شنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۶

واکنش سینماگران به سخنان ایوبی درباره بیکاری/۴

ولدبیگی: معضلات اقتصادی و بی تدبیری مدیران باعث شده تا جرأت ریسک در سرمایه گذاران سینما نباشد/ باید سال به سال بگوییم دریغ از پارسال!

مسعود ولدبیگی گیریمور

سینماپرس: مسعود ولدبیگی چهره پرداز پیشکسوت سینما و برنده ۳ سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر گفت: شرایط نابسامان اقتصادی دولت باعث بیکاری سینماگران شده نه کاهش تولیدات تلویزیون و معتقدم باید مشکلات سینمای ایران از ریشه و بیان حل شود.

طراح چهره پردازی فیلم سینمایی «کمال الملک» در واکنش به مصاحبه اخیر حجت الله ایوبی با پایگاه اطلاع رسانی دولت و بیان مطلبی عجیب مبنی بر اینکه «گاهی بیکاری در سینما را به سازمان سینمایی نسبت میدهند، با قاطعیت این اتهام را رد میکنم. بیکاری در سینما به ما ارتباطی ندارد، در همه حوزهها تولیدات ما افزایش یافته است. اما از آن طرف تولید در تلویزیون کاهش یافته است. تلویزیون چندصد تله فیلم تولید میکرد در حالی که الان کاملا متوقف شده است. موج بیکاری از شمال به جنوب، از تلویزیون به سینما آمده است.» اظهار داشت: مشکل بیکاری فزاینده اهالی سینما و به خصوص حرفه ای و پیشکسوتان سر دراز دارد اما آنچه مبرهن و آشکار است اینکه شرایط بسیار بد اقتصادی که دامن همه حوزه ها در کشور را گرفته طی سال های اخیر باعث کاهش تولیدات سینمایی و بیکاری سینماگران شده است.

وی ادامه داد: هر سال به تعداد متقاضیان حضور در عرصه سینما افزوده می شود اما از آن سو هیچ گاه شاهد آن نبوده ایم که تولیدات سینمای کشور افزایش پیدا کند؛ معضلات متعدد اقتصادی و بی تدبیری مدیران فرهنگی باعث شده تا بسیاری از تهیه کنندگان و سرمایه گذاران سینما جرأت ریسک کردن برای سرمایه گذاری در سینما را نداشته باشند و تولیدات در این عرصه نسبت به یک دهه گذشته افزایش نیابد.

ولدبیگی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بسیاری از تهیه کنندگانی که همچنان مشغول به فعالیت در سینمای کشور هستند می خواهند فیلم های شان را با حداقل سرمایه ممکن تمام کنند و به همین دلیل به جای آنکه از افراد حرفه ای و باسابقه سینما برای حضور در آثارشان بهره مند شوند از افراد تازه وارد و آماتور که چندان تجربه ای در سینما ندارند دعوت به کار می کنند که حاضرند با دستمزدهای بسیار پایین و یا عموماً بدون دریافت دستمزد برای آن ها کار کنند و همین امر باعث می شود تا از یک سو کیفیت آثار تولید شده در سینما تنزل پیدا کند و از سوی دیگر پیشکسوتان و حرفه ای های سینما خانه نشین شوند.

طراح چهره پردازی فیلم سینمایی «از کرخه تا راین» با بیان اینکه وضعیت سینمای ایران به گونه ای شده که باید سال به سال بگوییم دریغ از پارسال! اظهار داشت: بسیاری از سینماگران مانند من بعد از سال ها حضور فعالیت در سینما کار خود را به نحو احسن انجام داده اند و دیگر حسرتی برای حضور در سینما ندارد اما متأسفانه برخی از افراد که بسیار با آبرو هم هستند در شرایط معیشتی و مالی بسیار بدی زندگی می کنند و کسی به فکر آن ها نیست.

وی افزود: من وقتی این موارد را می بینم و می شنوم دلم به شدت به درد می آید و برای جوانانی که با عشق و علاقه وارد سینما می شوند افسوس می خورم که خبر از آتیه بسیار بدی که در انتظارشان است ندارند و نمی دانند که سینما به هیچ کسی وفا نکرده است.

طراح چهره پردازی فیلم سینمایی «زن بدلی» در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد: متأسفانه احترام و توجه به پیشکسوتان هنر از بین رفته است چرا که افرادی که این روزها مشغول به کار هستند اندک شناختی روی اهالی حرفه ای و پیشکسوت سینمای کشور ندارند.

وی در خاتمه این گفتگو افزود: امیدوارم مسئولان سینمای کشور به جای آنکه گناه بیکاری اهالی سینما را به گردن این و آن بیندازند شرایطی را فراهم آورند تا وعده بیمه بیکاری سینماگران محقق شود و از سوی دیگر هرزگاهی به تمامی اهالی پیشکسوت سینمای کشور در رشته ها و حرفه های مختلف که برای سینمای ایران افتخارآفرینی کرده اند سر بزنند و از وضعیت زندگی و کاری و روحی آن ها حال و احوالی بگیرند و تنها به تعداد خاصی از افراد توجه نکنند تا روحیه اتحاد و همدلی میان سینماگران و مدیران سینما به وجود آید و همه دست در دست هم بتوانند بر مشکلات سینما فائق شوند.

اخبار مرتبط

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.