آن ها مشاوره های درستی به شما بدهند. به خصوص در سازمان سینمایی شما نیاز به مشاوران زبده دارید چرا که در این چند ساله بزرگترین مشکل ما معاونت های سینمایی حاضر در وزارت ارشاد بودند.
این سینماگر سپس با بیان اینکه شما نباید فراموش کنید که استکبار جهانی از این خرسند می شود که مدیران ما در کارهای شان موفق نباشند تصریح کرد: استکبار جهانی کف می زند و هلهله می کند از اینکه مدیری در مسندی مهم بنشیند و هیچ پرونده مثبتی از خود به جای نگذارد.
کارگردان مستندهای «سال های گلوله و زنبق» و «سواحل اشک و زیتون» خاطرنشان کرد: جریان نفوذ در وزارت ارشاد کم نیست و آقای وزیر باید مراقب اطرافیانش باشد! جریان نفوذ چند سالی است که به شدت در کشور قدرتمند شده! این نفوذی ها همه تیپ آدمی هستند از کراواتی تا عمامه ای! این جریان نفوذ در ارشاد کم نیست و من امیدوارم آقای وزیر هوشیار باشند.
برجی در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد: یکی از حوزه هایی که در سینما به آن توجه نشده ۲ ژانر است؛ یکی ژانر دفاع مقدس و مقاومت و دیگری ژانر کودک و نوجوان؛ در این بیش از یک دهه اخیر ما در این دو ژانر دستمان به شدت خالی بوده و کار شایسته ای صورت نگرفته. تک و توک کارهایی انجام شده که به هیچ عنوان قابل قبول نیست. برای نظامی که داعیه دار مبارزه با ظلم در دنیا است این کارها کم و قلیل است.
وی متذکر شد: آقای صالحی جریان نفوذ جریانی است که می خواهد این قبیل کارهای مثبت در سینما وجود نداشته باشد. آن ها کارشان را به گونه ای پیش می برند که یا هیچ کار شایسته ای تولید نشود و یا اگر تولید می شود هرگز در جهت منافع ملی و جامعه و نظام نباشد.
این مستندساز برجسته بار دیگر گفت: باید از کسانی که دلشان برای فرهنگ ملی و نظام می سوزد استفاده شود. جریانی که دلشان برای فرهنگ می سوزد را باید به کار بگیرند. این دو جریان دو بال فرهنگ ایرانی-اسلامی اند.
برجی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: از سوی دیگر باید غم نان و معیشت را از زندگی هنرمندان بزدایند؛ هنرمند اگر در اندیشه نان باشد نمی تواند خلق اثر کند. هنرمند نباید درگیر معیشت خویش باشد. هنرمند باید بتواند با آسودگی خاطر چرخ هنر کشور را به گردش دربیاورد. امروز تئاتر و سینمای ما به شدت فلج شده اند؛ اوضاع دیگر هنرهای مان نیز خوب نیست. مثلاً در همین هنر موسیقی بیشتر شاهد جریان ابتذال هستیم. این فیلم ها و سریال هایی که برای پلتفرم ها ساخته می شوند نیاز به نظارت جدی دارند تا فرهنگ و سبک زندگی غلط را به جامعه القا نکنند.
وی در خاتمه این گفتگو افزود: آقای وزیر باید جدی این مسائل را دنبال کنند و فکر اساسی به حال آن ها بکنند تا چرخ فرهنگ کشور را از این لنگی نجات دهند. لطفاً مشاورانی بگیرند که بتوانند تفکری جدید داشته باشند. این افرادی که تکراری هستند دیگر در وزارت ارشاد و نهادهای تابعه آن نباید حضور داشته باشند؛ بودن این افراد کافی است و آقای وزیر باید یکایک آن ها را از کار معلق کنند.
ارسال نظر