به گزارش سینماپرس، رضا یعقوبی، مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور در رابطه با شیوههای ارتقای فرهنگ عمومی همراه با حفظ ارزشهای کهن ایرانی اسلامی بیان کرد: اگر بخواهیم فرهنگ عمومی را به صورت کلی تعریف کنیم باید بگوییم یعنی زندگی سالم و همراه با هنجارها و ارزشهایی که جامعه اسلامی آنها را قبول دارد. مثل صداقت، راستگویی، امانت داری، احترام به والدین، درستکاری و... که جزء موارد فرهنگ عمومی محسوب میشوند. زیرا ارزشها و شاخصهایی هستند که در حوزه فرهنگ عمومی میتوان به آنها اشاره کرد و در مقابل، ناهنجاریهای عمومی ضد فرهنگ هستند.
یعقوبی تصریح کرد: با توجه به این که دستگاهها و نهادهای فرهنگی زیادی در کشور داریم برای این که ارزشهای فرهنگی ایرانی و اسلامی توسعه و ترویج پیدا کنند هر کدام از آنها باید در حوزه خود شاخصهای فرهنگی را ارتقاء دهند که از آن جمله میتوان به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که میتواند با برنامههای خود در زمینه توسعه فرهنگ عمومی به شناسایی ارزشهای فرهنگی در جامعه کمک کند یا وزارت آموزش و پرورش کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاههای فرهنگی که میتوانند به نوبه خود به منظور توسعه و ترویج ارزشهای فرهنگی ایرانی و دینی گامهایی بردارند که اگر این مجموعه دستگاهها به طور مشترک و به صورت هم افزایی فعالیتهایی داشته باشند به تقویت فرهنگ عمومی کمک زیادی میکنند.
مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به وظایف شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: شورای فرهنگ عمومی یک شورای فراسازمانی است که برای شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم سازی میکند چراکه از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی است و مصوبههایی در آن جا صورت میگیرد و برای دستگاهها ابلاغ میکنند تا به اجرای آنها بپردازند. مثلاً جایزه ملی گوهرشاد در حوزه عفاف و حجاب است که دارای شاخصهایی است و برای این منظور و حوزههای فرهنگ و هنر دستگاهها برنامههایی را پیش بینی کرده و در این خصوص، جوایزی نیز، درنظر گرفته شده است و برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب بر اساس مصوبه برنامههایی را انجام میدهند.
او ادامه داد: در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور نظام گزارش گیری از دستگاهها را داریم و یا سازمان مربوطه به عنوان متولی موضوع موظف به گزارش گیری از دستگاه هاست.
یعقوبی مطرح کرد: در روز ۱۴ آبان ماه ۱۳۶۴، آئین نامه شورای فرهنگ عمومی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است و به همین دلیل، این روز در تقویم کشور به نام فرهنگ عمومی نامگذاری شده است و پس از گذشت دو دهه، مجمع ملی فرهنگ عمومی را با حضور ریاست جمهوری داریم و در کلیه استانها و شهرستانها همزمان با تهران، مجمع تشکیل میشود.
مدیر کل شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اهدای تندیس فرهنگ عمومی از امسال افزود: امسال تندیس و نشان فرهنگ عمومی را طراحی میکنیم که میخواهیم در این خصوص، هنرمندان به ما کمک کنند و برای این منظور و تقدیر از آنها جوایزی هم درنظر گرفته شده که تا ۳۰ آذرماه مهلت ارسال آثار است و قرار است تندیس به افرادی اهدا شود که اگرچه در حوزه فرهنگ عمومی مسئول هستند، اما به صورت خاص، خیلی مطرح نیستند و این افراد میتوانند معلم، مجری رادیو و تلویزیون، ناشر، کتابفروش و... باشند که درمورد فرهنگ عمومی کار ارزشمندی انجام داده اند.
ارسال نظر