ولنگاری فرهنگی

کل اخبار:350

  • دیدار جمعی از تهیه‌کنندگان، کارگردانان و بازیگران سیما با رهبر انقلاب اسلامی ۱۳۹۷-۰۹-۱۰ ۱۲:۵۹

    مدیران فرهنگی و هنرمندان در میدان «جنگ نرم همه‌جانبه» چه عملکردی داشته‌اند؟

    سینماپرس: با توجه به اعلام جنگ سخت رهبری و مطالبه سریال نمایشی با مضمون ایستادگی در برابر جنایتکاران و مفسدان عالم، آیا مدیران فرهنگی برنامه‌ای برای پروژه آمریکاستیزی یا استکبارستیزی در دست تولید دارند؟

  • جبار آذین در میزگرد آسیب شناسی سینمای دفاع مقدس ۱۳۹۷-۰۸-۱۴ ۲۱:۴۶

    لودگی و هجمه به آرمان‌های جامعه در سینمای امروز

    سینماپرس: جبار آذین، منتقد و مدرس سینما گفت: « آنچه در سینمای کنونی کشور حرف اول را می‌زند، فرهنگ، اخلاق، انسان و دین مداری نیست بلکه لودگی، تمسخر، همجمه به فرهنگ، ارزش‌ها و آرمان‌های جامعه است. در جامعه‌ای که اعتقادت و باورهای دینی، ملی، انسانی و اخلاقی در آن سلطه دارد می‌طلبد که فرهنگ و هنر و سینمای آن هم بازتاب این گونه نگرش‌ها و خواست‌ها باشد و در جهت ارتقا سینما بکوشد.»

  • سیاوش طهمورث در  مراسم اکران خصوصی فیلم «آزادراه» به کارگردانی عباس رافعی ۱۳۹۷-۰۸-۰۲ ۲۱:۱۰

    «سیاوش طهمورث»:

    نمی‌توان در مکانی ‌اشرافی یک نمایش را اجرا کرد و دم از فقر و عدالت زد!

    کیهان: یک هنرمند با انتقاد شدید از وضعیت سینما و تئاتر گفت: آنچه به‌عنوان تئاتر ‌اشرافی اجرا می‌شود در واقع نوعی قتل هنر و رو به اضمحلال بردن جامعه است.

  • چهل سال مدیریت سینما ۱۳۹۷-۰۸-۰۲ ۱۰:۱۰

    جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی (۲)

    چهار دهه مدیریت سینما؛ بلاهت یا خیانت، مسئله این است!

    سینماپرس: پس از انقلاب عده‌ای با رانت و روابط خود توانستند وارد عرصه فیلم‌سازی شوند و در حال حاضر همین افراد با تاسیس پردیس‌های سینمایی عملا چرخه‌ی صنعتی سینما را از آن خود کرده‌اند و برای اطمینان از بازگشت سرمایه وکسب سود بیشتر به ساخت آثار کمدی سطحی، سخیف و با درون‌مایه‌های اروتیک و سکسی اهتمام می ورزند.

  • جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی ۱۳۹۷-۰۷-۲۵ ۱۱:۵۳

    جایگاه سینما در چهل سالگی انقلاب اسلامی (۱)

    چهل سال مدیریت با آزمون و خطا در عرصه فرهنگ و هنر

    سینماپرس: با پیروزی انقلاب اسلامی قرار بود تحول و انقلاب در همه ساختارها و شئون‌ها رخ دهد و این تغییر و تحول اساسی به صورت مشخص در عرصه فرهنگ، تحت عنوان انقلاب فرهنگی مطرح و نامیده شد؛ با این همه این تحول و انقلاب اگر چه در همه شئون فرهنگ از جمله دانشگاه، سینما، کتاب، مجلات، موسیقی و... فراگیر شد و کم و بیش اثر خود را گذاشت، اما فی الواقع جهت گیری مطلوب و در راستای اهداف انقلاب اسلامی حلقه مفقوده در این تغییرات بود.

  • نفوذ فرهنگی ۱۳۹۷-۰۷-۱۸ ۱۳:۵۲

    سیری در تاریخچه استحاله فرهنگی

    «موج نو» امتداد رادیکال فیلمفارسی/ وقتی «محلل»سازان، فیلم روشنفکری می‌ساختند

    سینماپرس: مبتذل‌سازان دیروز سینمای فارسی که فهرستی طول و دراز از شنیع‌ترین فیلم‌ها را ساخته بودند، با زد و بندهایی که با وزارت فرهنگ و هنر، دفتر اشرف، دفتر فرح، ساواک و سازمان‌های فرهنگی طاق و جفت تحت تیول خاندان سلطنت پیدا کردند، سردمداران «موج نو» شدند.

  • بازیگرانی که زن‌پوش شدند ۱۳۹۷-۰۷-۱۷ ۱۱:۱۷

    گزارشی از کجراهه‌ای که بخشی از سینمای ایران در پیش گرفته است

    پیوند پول کثیف با ابتذال ذائقه سینما را تلخ کرده است/ پدر خانواده از سینما رفتن خجالت‌زده می‌شود

    سینماپرس: سینمای ایران ظاهراً راهی را در پیش گرفته که می‌شود پیش‌بینی کرد به ناکجاآباد ختم می‌شود. کمدی با ابتذال اشتباه گرفته می‌شود و در میان سینماگران این موضوع در حال تبدیل شدن به یک رویه و روال است.

  • بودجه سازمان سینمایی ۱۳۹۷-۰۵-۲۴ ۱۳:۰۷

    با نگاهی به سازمان سینمایی و زیرمجموعه هایش؛

    بودجه های فرهنگی و سینمایی چه می شود!؟

    سینماپرس: آنچه در این میان اهمیت دارد آن است که به راستی آیا انتشار یکسری آمار و ارقام به عنوان شفاف سازی کافی است؟ آیا نباید مسئولان امر بابت عملکرد خود پاسخگو باشند؟ آیا نباید نهادی مردمی از دستگاه های دولتی و حاکمیتی بابت عملکردهای نادرست، خنثی و بعضا تخریبی شان مطالبه صورت دهد و آیا نباید نهادی در حکومت به حسابرسی از عملکرد مدیران ارشد و میانی این نهادها بپردازد؟

  • تابوشکنی 5 ۱۳۹۷-۰۵-۱۷ ۱۷:۰۱

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۵)

    تابوشکنی طبقه حساس در عصر یخبندان مدبران بنفش

    سینماپرس: مرور کارنامه ی سینمای ایران در پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روایت گر نکات قابل تامل بسیاری است که از آن جمله می توان به غلبه جریان روشنفکری در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری و بالاخص سامان مند نمودن فعالیت های سینمایی کشور حول ساختارها و سیستم های برجای مانده از دوران ستم شاهی اشاره نمود و به وضوح مشاهده نمود که چگونه عرصه فرهنگ جمهوری اسلامی مبتنی بر ساختارهای باقی مانده از رژیم طاغوت شکل گرفت.

  • هزارپاهایی که آفت فرهنگ جامعه اند ۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۱۱:۲۳

    هزارپاهایی که آفت فرهنگ جامعه اند/ وقتی ولنگاری در سایه ناکارآمدی مدیران به اضمحلال فرهنگی می رسد!

    سینماپرس: بخشی هایی از جامعه به طنزهای لوده و سخیف معتاد شده اند، چون جامعه ای که به علت ناتوانی مدیران فرهنگی امنیت روانی اش توسط سینما و تلویزیون مخدوش شده و با مفاهیمی چون نشاط، بهجت، امید و توکل ناآشناست، در زمان بروز دشواری های اقتصادی چاره ای جز پناه بردن به فیلم های سخیف روی پرده ندارد؛ اما سوال بی پاسخ آن است که مدیران سینمایی چطور می توانند از کارنامه و عملکرد خویش دفاع کنند؟

  • تابوشکنی 4 ۱۳۹۷-۰۵-۰۳ ۱۱:۳۹

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۴)

    تابوشکنی از فرهنگ ایرانی و اسلامی/ وقتی مارمولک زیر نور ماه متولد می شود!

    سینماپرس: اگر چه به واسطه حجم قابل توجه آثار و تولیدات سینمایی دهه ی ۱۳۷۰ هجری شمسی، پروژه تابوشکنی از جامعه اسلامی ایران در قالب ترسیم روابط زن و مرد و همچنین رقاصی و مطربی و ... توانست فضای فرهنگی و اجتماعی کشور را به سرعت دستخوش تغییرات شگرف سازد؛ اما باید توجه داشت که به مرور زمان، سطح تابو شکنی آثار سینمایی، مرز های اولیه حجاب و عفاف را درنوردید و شالوده های عمیق اعتقادی جامعه اسلامی را نیز متذکر شد.

  • خندوانه-رامبد جوان ۱۳۹۷-۰۴-۳۰ ۲۰:۲۳

    خطوط قرمزی که روزبه‌روز کم رنگ‌تر می‌شوند؛

    ما خجالت می کشیم؛ شما چطور؟ / تلویزیون خاموش بهتر است!

    سینماپرس: با آغاز مسابقه خنداننده شو و حضور شرکت کنندگانی که نیازمند جذب رای تماشاگران هستند، هیزم این آتش دو چندان شده است و بسیاری از آنان برای جلب توجه مردم و خنداندن خانواده‌ها از شوخی‌هایی که به هیچ عنوان مناسب فضای خانوادگی نیست، استفاده می‌کنند

  • تصویر تئاتر-صورتک ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۲۲:۰۷

    سکوت مرکز هنرهای نمایشی بر ابتذال روی صحنه تئاتر/ ظاهر نامتعارف بازیگران به بهانه اجرای نمایشنامه خارجی

    سینماپرس: ولنگاری و بی بند و باری در تئاتر تنها به پوشش و حجاب ختم نمی شود و امروز شاهد کارهایی هستیم که نه تنها به فرهنگ کمکی نمی کنند بلکه ویران کننده سالها فرهنگسازی انقلاب اسلامی ایران هستند. این ولنگاری تا حدی پیش رفته که بازیگران علناً روی صحنه استفاده از مشروبات الکی را ترویج می دهند.

  • تابوشکنی 3 ۱۳۹۷-۰۴-۲۷ ۱۲:۴۸

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۳)

    شوکران فیلمفارسی در سینمای پس از انقلاب

    سینماپرس: پس از شکل گیری تابوشکنی گسترده در سینمای ایران با پیروزی انقلاب این فرآیند متوقف می شود ولی بازهم دُمل چرکین تابو شکنی‌ دوباره سر می‌گشاید و این‌بار دیگر دست استعماری سلطه گران فرهنگی غرب به صورت مستقیم  دیده نمی‌شود. این همه در حالی است که باید توجه داشت که در همین دهه  است که به سبب حضور مدیریت مرموز اجرایی در دولت های سوم و چهارم، فرایند تثبیت پروسه ی دولت سازی در نظام نو پای جمهوری اسلامی با حضور جریان های التقاطی همراه می شود.

  • تابوشکنی به سبک سینمای رضا قزاق ۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۰:۴۷

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۲)

    تابوشکنی به سبک سینمای رضا قزاق

    سینماپرس: با نگاهی به تاریخ اجتماعی اوایل قرن چهاردهم ایران، می‌توان به صورت جدی بر این مسئله تاکید داشت که حتی جامعه آن‌ روزهای ایران با نمایش‌های بی‌پروا که با سبک زندگی اسلامی و ایرانی او سازگار نبود و در بسیاری از موارد همراه با تابو شکنی بود؛ مشکل جدی داشته، اما سرانجام این تابوشکنی‌ها تا جایی ادامه پیدا کرد که در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ هجری شمسی، نمایش صحنه‌های غیراخلاقی و مفسده‌آمیز و یا قصه‌هایی که رکن اساسی آن‌ها فحشا و روابط نامشروع بود، پرده تمام سینماها را اشغال کرده بود.

  •  نمایشگاه «هیچ و همه» ۱۳۹۷-۰۴-۲۰ ۱۰:۲۵

    مسئولانی که برای ۴۰ سالگی «هیچ» جشن گرفتند

    سینماپرس: برخی از مسئولان فرهنگی برای ۴۰ سال فعالیت مجسمه‌سازی که به‌خاطر آثار پوچگرا و ضداخلاقی‌اش حتی در دوران طاغوت هم با انتقادات بسیاری مواجه شده بود، جشن گرفتند!

  •  برنامه ویژه جام جهانی تلویزیون اینترنتی «آیو» ۱۳۹۷-۰۴-۱۹ ۲۰:۴۸

    نگاهی به عملکرد برنامه ویژه جام جهانی تلویزیون اینترنتی «آیو»

    از گپ های جنسی تا جذب مخاطب به هر قیمتی

    سینماپرس: از سانسورهای صداوسیمازیاد گفته و نوشته شده است، اما بد نیست از ابتذالی هم بنویسیم که در این یک ماه در آیواسپورت به عنوان آلترناتیو صداوسیما، اتفاق افتاده است از شوخی‌های لوس علی انصاریان درباره عمو حسن تا گپ کاملا جنسی و سطحی؛ واقعا بدنامی بهتر از گمنامی است؟

  • کنسرت ایلیاس یالچینتاش ۱۳۹۷-۰۴-۱۸ ۱۸:۵۱

    کنسرت خواننده ترک با دور زدن ارشاد برگزار شد

    سینماپرس: کنسرت ایلیاس یالچینتاش در منطقه آزاد کیش برگزار شد تا پای خوانندگان موسیقی پاپ ترکیه در بازار موسیقی ایران باز شود.

  • بابک کرباسی - حمیدرضا جلالی ۱۳۹۷-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۳

    درگفت‌وگو با بابک کرباسی، بازی‌ساز و حمیدرضا جلالی، کارشناس بازی‌های رایانه‌ای مطرح شد؛

    مدیریت آقایان بازار را از بازی‌های کامپیوتری خارجی پر کرده است! / جریانی که می‌توانست تبلیغ‌کننده فرهنگی ایران در جهان باشد رو به اضمحلال است

    سینماپرس: در چهار سال اخیر پروانه ساخت تولید بازی رایانه را به صورت خودسرانه حذف کرده‌اند! گفته‌اند دیگر پروانه ساخت نمی‌دهیم هر چه می‌خواهید بسازید! این یعنی اینکه هیچ نظارتی بر محتوای بازی‌های تولید شده وجود ندارد.

  • جزیره کیش ۱۳۹۷-۰۴-۱۲ ۱۰:۲۵

    مثلث مدیریتی منطقه کیش در پی چه هدفی است؟

    سینماپرس: طیف خاصی در سازمان منطقه آزاد کیش شامل «محمدابراهیم - ا»، «داود - ک» و «علی‌رضا - ق» از بقایای دولت موسوم به اصلاحات و فعال ستادهای «میرحسین موسوی»، در حال کلید زدنِ پروژه سکولاریزه کردن فضای فرهنگی هنری کشور از مسیر سواحل خلیج ‌فارس به منظور قبح‌زدایی و ساختارشکنی برای تسری دادن به داخل کشور هستند.

  • برگزاری کنسرت «الیاس یالتین تاش» ۱۳۹۷-۰۴-۱۱ ۱۹:۳۷

    تخلف آیین‌نامه‌ای در برگزاری کنسرت «الیاس یالتین تاش»

    سینماپرس: جریان موسیقی کشور، بهار ۱۳۹٦ تلاش گسترده‌ای را برای برگزاری اجرای صحنه ای این خواننده در «منطقه ی آزاد انزلی» و برخی شهرها مانند «تهران» و «تبریز» با عنوان فریبنده و نامرتبط «اعیاد شعبانیه» انجام داد.

  • ابوالفضل بهرام‌پور ۱۳۹۷-۰۴-۰۳ ۱۰:۵۷

    واکنش یک مفسر قرآن به برگزاری نمایشگاهی با آثار غیراخلاقی

    سینماپرس: یکی از مفسران قرآن در انتقاد به برگزاری نمایشگاهی با مضامین غیراخلاقی و سؤاستفاده از برخی آیات قرآن خواستار واکنش متولیان امر و قوه قضائیه در این باره شد.

  • تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۱) ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۲:۳۳

    تابوشکنی مرحله ای در سینمای ایران (۱)

    سینمایِ شهوت برانگیز یا شهوت برانگیزیِ سینما؟!

    سینماپرس: صنعت سینما از نخستین سال‌های ورود خود به ایران، اساس کار خود را برای جذب مخاطب، بر اصل تابوشکنی قرار داده است؛ تابوشکنی‌ای که به صورت مرحله‌ای گسترده می‌شود و این همه در حالی است که گذر از تابوهای اخلاقی و دینی مهمی که نشان از برنامه‌های پنهان و آشکار قدرت های سلطه گر، در دوران قبل از انقلاب اسلامی داشته و با  سوء مدیریت نهادهای متولی سینمایی در دوران پس از انقلاب، شرایط فرهنگی و بالاخص سینمایی کشور را امروزه به وادی ولنگاری فرهنگی کشانده است.

  • هنرهای تجسمی وزارت ارشاد ۱۳۹۷-۰۳-۲۹ ۱۲:۰۳

    چرا برای نمایش تصاویر مستهجنی مجوز صادر شده است؟

    مانور برهنگی و توهین به مقدسات در سایه سکوت مشکوک وزارت ارشاد!

    سینماپرس: نمایش آثاری مستهجن در برخی از گالری‌ها عملکرد دفتر هنرهای تجسمی وزارت ارشاد در صدور مجوز قانونی را به چالش جدی کشیده است. آیا مسئولان وزارت ارشاد بازدیدی از نمایشگاهی که همزمان با عید فطر افتتاح شده است، داشته‌اند؟!

  • سینمای دوتابعیتی ۱۳۹۷-۰۳-۲۳ ۱۱:۰۳

    نفوذ فرهنگی در لوای فرنگی سازی؛

    سینمای دوتابعیتی و سرگشتگی در مفهومی با عنوان نفوذ فرهنگی

    سینماپرس: پدیده سینمای دوتابعیتی با سرعت و شدت فزاینده ای در حال توسعه در میان سینماگران ایرانی است و یکی از عوامل پیشرفت این اتفاق رویکرد متولیان بنفش پوش سال های اخیر سینمای ایران است؛ متولیانی متوهم در دوران پس و پیش برجام که عرصه ی فرهنگی کشور را درگیر و دار ولنگاری فرهنگی ساخته و جشنواره جهانی فیلم فجر ایشان با حضور تعداد نسبتا قابل توجهی از آثار دوتابعیتی، مُهر تاییدی بر اقدامات فرهنگی ویژه در عصر نفوذ فرهنگی می زند.

  • سینما و مظلومان فلسطین ۱۳۹۷-۰۳-۱۷ ۱۵:۰۲

    به مناسبت روز قدس؛

    آیا سینما همچون صهیونیست ها نژادپرست است؟/ وقتی مستضعفان و مظلومان در سینمای ایران جایی ندارند!

    سینماپرس: فلسطین مسأله اول جهان اسلام و حمایت از آن یکی از ده ها آرمان اصیل انقلاب اسلامی است، آرمان هایی چون مبارزه با فقر، مبارزه با بی عدالتی ، مبارزه با اشرافی گری، مبارزه با ظلم، مبارزه با استکبار، استعمار، استثمار، استحمار و ... در هر شکلی و در هر سطحی، حاکمیت حدود الهی و ... آرمان هایی که مدت هاست جایی بر پرده سینماها ندارند.

  • به کجا چنین شتابان 9 ۱۳۹۷-۰۳-۰۹ ۱۱:۰۰

    به کجا چنین شتابان (۹)

    حماقت یا حمایت فرهنگی؛ مساله این است!/ وقتی بی عرضگی و ناتوانی مدیران، امنیت و استقلال فرهنگی جامعه را مخدوش می کند

    سینماپرس: نهادینه سازی مولفه های غربگرایی، زندگی سکولار و اباحی گرایی از یکسو و بی توجهی به استقلال فرهنگی، اقتصادی و نظامی کشور، ارتقای فرهنگ عمومی جامعه و آرمان های انقلاب مردم ایران از سوی دیگر توصیف بهتری از فرهنگسازی سینمای جمهوری اسلامی است، در نسبت با تعاریف رویایی، اغراق آمیز و خلاف واقعی که مدیران سینمایی از تاثیرگذاری های این سینما ارائه می دهند.

  • به کجا چنین شتابان 8 ۱۳۹۷-۰۳-۰۲ ۱۱:۴۷

    به کجا چنین شتابان (۸)

    مدیریت مدبرانه و گُل و بُلبُل جلوه دادن فضای ولنگاری فرهنگی

    سینماپرس: نقش کلی فرهنگ و هنر و بالاخص صنعت سینمای ایران در گسترش مفاسد و آسیب های اجتماعی، نقشی مغفول مانده است. در دهه های اخیر صدها فیلم اجتماعی با ادعای انعکاس واقعیات جامعه و مشکلات مردم ساخته شده و این همه در حالی است که به سختی می توان فیلمی را یافت که بر مشکلات قشری که آنها را سوژه کرده است، اثر مثبتی داشته باشد.

  • به کجا چنین شتابان 7 ۱۳۹۷-۰۲-۲۶ ۱۱:۱۷

    به کجا چنین شتابان (۷)

    اتلاف عُمر مردم در اجرای سلیقگی قوانین فرهنگی

    سینماپرس: در سال ۱۳۹۶ هجری شمسی، هفت فیلم صدرنشین گیشه، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان فروش داشتند، اما این فیلم ها چه تأثیری در بهبود فرهنگ عمومی جامعه داشته اند؟ آیا متولیان رسمی امر هنر و بالاخص سینما در وزارت ارشاد و بویژه معاونت نظارت و ارزشیابی حاضرند به جامعه توضیح دهند که بالغ بر ده ها میلیون ساعت از عمر جامعه اسلامی ایران که در سال ۱۳۹۶، صرف تماشای آثار هجو و بعضا مبتذل و بی خاصیت شده، چه فوایدی را برای جامعه و مخاطبان این آثار در پی داشته است؟

  • جشنواره جهانی ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۱۱:۴۵

    اندر احوال جشنواره جهانی فیلم فجر

    از نفوذ فرهنگی تا حیات خلوتی از جنس اپوزیسیون نظام/ وقتی دیپلماسی فرهنگی در جشنواره جهانی وارونه ترسیم می شود!

    سینماپرس: حاشیه های جشنواره جهانی فجر به مراتب بیشتر از جشنواره ملی فجر است به طوری که هر کدام می تواند سوژه ای جداگانه برای پرداخت باشد، با بررسی خیلی از بخش های جشنواره و البته شعارهای ریز و درشت آن مانند دیپلماسی فرهنگی می توان دریافت که عموما در تقابل با دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی فعالیت نموده است.