به گزارش سینماپرس، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صبح امروز ۵ آذرماه در حسینه جماران تهران با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، صلوات خاصه امام رضا (ع)، پخش سرود ملی و کلیپی از رهبر معظم انقلاب با موضوع حمایت از محور مقاومت آغاز شد.
در این مراسم جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره، سید محمد حسینی مدیر عامل انجمن سینمای دفاع مقدس و همچنین پدر و فرزند شهیده معصومه کرباسی و رضا عواضه حضور داشتند.
در ادامه مجری برنامه پس از شعرخوانی با اشاره به همزمانی برگزاری جشنواره با سالروز تشکیل بسیج، گفت: این نشست مزین به حضور شهیده مقاومت معصومه کرباسی است که از جان خود برای فرزندان ایران و محور مقاومت گذشت و فخر بانوان ایران زمین شد.
در ادامه این برنامه جلال غفاری دبیر هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با اشاره به این که این مکان (حسینیه جماران)، مقدس است و امروز سالروز تاسیس بسیج مستضعفین به عنوان هسته اصلی مقاومت است، مطرح کرد: همه این ۴۰ سال از امام خمینی (ره) نشات میگیرد و چهره مقاومت امام روح الله موسوی خمینی (ره) است. از دوره هفدهم تاکید بر این مبنا داریم که سینمای مقاومت تنها زمانی درک میشود که گفتمان مقاومت را در قالب یک نظریه جهان شمول بپذیریم و نیاز از سویه های عملی این زیباترین گفتمان باید در سینما نیز به تصویر کشیده شود.
وی افزود: ما یک سینما در کنار سینماهای دیگر نیستیم و این تمایز به واسطه درک از گفتمان مقاومت پدید می آید، بنیان مقاومت به حضرت رسول (ص) باز میگردد و سیره متشرعه و گفتمان مقاومت روح قرآن است. این گفتمان تنها چیزی است که در قرن بیست و یکم میتواند پیام آور ثبات و صلح و برادری و بدیلی برای تمدن وحشی غرب باشد. این گفتمان داعیه دار انسان مقاوم است، انسانی ایثارگر که عامل حرکت است پس این نوع سینما نمیتواند گوشه گیر باشد، این سینما محرک، حیات بخش و مطالبهگر است و جمعگراست. سینمای مقاومت بدون پیشرفت میمیرد، سینمای مقاومت هم تکثرگرا است هم وحدتگرا. مقاومت در منظومه فکری اسلام زاییده حکمرانی دستور از بالا نیست بلکه برآمده از نهادهای درون زا و مردمی است. مقاومت بدون جوشش مردمی و بدون توجه به اتفاقات گوشه و کنار غزه و لبنان درک نمیشود.
غفاری ادامه داد: بالاتر از مقاومت نمیتوان برای آسایش یا لطافت روحی بدیلی قرار داد و انسان مقاوم و سینمای مقاومت بیانگر و روایتگر این روح لطیف است. در چند ثانیه فیلم شهادت یحیی سنوار مشاهده کردید که سنوار در میدان چه حماسه ای آفریده بود و جهان از این اتفاق متاثر است. در گفتمان مقاومت خودخواهی نیست و نفع همه در گرو آورده این گفتمان برای امت مستضعف است.
دبیر جشنواره تئاتر مقاومت در ادامه با اشاره به مقاله «فرزندان انقلاب در برابر مسائل تجربه نشده سینما» از شهید آوینی عنوان کرد: شهید آوینی در این مقاله می گوید؛ آینده انقلاب اسلامی با کسانی محقق میشود که اسلام را بشناسند و مهمتر از شناختن با جان و دل با آن پیوسته باشند پس اجازه دهید امید ما جز هنرمندان مومن بت شکن نباشد.
وی یادآور شد: انتخاب خطه خلیج فارس برای اختتامیه در دوره هفدهم به این دلیل است که این خطه ۵۰۰ سال سابقه مقاومت ایران را در خود دارد و هنوز آثار استعمار غربی ها در آن مشهود است. مسیر جشنواره فیلم مقاومت از فرش قرمز عبور نمیکند بلکه از حسینیه جماران میگذرد و عهد میکند آرمان روح الله (ره) را دنبال کند. سینمای مقاومت حامی فیلمسازی است که از مقاومت بگوید. امروز در نقطه تعیین تکلیف هستیم که سینما راه خود را انتخاب کند و آرمان سال ها مظلومیت غزه و جهان اسلام را رسالت خود قرار دهد و با بهره گیری از ظرفیت مقاومت، استکبار و رژیم صهیونیستی را زائل کند
وی در پایان گفت: سینما را برای سینما نمیخواهیم. جشنواره در جهان زیاد است اما جشنواره فیلم مقاومت تنها جشنواره ای است که غزه و فلسطین و مقاومت را موضوع خود قرار داده است.
پس از این با حضور فرزند و پدر شهید معصومه کرباسی از تصویر طراحی شده این شهید رونمایی و به خانواده وی تقدیم شد.
در ادامه سیدمحمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با مرور جمله ای از شهید آوینی که در کتاب «آیینه جادو ۱» آمده است، گفت: اسرائیل بر سه پایه اصلی بنا شد که این سه پایه با سینما و به وسیله سینما ترسیم شد و صهیونیست ها در آثاری نظیر «فهرست شیندلر» و نظایر آن با دروغ پردازی از مظلومیت و ستمهای روا رفته به خود تصویرسازی کردند تا زمینه سازی کنند ملت یهود همواره رنج دیده است و به یک سرزمین بدون ملت برای استقرار نیاز دارد، در گام دوم از طریق آثار سینمایی خود را قومی دین مدار توصیف کردند در حالی که روژه گارودی در کتاب «محاکمه آزادی» میگوید صهیونیسم دین ندارد. در گام سوم شکست ناپذیری و برگزیده بودن این قوم را برجسته کردند تا جایی که در فیلم «ارباب جنگ» نیکولاس کیج دیالوگی وجود دارد با این مضمون که در قرن ۲۱ ام یهودی بودن مهمتر از انسان بودن شد.
وی در پایان صحبت هایش گفت: این سینمای اجتماعی مبتذل ما یا آثار کمدی سخیف یا آثار جدید امروز چقدر کمک کننده هستند؟ اگر امروز بخواهیم راجع به ایران عزیز صحبت کنیم و از تمدن خود دفاع کنیم باید برای فرزندانمان تصویر بسازیم و ما باید تصویر تنب بزرگ و کوچک و بوموسی را برای فرزندانمان بسازیم.
در بخش بعدی این نشست جلال غفاری، با اشاره به این که سایت جشنواره راه اندازی شده و هجمه سایبری علیه آن صورت گرفته است، عنوان کرد: به نظر می رسد مزین بودن بخش های مختلف به نام شهدا برای دشمن حساسیت ایجاد کرده است. همزمان با این نشست و راه اندازی سایت، فراخوان جشنواره منتشر شده است و بخش های مختلف و متن فراخوان قابل مشاهده هستند.
وی افزود: در این دوره از جشنواره، جایزه شهید عماد مغنیه که متعلق به سینمای فلسطین بود به نام شهید مجاهد بزرگ سید حسن نصرالله تغییر نام داده و به واسطه اتفاقات منطقه پویش هایی نیز راه اندازی شده است.
دبیر جشنواره در رابطه با جزییات اجرایی جشنواره گفت: جشنواره با شعار «گفتمان مقاومت طوفان الاقصی آزادی قدس شریف» از این لحظه رسما آغاز شده است؛ جشنواره در این دوره ۸ هدف اساسی دارد که مواردی نظیر تبلیغ، تبیین و ترویج گفتمان مقاومت، گسترش سینمای مقاومت و الهام بخشی در خلق سینمای استبدادستیز و استبدادگریز، ایجاد جریان مقاومت منطقه ای، تحول در رویکرد جشنواره های فیلم، کشف و استعدادیابی و شکلدهی نسل فیلمسازان مقاومت، جذب حداکثری فیلمسازان پایبند به جمهوری اسلامی و ایران، فراگیر کردن فیلم مقاومت در قالب جهاد تبیین، طرح موضوع مقاومت در تراز بین المللی از جمله آن است.
غفاری همچنین یادآور شد: جشنواره بین المللی فیلم مقاومت در دوره هجدهم به عنوان رتبه ۱ و گرید ۱ جشنواره های بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است و تمام برگزیدگان زیر ۳۰ سال این جشنواره تمام امتیازات نخبگی ذیل بنیاد نخبگان را دریافت میکنند و ضمن حفظ مزیت های دوره هفدهم این موضوع به جشنواره هجدهم اضافه شده است. همچنین بعد بین المللی جشنواره در این دوره در ۱۸ کشور دنیا برقرار است و در ۱۸ کشور دنیا دبیرخانه شکل گرفته و فعال است.
وی عنوان کرد: مهلت ارسال آثار به دبیرخانه تا پایان دی است و اختتامیه جشنواره ۴ تا ۹ اسفند در تهران و خلیج فارس برگزار میشود.
در بخش پایانی مراسم از پوستر هجدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت رونمایی شد و غفاری در رابطه با طراحی آن به بهره گیری از المان مورد استفاده رزمندگان حماس و پرچم فلسطین اشاره کرد.
در انتهای این برنامه برای اولین بار تصویری از امام خمینی (ع) در حسینیه جماران رونمایی شد. پس از آن نیز نماز جماعت و بازدید از منزل (بیت) بنیانگذار انقلاب اسلامی برگزار شد.
ارسال نظر