سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱

دیشب طی مراسمی

هشتمین جشنواره طنز سوره برگزیدگان خود را شناخت/ نصیریان: جوانان راه‌های جدید را در كمدی آزمایش كنند

نصیریان

سینماپرس: علی نصیریان، بازیگر پیشكسوت تئاتر، سینما و تلویزیون كشور در اختتامیه جشنواره طنز سوره گفت: جوانان نباید الگوهای گذشتگان خود را تكرار كنند و باید راه های جدید را در خلق كمدی آزمایش كنند.

به گزارش سینماپرس ، شب گذشته هشتمین جشنواره سراسری طنز سوره طی مراسمی برگزیدگان خود را معرفی کرد.

بر اساس این گزارش، در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از كلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، ابتدا تیزری از هشتمین جشنواره طنز سوره پخش شد و پس از آن علیرضا خمسه، بازیگر باسابقه كمدی تئاتر، سینما و تلویزیون، با حضور در صحنه و خوشامدگویی به حضار، از ناصر فیض، دبیر هنری جشنواره خواست تا به ارائه گزارشی از جشنواره هشتم طنز سوره بپردازد.

فیض در سخنانی گفت: من سخنرانی و گزارشی ندارم، تنها آمده ام كه از صاحب نظران و اهالی طنز تشكر كنم، از آنهایی كه به دنبال طنز فاخر بودند. در این سال ها در دفتر طنز حوزه هنری به دنبال طنزی متفاوت بوده ایم، در این زمان به بخشی از اهداف خود رسیده ایم و به دنبال پیگیری بقیه آن هستیم تا در آینده از طنز ما بیش از اینها صدایی به گوش برسد. كاستی های جشنواره را بر ما ببخشید و به نكات مثبت و قوت ما بیندیشید، از شما سپاسگزارم. 

در ادامه، علیرضا خمسه ضمن تقاضا از ادامه حضور ناصر فیض، حضار را به تماشای فیلم «سرد» به كارگردانی بهاره اسدی دعوت كرد. پس از پایان نمایش فیلم، جوایز تقدیری های بخش ویژه به شرح زیر اهدا شد:

نفرات تقدیری در بخش ویژه (الگوی خانواده اسلامی ایرانی، ایران ۱۴۰۴)

 بخش نثر:

۱-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «حق تقدم با كیست؟» در بخش ویژه به سناء شایان از استان تهران.

بخش داستان كوتاه (مجموعه اثر):

۲-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای مجموعه اثر «مزاحمین همیشگی» در بخش ویژه به ارژنگ حاتمی از استان خراسان رضوی.

بخش فیلم كوتاه:

۳-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر داستانی «سرد» در بخش ویژه به بهاره اسدی از استان تهران.

بخش شعر:

۴-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «خلاصه، فرهنگ لغت عوض شد» در بخش ویژه به مجتبی احمدی از استان كرمان.

 

در بخش بعدی مراسم، خمسه ضمن نام بردن از امید مهدی نژاد و عباس حسین نژاد، از این دو هنرمند خواست تا برای بخش دوم اهدای جوایز (تقدیری تمام بخش ها) به صحنه بیایند. در این بخش، جوایز به شرح زیر اهدا شد:

نفرات تقدیری كل بخش های جشنواره

بخش مقاله:

۱-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «تحلیل گفتمان طنزهای پر بیننده سیما» به سیده عاطفه میركمال خادم موسوی از استان گیلان.

بخش نثر (مجموعه اثر):

۲-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای مجموعه اثر «نقطه ته خط» به مهرداد صدقی از استان خراسان شمالی.

بخش فیلم كوتاه:

۳-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر پویانمایی «صدای جاده» به برزان رستمی از استان كردستان.

۴-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر مستند «شكلات» به علی حسنعلی زاده از استان خراسان رضوی.

مراسم با پخش قسمت نخست فیلم مستندی كه از فضای جشنواره و مصاحبه هنرمندان برای حضار تهیه شده بود ادامه پیدا كرد.

در بخش بعدی اهدای جوایز، مجری مراسم از محمود عبدالحسینی دعوت كرد تا برای اهدای جوایز (نفرات سوم كل بخش ها) حضور پیدا كند. جوایز این بخش به شرح زیر اهدا شد:

نفرات سوم كل بخش ها

بخش مقاله:

۱-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «شگردهای طنزساز در دو كلمه حرف حساب كیومرث صابری» به نجمه زارع بنادكوكی از استان یزد.

بخش عكس:

۲-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «بدون شرح» به یوسف اكبری پابندی از استان آذربایجان شرقی.

بخش نثر:

۳-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «نامه ای برای اوباما» به حامد اسحاقی ابرقویی از استان یزد.

بخش داستان كوتاه:

۴-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «به خاطر یك مشت دلار» به ابراهیم اردلان از استان تهران.

بخش نمایش:

۵-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون تومان اهدا شد برای اثر «آقای مجنون خانم لیلی» به  سید حسین ساداتی سلیمی از استان مازندران.

بخش فیلم كوتاه:

۶-لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون تومان اهدا شد برای اثر «گریپ فروت» به  كوروش عطایی و سركار خانم آزاده موسوی از استان تهران.

مراسم با پخش یك فیلم مستند داستانی به نام «شكلات» به كارگردانی علی حسن علیزاده برای حاضرین در تالار ادامه پیدا كرد كه با استقبال حضار و تشویق های آنها روبرو شد.

خمسه با حضور در صحنه و تعریف خاطره ای از نوشتن یك نمایشنامه طنز كه قرار بوده با كمك مهدی هاشمی نوشته شود از شهرام شكیبا، حبیب احمد زاده و رحمت امینی خواست تا با حضور بر صحنه، چهارمین بخش از اهدای جوایز را كه مربوط به (نفرات دوم كل بخش ها) بود به منتخبان این بخش به شرح زیر اهدا كنند:

نفرات دوم كل بخش ها

بخش مقاله:

۱-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون تومان اهدا شد برای اثر «بررسی طنز در كودكانه های منوچهر احترامی» به زهرا درّی از استان اصفهان.

بخش عكس:

۲-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون تومان اهدا شد برای اثر «بدون شرح» به محمدصادق رضایی از استان ایلام.

بخش نثر:

۳-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون تومان اهدا شد برای اثر «برگی از دفترچه خاطرات یك تلفن همراه» به محمد كوه خضری از استان قم.

بخش داستان كوتاه:

۴-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون تومان اهدا شد برای اثر «حاجی پذیرایی نشده از مجلس بیرون نرود» به رضا احسان پور از استان اصفهان.

بخش نمایش:

۵-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «دوران خوش بازنشستگی» به احسان جانمی از استان اصفهان.

بخش فیلم كوتاه:

۶-لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «گناوه من پاریس» به مهدی تنگستانی از استان بوشهر.

با پخش قسمت دوم مستند جشنواره، مجری برنامه از محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری، علی نصیریان بازیگر پیشكسوت تئاتر، سینما و تلویزیون كشور و عضو هیئت داوران بخش نمایش به همراه ناصر فیض دبیر هنری جشنواره خواست تا جوایز بخش پنجم و اصلی جشنواره را كه مربوط به نفرات اول كل بخش ها بود، به شرح زیر به منتخبان این بخش اهدا كنند:

نفرات اول كل بخش ها

بخش مقاله:

۱-لوح تقدیر رتبه اول، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ دو میلیون و پانصد هزار تومان اهدا شد برای اثر «بررسی نمونه ای و محتوایی موضوعات طنز در هنرهای تجسمی» به سید محمدرضا طبسی از استان سمنان.

بخش عكس:

۲-لوح تقدیر رتبه اول، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون تومان اهدا شد برای اثر «بستنی» به عطا رنجبر زیدانلو از استان خراسان رضوی.

بخش نثر:

۳-لوح تقدیر رتبه اول، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ سه میلیون تومان اهدا شد برای اثر «اشتباهی» به اكبر نیتی از استان زنجان.

بخش شعر:

گفتنی است، بنا به رأی هیئت داوران در بخش تك اثر بدون ترتیب اولویت ۷ شعر شایسته تقدیر شناخته شدند و جوایز مقام اول تا سوم میان آنها تقسیم شد. همچنین در بخش مجموعه اثر نیز هیچ یك از آثار، برگزیده شناخته نشدند. 

۱-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «نامه به استاد» به سیدامیر سادات موسوی از استان همدان.

۲-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر در «باب جوانی» به سعید طلائی از استان همدان.

۳-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر طنز «توحیدی» به مهدی كرمی از استان تهران.

۴-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «شغل» به عباس احمدی از استان قم.

۵-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «زمانه» به محمد نظری ندوشن از استان یزد.

۶-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «نقیضه» به راشد انصاری از استان هرمزگان.

۷-لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ یك میلیون تومان اهدا شد برای اثر «عشق مشعشع» به سید محمد جواد میرصفی از استان قم.

بخش نمایش:

۸-لوح تقدیر رتبه اول، تندیس جشنواره و جایزه نقدی به مبلغ چهار میلیون تومان اهدا شد برای اثر «متل» به  كاوه مهدوی از استان تهران.

شایان ذكر است، هیئت داوران در بخش فیلم و داستان كوتاه هیچ اثری را شایسته كسب مقام اول ندانست.

علی نصیریان: جوانان راه های جدید را در كمدی آزمایش كنند

برپایه این گزارش،  در اختتامیه هشتمین جشنواره طنز سوره، علی نصیریان بازیگر پیشكسوت تئاتر، سینما و تلویزیون كشور و عضو هیئت داوران بخش نمایش این جشنواره به جوانان عرصه تئاتر كشور توصیه كرد كه الگوهای گذشتگان را تكرار نكنند و به دنبال راه های جدید برای خلق كمدی باشند و شیوه های جدیدتری را آزمایش كنند.

وی افزود: الگوی گذشتگان امر مطلوبی نیست. جوانان امروز كه دارای انرژی، تفكر و اندیشه هستند با یك نگاه تازه مسیر جدیدی را در عرصه تئاتر كمدی بسازند و راه را ادامه دهند.

این استاد پیشكسوت تئاتر در مورد انتقال تجربیات خود به جوانان گفت: گاهی از من می خواهند كه از تجربیاتم برای دیگران بگویم. من نمی گویم تمامی آنها به كار جوانان نمی آید، اما تجربیات من پاسخگوی نیازهای جوانان امروز نیست آنها باید خودشان تجربه كنند.

وی ادامه داد: این اتفاق در تئاتر در حال رخ دادن است و ما شاهد تولید آثاری از جوانان هستیم كه اتفاقات خوبی در جریان تئاتر هستند و این امیدواركننده است كه اتفاقات ماندگار و زیبایی خلق شود.

وی در پایان گفت: به هر ترتیب جای سپاسگزاری از حوزه هنری وجود دارد،این خوب است كه در همه زمینه ها بخشی در جشنواره وجود دارد و به آن ارزش گذاشته می شود، اما در زمینه حرفه ای خودم كه تئاتر  است از مدیران می خواهم طنز در این امر تبدیل به یك جریان هنری شود و در طول سال با برگزاری كارگاه تولید و نگارش متن های كمدی تئاتر و همچنین كارگاه های كارگردانی و بازیگری به روند این جریان یاری برسانند تا ما شاهد جریان هنری بسیار خوب در كشور باشیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.