سه‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۴

در جلسه بررسی فیلم «لژیون» مطرح شد

کنایه تند «حسن عباسی» به کیارستمی/ هالیوود برای تخریب ایمان تلاش می‌کند/ غفلت از محتوا برای فیلمسازان تهدید است

حسن عباسی

سینماپرس: دکتر حسن عباسی تئوریسین و استاد دانشگاه امشب در جلسه نقد فیلم«لژیون» در سیزدهمین جشنواره فیلمهای مقاومت گفت: ما بحران ایمان داریم و اگر ایمان به آخرت بود که این وضع جامعه نبود. اگر شیطان ایمان به آخرت را تخریب کند، انبیاء و کتاب آسمانی نیز تخریب می شود. دشمن باید این جوهره را مورد حمله قرار دهد.

به گزارش سینماپرس، نشست «سینمای الحاد، سینمای ایمان ستیز» ساعتی پیش همراه با بررسی تحلیلی فیلم سینمایی «لژیون» با حضور دکتر حسن عباسی در سینما فسطین برگزار شد.

وی در ابتدای این نشست گفت: امام راحل فرمودند که جنگ ما بین حق و باطل و کفر و ایمان بود و تا پایان دنیا تمام شدنی نیست. مسأله جنگ بین حق و باطل و کفر و ایمان صرفا پشت خاکریزها نیست و امروز آن جوهره  که باعث شد رزمندگان دفاع مقدس براساس آن عمل کنند،مورد هجوم قرار گرفته است.

عباسی ادامه داد: در بحث مقاومت مرزهای اعتقادی ما مورد هجوم قرار گرفته است. به طور عملی به مسأله تسخیر قلب ها و ذهن ها اشاره می کند. اگر این طور باشد، رزمندگان این میدان بیش از آنچه که افراد پشت توپ و تانک باشند،سینماگران و اندیشه ورزان هستند. امروز قلب و ذهن ها تسخیر و باورها تغییر کرده است.

وی در رابطه با فیلم لژیون عنوان کرد: فیلم لژیون نمونه ای از سازوکارهای ایجاد شک در یقین است. مواجهه با ایمان در دوره جنگ سرد این بود که حکومت کمونیستی شوروی و غرب ایمان را مورد هجوم قرار می داد و نگاه تفکر مدرن به لیبرالیسم بود اما از بین رفتن شوروی حالا هویت قطب لیبرالی در مقابل قطب اسلامی فضایی را به وجود آورده که آرایش جبهه میان ایمان و کفر تغییر کرده است.

این کارشناس در رابطه با فیلم لژیون عنوان کرد:فیلم لژیون در کنار فیلم کنستانتین در کنار سریال های دیگری مثل سوپرنچرال و مجموعه ای مثل دامینیون نمونه ای از آثار ایمان ستیز هستند. هدف اصلی در این آثار تخریب ایمان به ملائکه است. سریال فرشتگان در آمریکا و پیشگویی و دامینیون به شیطان اصالت می دهند. در فیلم کنستانتین جبرئیل در مواجهه با شیطان شکست می خورد.

وی افزود: در دین یهود مثل دنیای انسان ها ملائکه خوب و بد وجود دارد و چیزی به نام جن از نظر آنان وجود ندارد و نمی توانند آن را تفکیک کنند. فرشته خوب میکائیل و بد لوسیفر یعنی شیطان می شود. در اسلام و قرآن سه موجود انسان و ملک و جن را مورد هجوم قرار می دهند. جن قبل از انسان خلق شده و ابلیس از این تیره است.

وی افزود: سینمای یهودی موجود در این سریال بیشتر نگاه توراتی دارد. بعد از این نگاه توراتی و تفکرات نیچه و نظریه های داروین این نوع سینماها و فیلم ها رشد کردند. آنها معتقدند خدا مرده است و مدام جبرئیل و میکائیل به یکدیگر می گویند چرا خدا رفت. این گفتگوها و تفکرات در ادامه لژیون در سریال دامینیون دیده می شود.

عباسی توضیح داد: در سریال فرشتگان در آمریکا به فردی که آلوده به ویروس ایدز است،کتاب می دهند و وی را به عرش می برند و او می بیند که عرش ویران است و خدا قهر کرده و رفته است و او باید پیامبر باشد. این خدا رفته با گزاره خدا مرد در سریال سوپرنچرال یکی است. پس اولین تصویر این سلسله آثار این است که نوعی خلأ قدرت وجود دارد. از سری آثاری مثل پیشگویی جهشی ایجاد شده و آن اینکه در فیلم لژیون دعوا بین شیطان و میکائیل به دعوا بین میکائیل با جبرئیل تبدیل می شود و این فصل جدیدی در آثار ضد ملائکه است.

وی با اظهار تأسف نسبت به اینکه ما نسبت به متعلقات ایمان اطلاعی نداریم گفت: باید اعلام کنم که از ۱۰۰۰ نفر ایرانی مسلمان ۹۹۹ نفر نمی دانند ایمان به چه چیز تعلق می گیرد و نمی دانند چه تفاوتی بین اسلام و ایمان وجود دارد. جامعه ما نسبتا اسلامی و ایمانی است و حتی در شوراهای کلان کشور در میان مدیران این مسأله شفاف نبود که ۷ تعلق ایمان را بدانند. تعلقات ایمان شامل ایمان به غیب،خدا،ملائکه،کتاب،ارسال انبیا،آخرت و نشانه ها می شود.

این فعال فرهنگی در ادامه  خاطرنشان کرد: اگر سینماگران معتقد باشند که هیچ چیز نشانه هیچ چیز نیست و وارد حیطه هنر دینی شوند، به کفر می روند. علامه طباطبایی معتقد است اگر از این متعلقات حتی به یکی از آنان ایمان نداشته باشیم، کافریم. برخی ایمان به خدا دارند، ایمان به غیب ندارند. امکان دیدن خدا در تلسکوپ و میکروسکوپ وجود ندارد و گزاره های ایمانی به چیزی فراتر از علم نیازمند هستند.

وی در رابطه با امام خمینی و حرکت بزرگ ایشان تشریح کرد:هنر بزرگ امام راحل این بود که دین را به عرصه آورد که یک طرف آن را تبدیل به داعش و تکفیری می کنند و یک طرف دیگر آن را تبدیل به یک جریان نخبگانی می کنند که با هالیوود شکل می گیرد. در حال حاضر عصر ایمان است و لیبرالیسم به پایان رسیده و ۵۲ تریلیون دلار جهان بدهی دارد و عملا اقتصاد جهان در حال فروپاشی است.

وی ادامه داد: ریچارد واتسون معتقد است اسلام معیشت آینده دنیا را رقم خواهد زد و اگر این طور باشد لیبرالیسم باید ایمان را تخریب کند که سازوکاری برای آن دارد. آنها اعلام کردند خدا مرده است. علم فیزیک و دانشمندانی استفان هاوکینگ هیچ اعتقادی به عالم غیب ندارند و می گویند پشت عالم هیچ طرحی وجود ندارد و آن را انکار می کنند.

وی افزود: در این شرایط اگر قرار است اسلام را تخریب کنند، تفکرات انحرافی در درون اسلام به وجود می آورند؛ یعنی داعش انسان انتحاری تربیت می کند و اسلام ناب هم می تواند انسان شهادت طلب تربیت کند. غرب نمی تواند این انسان ها را تربیت کند و ممکن است آرنولد و یا راکی به وجود بیاورد و باید این ظرفیت شهادت طلبی را تخریب کنند که یک طرف آن القاعده و داعش است. الان اسم القاعده را تغییر دادند و تبدیل به داعش شده است.

عباسی بیان کرد: اگر در ۷ تعلق ایمان ملائکه تخریب شوند،۶ تعلق دیگر به سادگی نابود می شود. اگر جبرئیل در چشم فرزند شما تخریب شود،نوجوان شما اعتقادش را نسبت به کتاب مقدس از دست می دهد و بعد هم ایمانش نسبت به انبیا را از دست می دهد.

وی با بیان اینکه ما مشکلی با علم و نظریات جدید نداریم بلکه الان ایمان جوانان ما فرسوده شده است، افزود: ما بحران ایمان داریم و اگر ایمان به آخرت بود که این وضع جامعه نبود. اگر شیطان ایمان به آخرت را تخریب کند، انبیاء و کتاب آسمانی نیز تخریب می شود. دشمن باید این جوهره را مورد حمله قرار دهد.

 وی با طرح این پرسش که چه کسی گفته که جنگ ما ۸ سال بود و تمام شد،گفت: ما در ۵ جبهه در حال حاضر با کفر می جنگیم و همه اراده جهان براین بود که ایمان فرسوده شود. هالیوود تصویری منفی از جبرئیل و میکائیل ارائه می دهد. ما معتقد به میکائیل به عنوان ملک رزق،جبرئیل به عنوان پیام آور، کارگزاران عالم و کرام الکاتبین هستیم. در نگاه یهود جبرئیل و میکائیل جدال می کنند و میکائیل شیطان را از درگاه خدا بیرون می کند. در تمام سریال های آنها میکائیل سرافکنده است و از کار خود عذرخواهی می کند.

وی یادآور شد: هالیوود علیه جبرئیل فیلم می سازد و لوسیفر تبدیل به ملک زمان می شود و شخصیت کنستانتین را اصلاح می کند. در فیلم لژیون خدا مرده و خدا در حال قهر می گوید که منجی بشریت در شکم زن بدکاری است که باید کشته شود. بنابراین موعود و مهدویت را آنها تخریب می کنند و آن را در وجود یک جوان ۲۵ ساله قرار می دهند. در تمام این فیلم ها ژانر سینمای الحاد به وجود می آید. این مملکت را کافه نشینان برای ما نگه نداشتند بلکه ایمان و اعتقاداتی وجود دارد. هالیوود فکر می کند که ما نمی دانیم چه باید انجام دهیم.

عباسی با اشاره به بررسی که از سریال های تلویزیونی آمریکایی به عمل آورده،گفت: ما ۲۲ هزار قسمت سریال تلویزیونی را از غرب بررسی کردیم و به تعدادی اشتراک رسیدیم. اول القای عمومی زنا زدگی و عادی کردن آن؛ در فیلم لژیون معلوم نیست که پدر کودک منجی کیست. دوم اینکه معتقدند خدا مرده است. سوم اینکه در این شرایط دعوا بین میکائیل و جبرئیل است. چهارم اینکه موعود باید کشته شود و میکائیل مقابل این مسأله می ایستد. چهارم اینکه در این فیلم وسط ایمان که همان ایمان به ملائکه است، تخریب می شود و به دنبال آن ایمان به غیب و نشانه های خدا از بین می رود. با تخریب جبرئیل و متعلقات ایمان، ایمان به شکل حقیقی شکل نمی گیرد.

وی در پایان با توصیه نسبت به افرادی که به آثار سینمایی وارد می شوند،گفت: ورود به آثار سینمایی نیاز به یک پایه فکری اولیه دارد. اگر دوستان به فرم و تکنیک اهمیت بدهند و از محتوا غافل شوند، خطراتی آنها را تهدید می کند. در مسأله سینمای الحاد در این سریال ها اول شیطان پرستی رواج داشت و حالا تبدیل به تقابل بین ملائک شده است.

وی در پایان گفتگوی خود در پاسخ به اظهارات اخیر عباس کیارستمی خطاب به ابراهیم حاتمی کیا و توهین آشکار وی به دفاع مقدس به کنایه گفت: کسی که با عینک سیاه از این جشنواره به آن جشنواره خارجی میرود حتی نتوانسته یک سینما را با طرفدارانش پر کند چه برسد که بخواهد در مورد دوران دفاع مقدس سخن بگوید.

 

 

برچسب‌ها

نظرات

  • مسلمان ۱۳۹۳/۰۷/۰۲ - ۱۰:۴۹
    3 0
    خدا قوت به استاد عباسی. امثال کیارستمی خودشون می دونن که فقط و فقط پوسته سینما رو به دوش می کشند. پنهان شدن به زیر استعاره های نخ نما در سینمای فرمالیستی دیگه معنا نمی ده. امروز هرکسی سواد حرف زدن و ایمان و شجاعت گفتن رو داره باید در صحنه باشه. واقعا آدم پیام و حرفی که از فیلمای کیارستمی می گیره چیه؟ توی سینمای پوچ گرای غرب که هیچ چیز نیست و اینم از اساتید ما که دارن کور کورانه پا جای پای اونها میگذارند. سینما احتیاج به امید داره آقای کیارستمی و فرهادی عزیز بیشتر از اینکه دنبال زرق و برق جشنواره های خارجی باشید به دنبال گفتن حقیقت به مردمتون باشید و چراغ ایمان رو در دلشون روشن نگه دارید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.