به گزارش سینماپرس، قادر آشنا در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر جایگاه و اهمیت شورای فرهنگ عمومی کشور، گفت: شورای فرهنگ عمومی تنها نهاد فرادستگاهیِ حوزه فرهنگ و هنر است که تا بخشها هم تداوم دارد، به این شکل که حتی در مراکز استانی و شهرستانیها هم شورای فرهنگ عمومی گستردگی دارد.
او با اشاره به اینکه روزانه با فرهنگ عمومی مواجه هستیم، ادامه داد: فرهنگ اجتماع همان فرهنگ عمومی است؛ بنابراین این موضوع یک عزم جدی و مشارکت برون و درون دستگاهی را میطلبد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی درباره برنامههای این شورا در سال ۱۴۰۴، توضیح داد: ابتدا یک کار کارشناسی بر مبنای پیمایشهای ارزشها و نگرشهای ایرانیان که ۴ بُعد آن انجام شده بود، مطالعات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، طرحها و نظرسنجیهای ایسپا و... صورت گرفت و بر اساس مجموع این اقدام کارشناسی به این نتیجه رسیدیم که برای سال جاری، سه موضوع را در اولویت جدی خود قرار دهیم.
او افزود: موضوع سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، فرهنگ شهروندی و ارتقای دینداری سه اولویت مهم شورای فرهنگ عمومی است و درحال تدوین ساز و کارهای اجرایی هستیم تا در این زمینهها فعالیت کنیم.
آشنا درباره نحوه فعالیت شوراهای فرهنگ عمومی استانی با توجه به انتقاد وزیر ارشاد مبنی بر عدم تمرکز دبیر شوراهای استانی و مشکلاتی از قبیل چندشغله بودن برخی از این افراد، اظهار کرد: در آییننامه شورای فرهنگ عمومی استانها و شهرستانها که وزیر ارشاد به تازگی ابلاغ کردند، بخشی از این چالشها برطرف شد. یکی از تاکیدات آییننامه جدید این است که دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استانی باید در طول سال فعال باشد و نیرو داشته باشد. بر این اساس استانداران میتوانند تا ۵ نفر نیرو را با حفظ پست سازمانی به شوراهای فرهنگ عمومی استانی منتقل کنند.
او ادامه داد: از سوی دیگر کمیتههای ۵ گانهای ذیل دبیرخانه شوراهای فرهنگ عمومی استانی تشکیل میشود که هر کدام ذیل اداره کل فرهنگ و ارشاد استانی و سایر وزارتخانهها فعالیت میکنند. کمیتهها موظف به تهیه و پردازش محتویات تخصصی لازم برای ارائه به شورا هستند. کمیته هنر و رسانه، کمیته امور دینی، کمیته تعلیم و تربیت، کمیته امور اجتماعی، خانواده و رصد و کمیته اقتصاد فرهنگ تشکیل شده و آییننامههای مورد نیاز شورا پس از کسب نظر کمیتهها و تهیه در دبیرخانه استان، به تصویب شورای فرهنگ عمومی استان میرسد. تا پیش از این تمام زحمات تنها به عهده دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی بود که با آییننامه جدید، تقسیم وظایف هم به خوبی صورت گرفته است.
آشنا تاکید کرد: بر اساس آییننامه جدید، عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی به عنوان ترک فعل تلقی شده و هر فردی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باشد مورد بازخواست قرار میگیرد.
او با اشاره به نقشه مهندسی فرهنگی کشور که برش استانی آن در ۲۲ استان مشخص شده است، گفت: هر استان ۵ مسئله را مشخص کرده و پروژههایی تعریف شده و تخصیص اعتبار هم صورت گرفته است و امیدواریم مسائل کارشناسی شده هر استان در کنار ۳ اولویت اصلی شورای فرهنگ عمومی یعنی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، فرهنگ شهروندی و ارتقای دینداری به یک سرانجامی برسند.
آشنا در پایان با اشاره به اینکه فرهنگ عمومی صرفا با بخشنامه اصلاح نمیشود، ادامه داد: این بخشنامهها برای مردم نوشته نشده است، بلکه دستگاههای دولتی میبایست بر اساس آییننامه و بخشنامه فعالیت کنند. مهمترین نکته اما نظارت بر اجرای مصوبات است که برای این منظور مهم تاکید کردیم گزارش عملکرد سالیانه شورایهای فرهنگ عمومی استانی و شهرستانی هم به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و هم جهت استحضار به سمع و نظر سران قوا برسانند.
ارسال نظر